Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Friday, October 29, 2010

Indra Putra Yang Ku Kenali

Ketika menyarung jersi Perak suatu ketika dahulu...


Teman ada satu sejarah dengan brader Indra ni..
Dan teman tumpang bangga dengan pencapaian dia sebagai pemain bolasepak pro..

Kome tentu tak percaya kalau teman kabokan teman pernah bersama dengan Indra ni dalam satu pasukan suatu masa dahulu..
Masa zaman sekolah-sekolah dulu laa...
Setahu teman si Indra ni budak Ipoh.. Sekolah Megat Khas..

Tahun 1997.. teman dan dia sama-sama dalam team Perak untuk Piala Razak di Melaka..
Hmm.. masa tu berat badan teman baru 60kg.. la ni dah 95kg!!!
Tinggi sama! wakakakaka!

Dia memang jenis serius di padang..
ada sikap 'kerek' sikit..
masa teman jumpa time selection sebelum tu..
memang berbulu je teman nengoknyerr!!

Ingat lagi dalam team tu ada Indra.. ada Jibung.. Ada si Ganja... Ada si Iqbal..
ramai lagi laa.. ntah mana la yang lain tuh!

Last teman tahu..
si Jibung dah gi main untuk Sabah..
si Ganja dah jadi goalkeeper team lain dah..
semua dah tak duk Perak!

teman si budakbalun ni pun dah merantau...
kasut bola pun dah buang ke laut!

aduyaiii!!
rindunye dengan team perak di kemuncak prestasi!!

buat Indra.. teman ucap Good Luck untuk malam minggu ni!
Gomo Kelate Gomo!!! ehh

Gomo Yob Kejor!!! ehhh!!! wakakakaa!

sunsnake 29102010

Indra tak rela Kelantan pulang tangan kosong

DUA musim bersama Kelantan, Indra Putra Mahayuddin pasti berasa cukup bertuah kerana dapat beraksi di pentas final Piala Malaysia.

Namun secara statistik, ia adalah aksi keempat Indra di final Piala Malaysia kerana sebelum ini dia pernah menggalas tanggungjawab bersama Perak.

"Tahun lepas kami tewas kepada Negeri Sembilan, jadi saya tidak mahu episod yang sama berulang. Melihatkan barisan pemain yang ada, saya cukup yakin kami mampu melakukannya tetapi kami kena bekerja lebih keras.

Berita Penuh

5 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

bekas player perak rupanya.hehe, hebatla bro, kalau dok main lagi, mesti main untuk final piala Malaysia malam minggu ni juga rasanya.hehehe

wan said...

Aloo bro,Indra ni pn schoolmate aku jgk dlu,jelous aku tgok dia dh sng skrg,tp yg aku tk suka dia ni dlu kaki enjoy skrg dh dok Kota Bharu br ada akai kelab mlm,snooker pn xder...ha..ha..Khalid Jamlus pn xtahan..cabut.!
Player Perak yg dlu2 mana pg haa..
Ada sesapa tau mn pgnya,Botak,V.Saravanan,Dominic,Shahrul Rani,Jibong,lg satu org siam yg msuk islam tu apakenama dh lupa mn diorang pegi ha.. Woi Indra tahun dpan msuk la blk Perak..

sunsnake@budakbalun said...

azhan.. wakakakak!
macam teman kabo lee..
masa tu berat 60kg.. tinggi 168cm..
la ni berat dah 95kg.. tinggi maintain 168cm!! aduyaii!!

wan..
so betoi la Indra ni budak Megat Khas?
Dari dulu dia ni mmg kaki enjoy tapi dalam padang dia disiplin gilerr!
Jarang tengok dia senyum!
Dengar cite zaman sekolah gangster gak mamat nih!

team perak akan kembali tapi bukan dengan player2 ni..
InsyaAllah dengan player2 baru!

Yob Kejor Yob!

Anonymous said...

dia skrg tgh couple dgn bdk kota bharu, name hazira(tp tggal kt kl)..dgr citer kawin bln 1 ni kot,,,

sunsnake@budakbalun said...

anon 1:10am

ye ke?
teman ingat dia dah kawin???