Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, June 22, 2010

Sivakumar - Kalu dah Hakim ada nama Patail!


hmm.. sepatutnya Sivakumar bila dah terlihat ada nama Patail dalam list Hakim-hakim yang nak dengar kes ni.. patut dah tarik diri dah.. wakakaka!

Heran betul teman.. macam tu punya perangai, macam tu punya heret.. macam tu punya hayun!
Pun Mahkamah noleh bagi kebenaran lagi!!

Makna kata, lepas ni, kalau ada mana-mana pihak tak suka dengan Speaker.. boleh lah heret macam tu aje! Mula-mula bersidang sesama sendiri.. lepas tu heret Speaker keluar.. sorok dalam stor!!

Hmm.. Pandikar Amin & Junaidi.. standby..
sunsnake 22062010

Speaker lawan speaker: Rayuan Sivakumar ditolak
Jun 22, 10 5:47pm
Panel hakim Mahkamah Rayuan hari ini mengisytiharkan tindakan mengheret Speaker Perak yang digulingkan, V Sivakumar, dari kerusi dan dikurung selama dua jam ketika tragedi rampasan kuasa 7 Mei lalu adalah sebahagian daripada prosiding Dewan Undangan Negeri. Justeru, undang-undang Malaysia tidak mempunyai kuasa untuk mengadili keganasan berkenaan - demikian keputusan Mahkamah Rayuan sebelum mengugurkan rayuan V Sivakumar. Panel tiga hakim - Datuk Abdul Malik Ishak, Datuk KN Segara dan Datuk Abdul Wahab Patail sebulat suara menguatkuasakan Artikel 72(1) Perlembagaan Persekutuan dalam menolak rayuan saman Sivakumar terhadap speaker lantikan BN, R Ganesan. Keputusan berkenaan disepakati sebelum kedua-dua pasukan peguam selesai membuat penghujahan masing-masing. Panel tiga hakim juga memerintahkan Sivakumar supaya membayar RM20,000 sebagai kos perbicaraan.

Berita penuh

0 comments: