Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, June 9, 2010

Nyinggah ke Proton City

Masjid Proton City ni wehh!!

Haaaa.. kali ni teman nak promote skit tempat teman nih..
Apa lagi kalau bukan Tanjung Malim / Slim River!!
Aaa?? tak tau tempat ni??
hmmm.. kenal Adun Behrang si Jamal Posmen?
haaa... tau pun!! wakakakaka!

Salah satu tempat menarik disini adalah Tasik Proton City...
ok lahhh.. buat jalan-jalan petang-petang amik angin..
buang angin pun bulehhh!!

Ada jogging track buat yang nak berjogging...
Ada taman permainan kanak-kanak yang agak terhad..
Ada tasik buat melepak.. budak2 UPSI pun ada gak yang berkayak kat sini..
Ada Bangla yang menjadikan tasik ni port main kriket! wakakaka!

So, kesimpulannya.. kot-kot lalu kat Tg Malim ni..
Nyinggah la kat sini.. dekat jee..
Tuju je ke Kilang Proton Tg Malim..
belakang tu jeee... GPS sudahhh!!!

sunsnake 09062010
Syahdu tak view nih!! hehehe


View dari taman permainan kanak-kanak




Keseluruhan air tasik dialirkan kesini...


Rumah besor tu teman dah book! tapi book kat pakcik jaga tu je laaa!!


Siap ada pintu gerbang ke pelantar atas air..


Dilarang memancing disini!!! Buat penuh kotak rokok je!




Ada jambatan tuhh!!! Sempoii!


Dari anak sungai inilah air tasik ini datang.. err.. ke longkang?? aduhhh!



Bekas area polo air.. kot??


Wehhh!! jangan dekat benor dengan gigi ayor tuh!! dah senja nihhh! moh balik!!



2 comments:

NIZAM said...

salam sahabat...

wah3 makin cantik yee proton city ni...

rindu plak aku kat Slim River (lahir kat n9, membesar kat slim). dulu aku duk sane coz ayah aku keje kat PTG SLIM RIVER. Dulu umah aku kat kuarters blakang PTG Slim...

sunsnake@budakbalun said...

ye ke bro?
errr.. PTG tu ape ye?
Pejabat Tanah dan Galian ke?

Kuarters yang tepi jalan ke Sekolah Rendah Kebangsaan (SRK) Slim river tu ke?