Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Saturday, March 5, 2011

Melaka Maju Sampai Rakyat Makan Biawak?


Sempoi gak family India nie..
Depa makan biawak sebab tak berapa suka daging ayam?
perghh!!
Eksotik gilerrr!!

Yang ketua MIC tu sekali singgah..
nampak ada daging yang katanya kari ayam..
nampak ada nasi..
terus declare family tu tak melarat?

adehh!!
time-time PRK ni memang la rezeki penuh buat rakyat situ!

Teringat teman masa bertugas di PRK Bagan Pinang di Ladang bradwall..
Family India disitu semua daif dan susah..
tapi hampir sebulan sepanjang urusan PRK..
mewah betul makan mereka!

Maklumlah.. periuk nasi dan beras silih berganti dihantar oleh parti-parti yang bertanding!
sehari sebelum hari mengundi..
berlori-lori BN hantar pelbagai jenis barangan termasuk barang elektrik!
perghh!!
memang kalah arrrr..

Dan teman tak menyalahkan mereka sebab mereka diugut oleh pengurusan Ladang..
hmmm... kesian betul!
sunsnake 05032011

'Kari biawak disangka ayam'

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam mempunyai satu anekdot kegemarannya yang beliau suka berkongsi dengan sesiapa sahaja yang bersedia mendengarnya, sepanjang kempen pilihan raya kecil DUN Merlimau. NONEDalam cerita ini, Mohd Ali dan pengerusi MIC Melaka, R Perumal, melawat Kampung Paya Buloh yang sebahagian besar penduduknya adalah kaum India, untuk mencari satu keluarga yang didakwa oleh DAP sering tidur dalam kelaparan. "Saya buka periuk mereka dan mendapati satu per empat daripadanya berisi nasi. Saya tanya mereka, 'Apa lauk hari ini?'

"Perumal buka periuk lain dan mendapati ia berisi kari ayam! "Ada tiga paha ayam, dan DAP mendakwa mereka miskin," kata Mohd Ali (atas, memegang telefon) mengenai isu tersebut yang dilaporkan oleh akhbar Malaysia Nanban, yang disiarkan beberapa hari sebelum hari pencalonan.

Berita Penuh

5 comments:

blogenstarz said...

Islam makan daging lembu.
India tak makan daging lembu.

Ulat disabah menjadi hidangan utama.

Biawak masak kari kesukaan kaum india.

Cina suka babi Panggang.

Belut jadi ubat kuat.

Tak lah kebuloq sangat makan biawak.Mahal tu ! Rm28.00 sekilo !

Anonymous said...

PUKULAN MAUT UNTUK PRK MERLIMAU & KERDAU

Mari kita tumbangkan UMNO/BN, jadikan kes SAMAN EKOR ini penyebab kepada kekalahan mereka mutlak di PRU13.

Jentera PAS di Merlimau dan Kerdau main isu SAMAN EKOR ini sehingga UMNO jadi hangit di sana, ini isu rakyat, ahli PR kena, ahli BN kena, ahli ATAS PAGAR pun kena.

AYUH PERJELASKAN ISU INI KEPADA RAKYAT, PASTI AKAN MEMBERIKAN KESAN KEPADA KEDUA-DUA PILIHANRAYA INI. BIAR UMNO/BN MATI BERAGAN SELEPAS INI.

sunsnake@budakbalun said...

tuan blogenz..

Biawak tu bukan depa jual tapi depa tangkap sendiri untuk makan anak bini!
adehhh!!

bukan persoalan apa yang mereka makan sebenarnya..
tapi kemiskinan mereka..

anon 3:30PM
Pukulan ok tapi bukan maut kerana secara peribadi teman melihat 2 kerusi ini penduduknya sangat kurang dalam urusan Islamnya..
Masjid-masjid agak kurang meriah disamping anak-anak muda yang agak bermasalah...

ingat..
lagi kuat sesatnya penduduk sesuatu kawasan.. lagi kuat la UMNO di situ!

Anonymous said...

memang pahaman ugama mereka tak kuat depa nampak apa nak makan esok dan palahap saja yang utama. Yang manarik tajuk blog ni. kah kah kah.

sunsnake@budakbalun said...

Anon 4:49PM...

adehh!! apa yang menariknya?