Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, January 26, 2010

UMNO makan UMNO!


Kadang-kadang teman heran.. betul-betul heran..
Apsal dah jadi kes sebegini.. Jelas dan nyata..
masih ada lagi yang nak sokong parti perkauman nih!
Saudara 'se'parti lagikan dianiaya, inikan pulak musuh sendiri!

Bayangkan, yang berpangkat dalam UMNO pun kena 'scam' dengan parti sendiri!
Parti apa ini?
Baru ni media pencacai UMNO Dulu Kini dan mungkin Selamanya..
Sibuk dok cerita budaya 'Cah Keting' kononnya didalam Kerajaan Kelantang!

Korokmu!! Ni haaa?? bukan cah keting?
Cah keting UMNO pernah sampai berbunuh-bunuh tau!

Itu bukan cah keting dah! Itu takuk tengkuk!
sunsnake 26.01.2010


Saman RM546 Juta : BN lepas tangan, ayah penyanyi Fazley jadi kambing hitam
http://syukran.wordpress.com/

Ngeri sungguh jadi Setiausaha Kerja (SUK) Barisan Nasional, bila Syarikat Pentas Permata Sdn Bhd (PPSB) mengemukakan saman, dengan begitu mudah mereka hantar afidavit yang mengatakan :

“BN bukanlah pihak yang bersalah untuk disaman dan saluran betul ialah menerusi setiausaha kerjanya”.

Menurut Bernama, PPSB memfailkan saman itu pada 7 Disember 2007, terhadap BN kerana menamatkan kontrak bertarikh 5 Januari 2006 untuk membekal dan memasang papan iklan pengiklanan di kawasan terbuka bagi mempromosikan BN.

Syarikat itu, yang dilantik sebagai ejen untuk memasang papan iklan tersebut untuk BN, menamakan BN yang diwakili pada ketika itu setiausaha kerjanya Datuk Yaakob Mohammad sebagai defendan.

PPSB dalam pernyataan tuntutan, antara lain mendakwa bahawa menurut kontrak itu, BN berhak menamatkannya pada bila-bila masa dalam masa enam bulan ketika ia ditandatangani tetapi notis penamatan kontrak tersebut dikeluarkan selepas enam bulan.

Syarikat itu mendakwa bahawa ia mengalami kerugian keseluruhan sebanyak RM546,552,800 akibat tindakan itu dan memohon amaun pembayaran balik, kos, faedah dan relif lain yang wajar diputuskan mahkamah.

Bagi saya, tindakan PPSB betul dan BN kena bertanggungjawab secara kolektif, bukannya menjadikan SUK, Datuk Yaakob yang juga ayah kepada penyanyi terkenal Fazley sebagai kambing hitam.

Memanglah dia yang jadi wakil untuk menguruskan perkara itu. Tetapi semua keputusan tidak dibuat oleh beliau sendiri. Pengerusi BN masa itu (Pak Lah) juga patut dipertanggungjawabkan.

Datuk Yaakob juga adalah orang kuat Umno iaitu parti yang pernah disaman sebanyak RM RM218 juta oleh syarikat pembekal barangan pilihan raya, Elegant Advisor Sdn. Bhd kerana enggan membayar kos penyediaan barangan kempen Pilihanraya 2004.

0 comments: