Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, May 10, 2011

UMNO bekalkan Gula Percuma! hebat!

Gula-gula Pilihanraya ni ajelah yang free! wakakakak!


Suatu petang yang damai nun jauh di pelusuk Bukit Beruntung....

Akak Kantin : wehh.. betui la kot si Anwar dalam video tu??

budakbalun : Aikk?? apsal lak kak?

Akak Kantin : Tadi si Dato' tu dah bersumpah... dalam masjid pulak tuh!

budakbalun : Hmmm.. kereta akak ke tu? (Sambil tunjuk Naza Citra di tepi kantin)

Akak kantin : ha ah!.. nape?

budakbalun : (Sambil jerit sikit dan mengangkat tangan kanan) Wallahi..Wabillahi..Watallahi.. Saya bersumpah Naza Citra tu kereta saya! Kak.. bak mai kunci?

Akak Kantin : (Terkejut).. ehh.. apsal lak?? nak buat apa kunci kereta?

budakbalun : Ehh!! kan saya dah bersumpah tadi? So, kalau ikut pemahaman akak pasal sumpah laknat Dato' tu.. Sah lah kete tu kete saya.. betul?

Akak Kantin : err...err...er... macam tu ye?

budakbalun : haaa.... tulah hakikatnya kak.. Dalam Islam sendiri mana ada sumpah oleh si penuduh? Yang ada si penuduh WAJIB bawak bukti iaitu 4 orang saksi yang tidak fasiq sebab tuduhan dia tu melibatkan zina.. mana ada sumpah-sumpah laknat di dalam Islam kecuali antara laki bini.. itu nama dia li'an..

Akak kantin : ooooo.... (sambil melopong dengar teman bersyarah)

budakbalun : Sekarang akak dah clear mengapa Anwar tak nak layan puak-puak sumpah neh?
Kalau dah tuduhan pun tak ikut Islam, awat Anwar nak kena layan depa dalam bentuk Islam? sepatutnya.. mahkamah Syariah kena dakwa balik puak-puak neh!

Akak Kantin : Hmmm.. depa ni duk suka kelirukan orang!

budakbalun : hmm.. untunglah akak dok tanya saya pasal hal ni.. makcik pakcik kat felda-felda nuh?? sapa la nak bagi pencerahan kat depa? hari-hari dok ngadap RTM,Tv3,Utusan,Berita harian.. suku ilmu pun takdak kat dalam media tuh!

Akak kantin : fuhhhh... (gamaknya lega kereta tak kena ambik!)


hari ini 10.5.2011...
Harga gula naik 2 kupang! wakakakaka!!
Sibuk-sibuk hal video..
sibuk-sibuk hal sumpah..
sibuk-sibuk hal kristian..
akhirnya rakyat Malaysia yang kena 'liwat' dengan UMNO!

wakakakakaka!! Padan muka hangpa! dengan aku-aku sekali!!!

budakbalun 10052011

Harga gula naik 20 sen lagi

Harga gula akan naik 20 sen kepada RM2.30 sekilogram berkuatkuasa esok (10 Mei). Penyelarasan subsidi itu akan membolehkan kerajaan berjimat sebanyak RM116.6juta.

Menurut Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Mohd Zain Mohd Dom, kenaikan itu selaras dengan keputusan Mesyuarat Majlis Ekonomi pada hari ini. azlan"Langkah ini adalah selari dengan strategi jangka panjang kerajaan untuk merasionalisasikan subsidi secara berperingkat-peringkat," kata Mohd Zain. Jelasnya, walaupun perubahan harga runcit dibuat, ia adalah lebih rendah berbanding negara serantau, termasuk Indonesia, Singapura, Thailand dan Filipina.
-Malaysia

4 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

ni tak dak cop halal jakim...confirm tak boleh makan.haha

budakbalun said...

azhan..

mo tau!.. tapi kalau BN nak cop HALAL.. Najib kenyit mata je

Anonymous said...

Bro,

Rasanya gula-gula Pilihanraya tu yang banyak depa tabur kat PENCACAI-PENCACAI tu dah kena KANGKANG dek Kak Mah kot, sebab tu PENCACAI UMNOPORNO jadi BENGAP NAK MAMPUS.

Masa nak pilihanraya, bagi la biskut jenama BeeEnd dan duit TIPS RM 100(kalau tak kena pau dek Ketua Bahagian.

Lepas menang Pilihanraya Naikan Harga Minyak, Harga barangan dan buat plak GST.

Bagi plak kerakyatan pada Warga Asing untuk pangkah Bee End.

Makin sejahtera hidup kita yee.

-wakleman

budakbalun said...

macam mana nak bagi makcik pakcik felda faham?