Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, May 9, 2010

Khas buat Pemuda UMNO itu...

"hoi anak gampang, aku budak bkt sentosa la...kalau tak tau tu tanya2.aku salin baju pasal x leh masuk undi pakai baju lambang parti.tu la kalau dah PAS tu penipu je keje dia..aku MOHD SHAHFRIZAN Bin MOHD SHARIF"

"rumah aku punya la dekat dgn peti undi tu ko bole kata aku pengundi hantu. yg hantu tu ko la kut. aku bagi ko tempoh sampai esok utk buat permohonan MAAF secara rasmi di BLOG KOTOR ko ni.. atau aku akan ambil tindakan yg sewajarnya"

Begitulah marahnya pemuda UMNO bernama Mohd Shahfrizan Mohd Sharif atau Shahfrizan Sharif dalam facebook. Luahan ini ditulis di ruangan komen blog teman ini..
Sungguh indah ayat dan tutur katanya.. sesuai dengan parti asabiyah yang dianutinya itu.. s'esyuuaiii!!

Alhamdulillah.. kalau benar bukan dia yang menjadi Pengundi Hantu tu, baguslah..
Sebab ikut dakwaan dia, dia orang Bukit Sentosa!

Dalam post teman tuh, teman langsung tak kata dia ni pengundi hantu!
Teman kan bubuh tanda soal (?) tuh?
Dan teman nyatakan jugak gerak gerinya yang mencurigakan!

PRK Hulu Selangor (117) Pengundi hantu dikesan? (Bergambar)


Mana ada orang nak masuk dalam tempat mengundi berbisik-bisik dahulu?
Gayanya hari tu macam pemain simpanan diberi arahan oleh Pengurus sebelum masuk padang pulak!

Apa-pun, oleh kerana dia dah mendakwa dia bukan pengundi hantu..
teman atas nama keadilan Islam dan sesama muslim, minta maaflah sebab meletakkan gambo-gambo gerak geri beliau yang teman 'snap' sendiri hari tu.

ps: Permata kalau duduk dalam pecahan kaca, memang nampak sama..
so, kalau seseorang itu bukan hantu, tetapi duduk dalam kumpulan hantu!
memang orang lain akan syak semuanya hantu!

sunsnake 09052010

2 comments:

Anonymous said...

slm, aku ni bukan nak masuk campur tapi macam ni ke sikap pas yang suka cari pasal lepas tu minta maaf. kalau pun kau dah duduk bukit sentosa ni 10 thun nak bagi tahu aku ni bukit sentosa tanah merah lagi aku dah terokai so tak usahlah bangga sangat ngan 10 tahun kau tu. so jangan bawa cerita macam hampeh tapi tak tau ape2. kata tahu hukum tapi kalau dah menfitnah tu hukum dia apa. so jangan nak tunjuk alim tapi perangai sebenar macam celaka.pas ke umno ke pkr korg pernah pikir korg tu melayu. cuba kau tengok bangsa asing diaorg x kan buat perkara buang masa macam ni . kalau rasa gentle baik berjumpa face to face atau face off terus. so aku cadangkan kau jumpa orang yang kau fitnah dan minta maaf. kalau tidak aku gelar melayu sekarang lupa diri dan makin bodoh.k wassallam.

sunsnake@budakbalun said...

waalaikumsalam...

Jangan ubah cerita..
Teman tak tuduh pun dia tu pengundi hantu.. jangan buat2 ayat yang macam sah teman tuduh dia tu SAH! PENGUNDI HANTU!

Yang teman concern cara dia sangat2 mencurigakan..

So, kalau dah dia kata dia bukan pengundi hantu.. OK lah.. Alhamdulilah..

Teman bawa cerita apa? Jangan 'ngong' sangat!

Gentle2 bukan masalahnya..
Tiada tuduhan langsung!! hmmm..
Itu memang teman akui kelebihan UMNO dan pencacainya! menggunakan ayat-ayat tuduhan.. Sedangkan teman tak tuduh langsung!

Sila baca dulu posting teman tu sebelum beri pendapat..
Baca guna otak bukan guna lutut!

Wallahua'lam...

p/s: lepas ni sila guna nama yang berdaftar ye? melayan penulis anon ni macam melayan pengundi hantu! Ada tapi takde! hahaha!