Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Friday, December 17, 2010

Lim Guan Eng Laaaagii!!!


Tak sudah-sudah Lim Guan Eng buat hal!
Biar aje laa Pemaju tu nak robohkan rumah rakyat Teluk Kumbar tuh!

Kalau pemaju roboh rumah-rumah tu..
Kompom keluar muka depan Utusan nanti

"Guan Eng Izinkan Roboh Rumah Rakyat"
"DAP Tidak Bantu"
"PR Tak Prihatin"
"DAP Pengkhianat Bangsa"

macam-macam lagi la!! Kompom!!

hmmm... Sebenarnya..
backgroun syarikat pemaju tu yang kena check betul-betul..
teman suspicious sangat nehhh!!
sunsnake 17122010

Kg Teluk Kumbar: Guan Eng persoal motif KL Metro

December 16, 2010

KUALA LUMPUR, 16 Dis — Lim Guan Eng hairan dengan tindakan KL Metro Land Development Sdn Bhd yang didakwa begitu tergesa-gesa mahu meroboh rumah di Kampung Teluk Kumbar, Pulau Pinang tanpa perundingan susulan dengan penduduk terbabit.

Bahkan, pemaju turut dipersoal kerana memaksa, mengancam dan mengugut penduduk terbabit supaya berpindah keluar dari kampung tersebut tanpa meneruskan jalan perbincangan yang baik.

“Usaha meroboh rumah Kampung Teluk Kumbar oleh pemilik tanah KL Metro Land Development menimbulkan soalan sama ada ia adalah syarikat pemaju yang tulen dan bukannya bermotif lain untuk sengaja mahu menyusahkan rakyat dan kerajaan negeri.

“Syarikat pemaju masih beria-ria nak teruskan tindakan dan menakutkan penduduk akan datang minggu depan. Adakah ini tingkah laku seorang peniaga yang waras?” kata Ketua Menteri Pulau Pinang dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Berita Penuh

4 comments:

otaklunyai said...

bukan cina tu yang P*K*M*K... melayu umgok yang P*K*M*K... abih pengikut yang lain2 tu ikut jadi boddoh apasal... lepas tu nak salahkan orang lain... sendiri yang boddoh... dah 53 tahun kena kencing pun tak sedar2 lagi... dah memang keturunan otak sinting kott... kesiannnnn... bukan orang cina atau indaia yang rampas hak melayu... tu melayu umgok yang gatal dok bagi kat depa sebab mantekedarah duit... tak sedar2 lagi ke...

wazahu said...

aku tabiklah sama lu pejuang islam.dulu umno kawan mca, pas kata umno kafir,skrg pas jilat dap nak kta pa pl kah,kah hidup pas.dap pijak melayu p.pinang,guan eng jd khalifah kahkah hidup pas.hr ni aku br tau quran boleh diejaz ikut parti. hidup tok guru gila babi.serban besar bakul tp jilat cina hahaha MEMBANGUN BERSAMA ISLAM DAP HAHAHA

leopard said...

Aku nk celah sket dgn wazahu neh..
Sejak bila ketua menteri P.Pinang neh Melayu?Mai habaq kt aku bila..Koo Tsoo Koon tuh Mat Sukun ka nama dia?
Hang jgn buat isu perkauman bodoh la bhai..
Dulu org cina takut dgn PAS sbb UMNGOK dgn MCA dok cucuk org Cina mcm2 utk menimbulkan ketakutan pd Islam..
Skrg diorang dh tahu tembelang BN,hang melalak mcm mana pon x da spapa yg nk dgr dh..
Jgn la nk kata PAS jilat DAP plak,yg sebenaqnya UMNGOK dh kehilangan majoiti undi dari kaum Cina dan India..La neh dok melatah la mcm org gila talak..Dulu nk ajak PAS bincang perpaduan,bila PAS x layan terus UMNGOK serang PAS kiri kanan..Apa punya malaon..

Sekejap dulu heboh YB cina masuk surau dan Masjid..
Psl apa heboh?
Psl YB2 BN dari Gerakan,MCA,dan MIC dulu x pernah jenguk pengundi2 Melayu di Surau atau pun Masjid..
Psl tu ko terkejut beruk tgk diorang la neh dh masuk surau dan Masjid..
Xpayah la nk membodohkan org dgn hujjah sampah hang tuh..
Wazahu Resict..
Meh aku story kat Hang perangai Exco2 Melayu kebanggan hang diNegeri BN terhadap bangsanya sendiri..Depa dok bg GLC masuk tanah tok nenek aku sejak tahun70'an,dan x penah byr 1 sen pon..Siap buat pencawang letrik lg..mcm tanah mak bapak diorang dia buat kt tanah org kg neh..Baru2 neh kami pg buat bantahan tp puak2 GLC neh dgn poyo ckp Exco dh luluskan lama dh pencawang diorang..Men Padai2 jer diorang neh buat tanah org..Pakcik aku mintak diorang tunjuk surat Hitam Putih persetujuan pemilik tanah,baru menggelabah puak2 GLC neh..Neh bukan kerja cina neh..kerje org Melayu keatas org Melayu sendiri neh bhaii..
Klo hang ckp Hujjah2 bodoh hang tuh depan2 aku,confirm aku ludah Kahak aku kt muka hang..Serius aku ckp..ko nelah pengampu yg yg pekak,buta dan bisu dgn penderitaan rakyat2 marhaen..pthuiii!!!

sunsnake@budakbalun said...

leopard..
itulah hakikatnya..
Perjuangan Ketuanan Melayu itulah sebenarnya yang menjahanamkan melayu selama ni!
Tidak mungkin perjuangan bangsa mampu menyelamatkan bangsa!
Mustahil!

wazahu...
Marilah kembali kepada perjuangan Islam.. sesuai dengan fitrah...