Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, December 20, 2010

Suwey Daaa!! Terjumpa Katak Pulakkk!!



Adehhh...
Semalam ntah apa suwey la dalam hidup teman..
Teman dok follow ayah teman bawak budak-budak kompang ke suatu tempat di Slim River,
tanah tumpah darah teman!

Oklah.. memang biasaklah... musim-musim kenduri kawin nie..

Sedang teman port kat luar ramai-ramai menantikan rombongan pengantin sampai..
Tetiba teman terlihat suatu kelibat yang sangat dikenali!

Mamat ni keluar dari tempat makan diiringi oleh isterinya..
Sambil mengeluarkan sesuatu dari poketnya.. Rokok..
Lalu terus mengge'chek' lighter menyalakannya..
Fuhhh!! Berkepul asap keluar dari bibir hitamnya!

Sambil tu sempat menghulurkan salam pada orang ramai yang lebih syok makan daripada layan dia!
Ada jugak yang kelam kabut nak bersalam dengan mamat ni..
Maklumlah.. YB!

Teman hanya memandang dari jarak 20m darinya..
Dan sekejap lagi dia akan lalu depan teman..

Dan nah! dia betul-betul lalu depan teman tapi jauh laaa..

Tiba-tiba! adrenalin teman rasa membuak!
Semangat ganas bak serigala muncul ntah dari mana!
Teman terus menerkam mamat tuh dan memberikan satu penerajang di perutnya!
Lalu satu penumbuk padu tepat dirusuknya!
Dan disusuli dengan hikmat pelempang dengan kasut yang hebat di pipinya!

Wakakakaka!
Itu hanya mimpi dan angan teman je laaa..
Mamat tu berlalu depan teman slumber menuju ke kenderaanya..
Wah!! Hilux Hitam!
Banyak duit mamat nehhh!!
Dulu bukan main sengkek dan rentung!

Itulah dia manusia yang terkenal dengan pengkhianatan kerna duitnya!
Itulah dia manusia yang terkenal dengan kegilaannya kepada duit!
Itulah dia manusia yang akan disimpan didalam lipatan sejarah Malaysia sebagai pengkhianat sebenar dalam perjuangan rakyat!.. Simpan selamanya!

Itulah dia Jamal Behrang!

sunsnake 20122010


4 comments:

waksab said...

Salam Bro Amri..itu tandanya ko nak dapat rezeki tuh..PRU13 hang jadik calun aku no 1 menyokong..waka..ka..

jelir said...

perghh.. sib baik mamat tu tak kena betul2.....

sunsnake@budakbalun said...

jelir... tau takpe!!
wakakakaka!

sunsnake@budakbalun said...

Waksab.. canteeekkk!!
25%!! wakakaka!