Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, June 1, 2010

Adakah Demo ini dapat kebenaran JAKIM?

Kalau tak dapat kebenaran JAKIM bermakna mereka ini tidak matang!

Ketua Pengarah Jakim Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz berharap solat hajat itu dapat diadakan serentak selepas solat Maghrib hari ini dan diteruskan selepas solat Jumaat ini.

Wan Mohamad juga menasihatkan mana-mana pihak yang berhasrat mengadakan perhimpunan bagi menzahirkan rasa marah mereka terhadap keganasan tentera Israel itu supaya terlebih dahulu mendapatkan kebenaran daripada Jakim, pihak berkuasa agama negeri serta polis.

“Kita boleh melahirkan rasa marah dan berhak merasa marah kepada pihak yang zalim. Bagaimanapun tindakan kita hendaklah selari dengan peraturan dan undang-undang sedia ada.

“Reaksi rakyat Malaysia khususnya masyarakat Islam sewajarnya melambangkan kematangan kita dalam menangani isu yang mencabar ini,” katanya. — Bernama

sunsnake 010620101 comments:

virus said...

JAKIM...jgn jd barua APCO!!!Solat hajat nk pkai permit ne sunnah nabi mana yg korang jadikan rujukan??Ne kenyataan berbau sekular..Hal Yahudi ne x perlu redha manusia utk umat Islam melahirkan perasaan mereka..Israel melanyak umat palestin dan membunuh sukarelawan tuh ada mintak permit ka???