Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Thursday, December 30, 2010

Malaysia Bakal gegar pentas Piala Dunia!!!



Maaaalaysiaaa!! Maaaaaalaysia! Maaaaalaysia!!

Alhamdulillah.. akhirnya Malaysia berjaya memecahkan rekod sendiri dengan pertama kali menang Piala Suzuki AFF ni.. dulunya dikenali sebagai Piala Tiger... Mujur dah tukar nama!

Teman dok layan di kantin tempat kerja teman..
Dah macam kat stadium pulak ramainya!

Yang menarik duduk sekali dengan kami adalah sekumpulan pekerja-pekerja kontrak Indonesia..
Kesian jugak teman nengoknya..
Time Malaysia score jenuh budak-budak Indon ni menepis sorakan kami..
Tapi bila time Indon score mereka terpaksa bersorak dalam hati je laa..
Nak menjerit tak berani!! wakakakaka!

Apa boleh buat Om! negara orang lain!! wakakaka!!

Apa-apa pun tahniah buat skuad K.Rajagopal yang berani membuat perubahan..
Tiada nama-nama player ternama dalam skuad ini..
Dan average umur yang muda sangat memberikan faedah yang besar untuk jangkamasa panjang!

Tapi teman terfikir gak sambil layan bola malam tadi...
Macam mana agaknya suasana rakyat Malaysia jika malam tadi adalah game Malaysia di pentas Final World Cup?

Malaysia Boleh! hehehehe..
1malaysia!! wakakakakak!

p/s: Company teman sokong Indon kot? sebab Esok(jumaat) kena keje gakk!!! adehhh!!
sunsnake 30122010

10 comments:

Anonymous said...

masih kurang lg mutu pemain Msia.. Dlm game smalam Indon control abis.. cuma nasib saja tidak menyebelahi Indon.. Nasib gua sokong Indon smalam.. Kalau Msia masuk wcup baru la gua sukung kikikiki.. menang ka kalah smalam ada ku kisah kakaka.. jangan cakap gua tak patriotik.. Jangan saja bila sudah menang setakat piala suzuki menjadi ego pula dah...

kering said...

Tahniah la sbb team negara dpt jd juara Piala AFF Suzuki..
Memang Indon men bagus,tp apa makna bagus jika penyokong2 mereka tiada semangat kesukanan..Jika mereka menang,sikap angkuh mereka akan terus meningkat setakuk lg dari kesombongan yg sedia ada..
Elok la mereka tewas dibumi mereka sendiri,supaya mereka dpt muhasabah diri..Sifat khianat dan berlebih-lebih dlm membuli sahabat2 dari negara serumpun itu sudahpun dibalas tuhan dgn kegagalan mendapat kejuaraan didepan penyokong sendiri..
Biar mereka belajar perkara asas dlm hidup iaitu menghormati sesama manusia..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam, btul jg kan, baru Piala Suzuki, kalau Piala Dunia tak tau lah kan.haha. dah terasa bahang dah piala suzuki pun.hehe. apapun tahniah penyokong Msia, lebih matang daripada Indon

sunsnake@budakbalun said...

bangga sebenornya teman dengan penyokong malaysia..
di tempat kita pun takde masalah pada penyokong dan player indon..

kat sana.. sampai player malaysia kena naik kereta perisai dengornya...

memang la tak sehebat world cup piala AFF ni..

At least negara2 asean dah start pandang balik team bola Malaysia..
Menang emas kat sukan sea.. menang AFF cup ni.. so, harap FAM tak tenggelam dengan pujian laa..

moga jadi motivasi untuk next tournament...

Viva Malaysia!

Anonymous said...

dier org blh gak main bola.korang apa ada.POLITIK........sama level ngan org kampong aku jer.BLOG.....aku budak balun.balun bontot bolihlah.dah ambik seposen gii main jauh2.

sunsnake@budakbalun said...

hmmm.. apa nak jawab ye?.. sat fikir sat..

teman kena rendahkan IQ teman ke tahap tapak kaki anjing nak jawab komen macam nie...

hmmmm...

Anonymous said...

bawah lg.BONTOT ANJING.aaaaaauuuuuuunnnnggggggg............................................

kering said...

Ntah hape2 dak anon neh..
berenti la dr politik jap..
Ini citer sukan Bhaii,bkn topik politik..
Entah saka atau jin mana la yg duduk dlm badan dia tuh,asyik nk panasss jerr...
Budak balun pun nk jugak kongsi kegembiraan kemenangan dlm bola sepak sebagai rakyat Malaysia..
Apa la bodo smpai x reti nk sesuaikan dgn keadaan...smpai nk share glory as Malaysian citizen pun,ada gak yg nk buat kecoh2 mengacau..
Klo x suke dgn blog dia,nah amik seposen pg men jauh2..syoh!!syohh!!

sunsnake@budakbalun said...

kering...
apa leh buat..
layannnnn...

Anonymous said...

Kalau dah jadi umNGOK TOTOK macam tu la tahap pemikiranya, Bawah tapak kaki anjing silap tu bawah bontot BABI setepatnya.

-wakleman