Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, January 26, 2010

Yakin bebenor ke PR akan menang Pilihanraya Perak?

Orang lain teman tak tahu..
Tapi teman dapat merasakan ada yang tak kena dengan berita-berita sebegini..
Manakan mungkin Najib nak suka-suka lepaskan Perak?
Kalau benar dia mahu lepaskan Perak, pastinya Zambry takkan membawa kes ke Mahkamah Rayuan lalu membatalkan hak DS Nizar sehari sebelumnya!

Pasti segala perancangan telah disiapkan serapi-rapinya!
Dan segala kerja jahat mereka pasti telah bersedia!
Ibarat anak panah yang telah ditarik busur.. hanya menanti dilepaskan!

Teman yakin, UMNO telah menyediakan segala persediaan daripada segenap aspek taktikal & teknikal termasuk menggunakan segala agensi kerajaan yang ada baik kepunyaan Kerajaan Negeri mahupun Kerajaan Pusat!
Silap-silap Istana Rajagopal juga akan turut menjadi pemain utama!

Manakan mungkin UMNO mahu bertanding di padang yang rata, jika tidak, 1990 lagi kita dah memerintah Malaysia!
sunsnake 26.01.2010

Kemelut politik Perak menghampiri penghujungnya
Al-Husseyn

Melihat kepada kenyataan rasmi Sekretariat Pakatan RakyatNegeri Perak , maka kini , desas desus mengatakan Dewan Undangan Negeri Perak akan dibubarkan adalah sangat berasas.

Bahawa MB Rakyat Perak, Dato Seri Ir. Hj. Muhammad Nizar Jamaluddin memaklumkan telah menerima surat rasmi dari Mahkamah Persekutuan, yang akan memutuskan pada 9 Februari depan kes pertikaian berhubung siapakah Menteri Besar Perak yang sah dan mahkamah akan bersidang pada jam 9.30 hari berkenaan.

Selain itu, khabar angin luas merebak bahawa DUN Perak akan dibubarkan menjelang tahun baru Cina, apabila Nizar diumumkan memenangi kes itu dengan 4:1. Nizar seperti dijanjikan jika memenangi kes itu akan mengadap Paduka Seri Sultan Perak untuk membubarkan DUN.

Sebelum ini dilaporkan bahawa Zambry Kudeta telah dilihat bersama dengan Perdana Menteri dalam lawatannya ke India sebagai satu perbincangan berkenaan politik Perak serta Pengerusi SPR mengadap Sultan Perak sebagai satu petanda cukup bai bahawa DUN Perak akan dibubar dan Pilihanraya baru akan diadakan.

Krisis politik Perak yang melanda hampir setahun yang lalu masih belum reda menyebabkan kedudukan kerajaan kudeta Zambry umpama telur di hujung tanduk.Tiada apa-apa kemajuan dan pembangunan yang dilakukan oleh kerajaan kudeta Zambry, berbanding dengan era pentadbiran Pakatan Rakyat dibawah DS Ir Nizar.

Himpunan 10,000 Pemuda PAS Perak pada 31 Januari di Darul Taalim, Selama, akan memperlihatkan semangat dan komitmen perjuangan. (Sila lihat banner diatas blog ini)

Dengan adanya pilihanraya ini nanti, dapatlah rakyat Perak diberikan hak mereka untuk memilih kerajaan yang mereka mahukan.Samada mahukan UBN atau Pakatan Rakyat.

Kita berharap SPR akan melaksanakan tugasnya dengan telus dan adil supaya proses PRU dapat disempurnakan dengan sebaik-baiknya.Maka dengan ini, adalah diharapkan kemelut politik Perak akan sampai ke penghujungnya dimana rakyat negeri Perak akan dapat hidup aman dan makmur dan hanyalah dengan memilih Pakatan Rakyat , jaminan tersebut akan tercapai .

0 comments: