Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, October 26, 2010

BudakBalun Boikot Final Piala Malaysia 2010!


Teman dah siap call member teman penyokong kuat Red Warrior pagi ahad lalu..
"Li.. Demo beli tiket untuk kawe sekali deh? kawe gi saing mu.. naik kete kawe ajo.."
"Berehhhh" ringkas jawapan saing kawe..
(heheheh buruk benor orang Perak kecek Kelate!)..

Memang teman serius nak gi final PM kali ni..
Walaupun bukan teman negeri tercinta teman Perak yang masuk final..
Tapi atas semangat kesukanan dan teringin nak rasa suasana final di stadium..
Lagipun last teman masuk stadium untuk final game masa Perak vs Kedah Final Piala Malaysia 2007 dulu.. lama dah tuh!!

Teman pun ada gak plan nak bawak bendera PAS!! wakakakaka!

Tapi pagi ni terkejut baca berita..
tiket paling murah untuk final ni RM30!!!
Bangsat punya FAM!!
Dah bangang macam SPR gak ke?

Hampehh!!! Bangang!! *(&^%$#@%^76$%&)

C'mon laaa..
yang nak lawan ni Kelantan...
Jauh tu diaorang nak datang..
Modal perjalanan pun dah besar dah..
tolong-tolong la sikit..
Jangan ambik kesempatan..

Kalau Negeri Sembilan mungkin ok skit..
dekat sangat perjalanan depa..

Ni lah jadinya kalau FAM ditadbir oleh si bangang dan si tolol!
Hanya tau nak buat untung!
Kang kalau takde orang nak ke stadium..
Dituduhnya tak support laa..
tak patriotik la..
Macam mak bapak depa je yang patriotik!

Nak bandingkan tiket Chelsea??
Sial! Tau la kamu tu UMNO..
Jangan nak bodohkan peminat bola macam kamu bodohkan orang UMNO!
Macam langit dan bumi la kualiti team Malaysia banding dengan team EPL..
aduyaiii!!! Bangang tak sudah-sudah!

Kesimpulannya..
Teman cadangkan semua boikot gi stadium!
jap lagi teman nak call member teman bagitau kansel!
Tengok kat restoran seafood lagi bagus!
Tolong orang melayu meniaga!
Jangan gi kedai mamak!!!

sunsnake 26102010




Harga tiket biasa RM30, tempat duduk utama RM50

PERTEMUAN final Piala Malaysia 2010 antara dua finalis musim lalu, Negeri Sembilan dan Kelantan di Stadium Nasional Bukit Jalil, 30 Oktober ini menyaksikan harga tiket dinaikkan RM10 daripada harga biasa RM20.

Kenaikan itu menjadikan harga tiket perlawanan akhir berkenaan ialah sebanyak RM30 bagi tempat duduk biasa manakala tempat duduk utama FAM menetapkan harga sebanyak RM50. Bagi kanak-kanak pula tiket berharga RM5.

Mungkinkah FAM menyedari aksi final Piala Malaysia 2010 bakal menarik puluhan ribu penyokong menyaksikan perlawanan berkenaan kerana ia melibatkan pasukan Kelantan yang telah terbukti sentiasa memberi sokongan tidak berbelah bagi kepada pasukan mereka sama di gelanggang sendiri atau gelanggang lawan.

Hanya FAM yang boleh menjawabnya

Berita Penuh

3 comments:

Anonymous said...

beggong pasal buat kianat lah tu fam naik harga nanti final mane2 pun naik tu lah pasal kianat harta rakyak sangat benggong...
lama semua final harga tu lah...sapa mula duulu

sunsnake@budakbalun said...

?????? huhuhuhu

leopard said...

Anon..
Ada betulnya hujah saudara tu..
Tp Sy lbh percaya psl nk untung bkn sbb nk hukum..
Klu nk hukum,
Jawatankuasa displin akan putuskan denda utk Persatuan..
Ne psl FAM tau crowd akan ramai giler,so naikkan harga tiket akan bantu kantung FAM yg dh lama sgt kering...
X dinafikan akan berlaku insiden vandalism waktu final nanti tp drpd rugi,baik buat untung..hahaha..