Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, February 14, 2010

Apabila UMNO berdemo!

Jelas, Nyata dan Kelakar!
Inilah dia UMNO..
Satu parti yang sangat jelik lagi menjengkelkan!

Suatu masa dahulu..
Diwaktu pemerintahan Perdana Menteri Malaysia yang paling banyak tido!
Sewaktu rakyat yang diketuai PAS membuat demonstrasi 'Bersih' bagi menuntut kebebasan dan keadilan dalam Pilihanraya apa kata PM tu?
"Demonstrasi bukan budaya kita" maksudnya budaya UMNO lah tu!!

La ni? lagi bangsat lagi memalukan apabila UMNO sendiri berdemo!
Ada yang sampai membakar-bakar patung pimpinan kerajaan negeri!
(di Pulau Pinang UMNO-BN lah pembangkang)

Iniah sebenarnya sumpahan rakyat terhadap kezaliman dan kemunafikan UMNO!
Kehilangan 4 buah negeri terutama Negeri Utama Selangor ini pun telah menyebabkan UMNO kehilangan sekali dengan akal fikiran yang waras dan kestabilan otak,
Cuba kita bayangkan apa akan terjadi apabila UMNO kehilangan kuasa pemerintahan kerajaan Pusat selepas Pilihanraya ke 13 nanti?

Kepada Allah SWT kita bermohon...

sunsnake 14022010

Umno S'gor, NGO berdemo isu YBK
12 Feb 2010

Umno Selangor hari ini menganjurkan demonstrasi di hadapan bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di Shah Alam bagi membantah cara Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menangani isu Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK).

Dipimpin ketua penerangannya Shukor Idrus, mereka dan anggota NGO Melayu Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA) berarak daripada masjid negeri.

Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali turut hadir.

NONEKumpulan tersebut juga menghantar memorandum enam perkara yang diserahkan kepada setiausaha menteri besar Nik Nazmi Nik Ahmad.

Dihubungi Malaysiakini selepas demonstrasi itu, Shukur berkata demonstrasi itu diadakan hari ini rentetan daripada satu laporan polis yang Ahad lalu berhubung isu sama.

"Kita pertikaikan tindakan merampas tanah YBK. Itu tindakan zalim, sedangkan ramai lagi syarikat lain yang tidak jelaskan hutang kepada kerajaan negeri.

"YBK juga sudah jelaskan tunggakan tersebut, cuma terlewat dua hari sahaja. Kemudian (menteri besar) pulangkan bayaran itu kepada YBK dan ambil balik tanah tersebut," katanya lagi.

Shukor juga berkata tindakan Khalid memulangkan bayaran cukai tanah YBK merupakan satu tindakan politik yang mengenepikan kepentingan Melayu.

Shukor juga menyifatkan tindakan Khalid sebagai "angkuh, sombong, berdendam dan menyalahgunakan peruntukan kanun tanah apabila memulangkan bayaran cukai tanah YBK."

NONEKatanya lagi, tindakan itu juga "dibuat dengan niat untuk merampas kembali tanah bagi pembinaan kampus baru UiTM di Serendah, Selangor."

"(Umno Selangor) menolak sekeras-kerasnya tindakan menteri besar dalam membuat keputusan politik yang mengenepikan hak-hak orang Melayu di daerah Hulu Selangor."

Sehubungan itu, tambahnya, Khalid juga didesak supaya mengambil "perhatian serius perasaan tidak puas hati serta tuntutan rakyat Selangor."

Selain isu tersebut, memorandum enam perkara itu juga mengariskan perkara-perkara berikut:

- Mempertikai tindakan Khalid "menyelamatkan" Talam Corporation, sebuah syarikat milik kerajaan negeri, melibatkan pembayaran sebanyak RM391 juta.

- Mengutuk kenyataan penasihat ekonomi Selangor, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menyokong penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

sumber - malaysiakini

0 comments: