Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Thursday, July 15, 2010

Wacana - Kisah 2 ekor UMNO yang salah masuk kandang!


Teman memang bercadang nak layan wacana ni..
Malangnya agak bz skit.. tak dapat nak layan.. terlupa pun sebenarnya!

Kejap tadi baru layan..mula-mula rasa mengantuk gak..
tapi bila teman dengor "ustaz' Affendi UMNO ni.. Kalau boleh digelar Ustaz..
Lebih sopan Ustaz Akil hayy lagi walaupun dia bukan background agama.. siap artis lagi!

"Ustaz" Affendi ini seolah-olah Hang Tuah lagaknya!
Sibuk dengan perjuangan melayu dan mengulang-ngulang jasa UMNO!
Ayat-ayat Al-Quran dan hadis yang dia petik pun.. bukan cakap besor..
teman pun hafal! Sudahlah diselang-seli dengan 'kechek Kelate"!
Langsung tak profesional!!!
Fakta-fakta yang mengarut dan apabila ditanya oleh Prof Agus sumber fakta-fakta tersebut,
ntah apa benda yang dijawabnya..
Akhirnya dia 'jammed' apabila Agus bertanya pasal Koridor Pantai Timor? Wakakakak!
Sengal punya 'ustaz'..

Paling malu apabila Dr. Asri secara tegas membetulkan pemahaman 'ustaz' Affendi ini berkenaan hadis dan surah!!!! Agak marah kelihatan Dr. Asri apabila secara tidak langsung 'ustaz' Affendi mengiayakan fitnah terhadap Ummul Mukminin Siti Aisyah! Wal na'uzubillah!

Lokman Nor Adam? Lagi sengal! Langsung takde hujah!
Sangat biadap apabila menjadi satu-satunya ahli panel yang asyik mencelah giliran ahli panel yang lain terutama apabila YB Mujahid sedang berhujah!
Ironinya, tiada siapa menganggu seekor Lokman ini apabila dia sedang berhujah kerana Agus sendiri memberi soalan keoadanya.. dan dia 'jammed' jugak! Wakakaka!

Tahap kebahalolan seekor Lokman ini sampai ke kemuncak apabila melaungkan 'Take Beer' dihadapan batang hidung Dr Asri sendiri! Bodohnya melayu yang sorang ini..
(melayu ke? macam mamak je teman tengok?)

WAJIB tonton jawapan seekor UMNO ini apabila ditanya oleh orang ramai 'Kenapa Bini PM tak tutup aurat?" kelakar gilerr!! Sampai Dr. Asri pun tergelak dengan kebodohan mamak ini!

Dr. Asri paling malang... tersepit di tengah-tengah 2 ekor UMNO itu!
Hujah-hujah beliau seperti biasa penuh dengan ilmu dan sangat menarik!
Dan jelas, kesatuan Islam sangat dimahukan oleh beliau!
Agak jelas juga Dr Asri menyindir 'Ustaz' Affendi atas sikap 'ustaz' tersebut yang sangat jelas 'Asabiyah' melebihi Islam itu sendiri!
Sempat juga Dr. Asri memerli UMNO dalam kes kematian Allahyarham Adik Aminurrashid..

Kesimpulanya..
Wacana ini sangat ilmiah sekiranya 2 ekor UMNO ini bukan sebagai ahli panel..
Langsung tidak ada wacana daripada 2 ekor ni..
Bukan level mereka duduk sebaris dengan Dr. Asri & Dr. Mujahid...

Patut 2 ekor ini duduk di longkang belakang dewan je wehh!!
Bengap sangat!! wakakakaka!

Ayat penutup Dr. Mujahid paling sempoi.. sewaktu 1 ekor Lokman UMNO mencelah-celah ucapannya..
"Kalau macam ni la gaya mereka, macam mana la agaknya kita nak bersatu!???"
wakakakak! Macam berdebat dengan beruk songkok tinggi!

p/s: terbaru klip video debat ni telah didelete dari youtube.. wakkakaka!!
takut satu dunia tahu kebodohan 2 ekor UMNO ni!

sunsnake 15072010

Layan kat sini...

http://mykelantan.tv/index.php?option=com_content&task=view&id=719&Itemid=2

10 comments:

Muara said...

Memang tak layak mereka berdua untuk duduk bersama dengan Dr Asri dan Dr Mujahid (dlm isu wacana).
Lebih baik dengan hujah Dr Asri lagi bagus.

Boleh lawat wwwmuara.blogspot untuk klip video ulasan Dr Asri!

sunsnake@budakbalun said...

muara.. teman setuju!
Teman heran macam mana penganjur boleh pilih 2 ekor nih!

Teman gelar ekor sebab jelas sangat mereka berdua biadap dalam protokol forum/wacana..
Ini bukan debat..

Aduyaiii!!

Anonymous said...

aku tgk mujahid tu yg tergagap2...macamana ni.???

Anonymous said...

cantik kan la sket blog ko ni baru boleh menarik pembaca. kalau tak da duit boleh mintak dgn husam.

Anonymous said...

Bro,
Itulah UMNO - dulu, kini & selamanya bengong. Saya tertarik dgn apa yg dikatakan Pak Lah kpd Dr Asri masa kat London tu.. "klau xde PAS rosak UMNO" cuma nk tambah sikit bukan je UMNO yg rosak tp Malaysia pun parah!!

UMNO dh parah tuan-puan, sbb tulah dok sibuk sgt psl perpaduan ni.

sunsnake@budakbalun said...

Anon 1:23 & 1:25 (org yang sama)..
Terima Kasih sudi bagi pendapat...

Mujahid tergagap2?
fahami hujah dia..
tergagapnya dia kerana nak menyusun hujah yang sangat dalam dan bernas..
penuh fakta dan ada sumber..
bukan gagap macam 'ustaz' biadap tu..
fakta kutip dari longkang!

Blog teman tak cantik?
Memang pun!!
Alhamdulillah.. syukur pada Allah bagi teman tahu sikit2 buka blog..
dan luahkan pendapat..
takde kena mengena dengan Husam..
wakakakak! Sengal betul pencacai UMNO nih!

sunsnake@budakbalun said...

Anon 3:25..

betul! UMNO dah nak mati ni..
macam-macam laaa..

Kalau teman jadi Dr Asri.. dah lama teman declare tolak UMNO jauh-jauh!

walaupun tak joint PAS!

Anonymous said...

Balun jangan tak balun bior cirit 2 ekor malaun tu. Yeee! Tak kuasa nak nengok muka UMNOngoks 2 orng tu pun dah menyampah teman di buat nyer.

SiD

keluhum said...

Salam..duo ekor UMNO tu nmpak mcm jin menyamar jd manusio yo..Meninggi-ninggi suaro x tontu arah..Hujah x seberapo pun,mcm org tuo nyanyuk dapek microfon adolah..Org ckp psl fakta,dio sibuk promote sepul..drpd tgk 2 ekor tu,lg baik tgk cito kartun...

sunsnake@budakbalun said...

kemuncaknya bila dia hina Anwar dan jerit take beer depan2 muka Dr Asri..

perghhh!! sib baik Dr Asri.. kalau teman..

dah lempang je mulut bau longkang mamat tu.. (lokman mamak)