Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Saturday, March 13, 2010

Apabila Katak Berkokok Berderai-Derai..


Peribahasa melayu.. "Ayam berkokok berderai-derai.. Ekor bergelumang tahi"

Tapi kali ni teman nak adjust sikit tang haiwannya..
apa kata kita guna haiwan katak!

Sementelah si Ibrahim ni yang semakin terserlah ke'bebal'annya..
Hari tu bukan main belasah tokey-tokey cina dan india..

Last-last kantoi bila RPK pecah lubang!

Hmmm.. mana la ko nak lompat taichi ni bang brahim oii!!
Kalau teman.. dah lama nyorok dalam rumah!
maluuuu!!

sunsnake 13032010

Ibrahim pernah jadi pengarah syarikat Vincent Tan


Pengerusi Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA), Datuk Ibrahim hanya mentertawakan tuduhan yang mempersoalkan kewibawaannya sebagai aktivis Melayu ekoran kaitannya dengan jutaan Cina, Tan Sri Vincent Tan. Tuduhan itu tersebar di internet empat hari selepas beliau mengecam tokoh-tokoh korporat Cina, termasuk Tan Sri Vincent Tan, yang digelarnya 'tauke' dan "mendominasi" ekonomi dan seterusnya menyebabkan berlaku ketidakstabilan politik dan sosial. Bagaimanapun, tersebar laporan di internet yang menunjukkan hubungan Ibrahim dengan syarikat Dunham-Bush Malaysia, yang pernah dimiliki Tan.

Penulis blog Raja Petra Kamaruddin menyiarkan dalam lamanwebnya Malaysia-Today, salinan laporan tahunan 2003 syarikat berkenaan yang menunjukkan Ibrahim adalah salah seorang anggota lembaga pengarahnya.


Ketika menjawab SMS dari Malaysiakini, Ibrahim berkata tidak ada salahnya urusan perniagaannya dengan Tan kerana ia tidak menolak hakikat bahawa tokoh-tokoh besar perniagaan Cina mendominasi bidang ekonomi.

Sebaliknya, kata Ibrahim, beliau bercakap mengenai ekonomi makro dan isu-isu dalam gambaran lebih besar. Beliau bertanya apakah masalahnya jika beliau berurusan perniagaan dengan ramai rakan-rakan Cina dan mempunyai rakan kongsi Cina.

sumber - malaysiakini

0 comments: