Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Friday, October 14, 2011

Baik Berhenti jadi Manusia la woi!!!

PATI sedang diambil butiran sebelum dihantar ke program kursus Keusahawanan!!
wakakaka!


Aduiii!!
Mengalir airmata teman gelak beria benor!

Kalau alasan ini pun Polis Malaysia boleh terima..
Sodaqallahul'azim la integriti di Malaysia ni..

Tak payah sembang pasal amanah la..
Tak payah cerita pasal dedikasi laa.
Tak payah cerita pasal maruah laaa..
Laagi tak payah cerita pasal Rosmah!

Teman dah 32 tahun hidup kat Malaysia ni..
Ayah teman orang Kg Balun, Malaysia..
Mak teman pun orang Kg Balun Malaysia...
Atok teman belah ayah pun orang Kg Balun Malaysia..
Atok teman belah mak pun orang kampung Balun Malaysia..
Opah belah ayah pun orang Kampung Balun Malaysia..
Opah belah mak pun orang Kampung Balun Malaysia..

punya la asli teman ni orang Malaysia.. Rakyat Malaysia..
Tak pernah pulak sesapa nak angkut teman naik bas pergi Kursus Keusahawanan??
Kat Putrajaya pulak tuhh!!

Aduiyaiiii!!

Kalau ada yang percaya alasan UMNO nak bawak Warga Asing ni pergi Kursus Keusahawanan..
Tolong berhenti daripada jadi manusia laaaaa..

wakakakaka!

budakbalun 15102011

Polis Sepang nafi sindiket IC Desa Pinggiran

Polis menafikan dakwaan Pemuda PAS bahawa 240 warga asing yang menaiki sepuluh buah bas dari Johor kelmarin, dibawa ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk mendapat taraf warganegara yang membolehkan mereka mengundi.

bangi resort foreigners citizenship 121011Ketua Polis Daerah Sepang Superintendan Imran Abdul Rahman ketika dihubungi semalam, mengesahkan menerima laporan berhubung perkara itu kelmarin, lapor Sinar Harian.

Bagaimanapun beliau berkata, selepas menjalankan siasatan didapati perkara itu tidak benar.

“Maklumat yang kita peroleh menunjukkan semua warga asing itu berada di Desa Pinggiran Putra untuk menghadiri kursus keusahawanan.

“Mereka (warga asing) bukan dibawa untuk pergi ke JPN seperti yang didakwa oleh pihak terbabit,” katanya seperti dilaporkan harian berbahasa Melayu itu.

8 comments:

batu pelangi/BZ said...

Aku dah komen dalam blog ASD tapi aku
nak ulang dalam blog ini.
Sah ketua polis daerah sepang bersubahat dan pengkhianat negara.
Seorang yang memakai uniform dan
bersumpah untuk taat menjaga undangx
negara tapi menjadi pengkhianat pula.
Seorang melayu yang mengaku beragama
ISLAM takut dengan manusia lebih
dari takut pada ALLAH SWT.Peristiwa
kena 'pau'dengan polis yang berpangkat sarjan di Lumut tahun 1984 membuat aku benci dengan uniform ini dan membuat aku menganggap orang yang
memakai uniform ini menyara anakbini dengan hasil HARAM.

C++ said...

Bhai ABB...

Mak aih... senangnyer dapat pi kursus usahawan... err... modal dibagi sekali ker... hahaha...

Awat la kiter sumer tak dapat servis camnie... kiter semua salah pilih wakil rakyat kot??? hahahaha

Anonymous said...

Bro,

Ada ke Kerajaan keluarkan permit kerja USAHAWAN pada PATI nie? Kalau Permit PATI kerja kilang tapi kerja lain pun dah SALAH ini pulak PATI nak jadi USAHAWAN?

Dekat-dekat nak PRU nie makin banyak CERITA MAHARAJA LAWAK KELUAR. Kesian kakitangan KERAJAAN terpaksa MEMBODOHKAN DIRI SENDIRI untuk menjaga PERIUK NASI.

