Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, December 13, 2010

Ismail Sabri Buat Lawak King! Wakakaka!

Yang ni namanya lawak munafik!

Aduyaiii!!
Teman tak tau pulak yang menteri-menteri UMNO ni ada dikalangan mereka pandai buat lawak!
Memang kalau masuk Raja Lawak, Zaibo pun takleh nak komen apa woo!!
Sebab lawak sungguh!
Kalau zaman Sinaran Pasport Kegemilangan dulu..
Kompom dapat 5 bintang woo!! Dah RM1000 tuh!

Hok aloh...
Punya la besar title menteri tu..
Punya la susah rakyat nak bagi kepercayaan untuk mereka duduk di kerusi mewah tu..
Punya la meghoyan begitu ramai ahli politik Malaysia nak dapat kerusi tuh!

Akhirnya..
mereka yang duduk kat situ hanya boleh bagi rakyat cadangan jenis macam ni?
Apa? menteri ni ingat semua rakyat duduk rumah tanah lot macam depa ka?
Semua rakyat duduk lot banglo yang ada 1/2 ekar sorang area rumah ka?

Yang duduk flat di Bukit Beruntung ni macam mana?
Yang duduk apartment kat Lembah Pantai macam mana?

Kot ye pun tanam sendiri..
Boleh tampur keperluan seharian sayur untuk dimakan ke>
Keperluan seminggu? sebulan? setahun? sampai mati?
Nak tak nak kena beli jugakk!!
Nak tak nak kena ke pasar jugakkk!!
Aduhhhh!!!
minta komen sahabat semua!
teman dah senak perut gelak ramai-ramai kat opis tadi!
wakakakakaka!
Bangang!

sunsnake 13122010

Tanam sendiri sayur kekang kenaikan harga pasaran - Ismail

BERA 12 Dis. - Rakyat diminta menanam sendiri sayur-sayuran sebagai cara menjimatkan perbelanjaan dapur sekali gus mengurangkan kesan kenaikan harga barangan itu di pasaran.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, selain menjimatkan perbelanjaan dapur, ia secara tidak langsung dapat menurunkan harga barangan tersebut di pasaran apabila permintaan terhadapnya berkurangan.

''Melalui Kempen Tanam Sendiri Jimat Belanja yang dianjurkan oleh Gabungan Persatuan-Persatuan Penguna Malaysia (FOMCA) yang dijalankan sejak tiga tahun lalu dapat membantu rakyat menjimatkan perbelanjaan harian.

''Jika semua rakyat menyahut kempen FOMCA itu ia bukan sahaja menjimat perbelanjaan harian tetapi boleh membantu kerajaan mengurangkan import sayur-sayuran yang mencecah bilion ringgit," katanya kepada pemberita selepas merasmi kempen tersebut di Kompleks Rakan Muda Bera, di sini hari ini.

Berita Penuh

4 comments:

Anonymous said...

Dasar menteri berotak babi... sondol je.


Bila pilihanraya:
Tanam tebu di pinggir bibir.

Bila naik harga barang:
Tanam sayur di pinggir dubur.

sunsnake@budakbalun said...

Wakakakaka..
teman ingat teman je bengang!
rupanya Anon 12:39 pm lagi bengang!!

wakakaka!

pakwe said...

nnti dua suruh kita bela ayam sndiri...tanam tebu untuk gula sndiri...tapis air laut untuk gula..tanam gandung untuk tepung gandum...tanam kelapa sawit untuk minyak..korek belakang rumah atau longkang rumah untuk carik minyak...

bijak2 bapak dafi ni..

pakwe said...

eh silap..tapis air laut buat garam..ehehe