Mari kita tunggu dan lihat apa kata PENCACAI-PENCACAI PARIAH umNGOK.

-wakleman

oRang kAmpong said...

aku sejak tahun 84 gak BENCI sgt kat org PAS.bla aku tengok muka dia org sah nampak muka ANJING DAN BABI.pd aku org yg paling kuat menipu ada puak2 HARAMJADAH ni.demi allah sebesar zarah pon aku xrespek puak2 HARAMJADAH ni yg kuat menipu dan kaki balon bini org.jgn mareaaaa.balonlee.aku ngah tunggu ni anjing2 sekalian.

KANDIS said...

utk pengkomen bangang yg dtg drpd geng lembumno kat atas nih....

KAH KAH KAH....

ngko nak benci, tak respek, maki hamun, sumpah seranah, caci maki....

ikut suka ngko lah...
tak jadik kesan pun...

Abu Jahal pun penah doa kat ALLAH mintak Nabi SAW hancur dan musnah sebab pecah belah org arab...

bangang ngkorang nih, ngkorang punya pasal...
makan sendiri tanggung sendiri..

ngko rasa jln ngko betul... teruskan lah jln ngko tuh...

Bg grup yg tolak umngok...
semua nampak ngko nih mcm...

Si Luncai Terjun Dgn Labunya..
Biarkannnn....

KAH KAH KAH....



Salam utk Bro Balun....

keluhum said...

Salam besan..Lama x bg komen..
Sebenaqnya,Blog hang neh jd bookmark Teman tiap kali teman nk lawat blog tp Teman asyik klik kat blog2 independant jer..Sori no..bkn apa,takut kluaq ayaq mata gelak bc komen pecacai2..
Apa nk heran dgn cacian2 Org Kampung tuh..Dia suka nk sebut apa ataih dunia neh,biaq la..Kt mahsyar nti x dpt bckp pulak kan..hehehe..
Org x suka PAS kita nk tolong depa mcm mana..Depa mengaku beriman,kira handal la tuh,smpai ble samakan kita dgn makhluk2 lain..
Biaq la depa kata kita bodoh,tp disisi Allah depa buta,pekak dan tuli..
Bila kita bg tau pekara yg benar,dia tutup telinga mcm org dengar guruh,walhal guruh tuh Allah yg cipta..hehehe..
Dia rasa dia berada ditempat yg terang,ttp Allah dh gelapkan pandangan depa tuh..
Sabaq no..Dlm Al-Quran Surah Al-Baqarah Allah dh bagitau ciri2 depa neh..

budakbalun said...

BZ..
Kesian gak pada Pegawai2 Polis yang benar2 berkhidmat atas dasar tanggungjawab dan amanah macam pelakon drama Gerak Khas TV2!
wakakakak!

C++
Warga Asing Johor sahaja bhai!

Wak leman..
company teman ni untuk warga asing dia bagi kursus safety je..
kursus ISO pun tak layak..

Orang kampung..
Ada teman kesah?
Standard la pencacai..
Rosmah lagi mulia pada mereka..
wakakakak!

KANDIS..
itu yang syiknye bila pencacai masuk blog kita..
komen2 depa memang terbaekk!!
wakakakaka!

keluhum..
W.salam.. uihhh besan teman ni bukan main lama tak mengomen kat sini...

teman sama prinsip le dengan mike..
sedangkan Rasulullah SAW yang benar pun Abu Jahal tak suka inikan pulak UMNO!

Anonymous said...

Ada juga LEMBU GILA TERNAKAN umNGOK sudi memberi komen dalam BLOG nie ye. MAKIN SEJAHTERA umNGOK BANYAK LEMBU TERNAKAN DEPA DAH NAIK GILA BABI DEKAT-DEKAT NAK PRU NIE.

-wakleman