Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, September 6, 2010

TV3 Agen Freemason & Illuminati? Sial!


Standard la TV3 Syeikhhh..
Takkan baru perasan??
sunsnake 06092010

Kebenaran di sebalik penipuan dan kebetulan. (shared)

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:

http://www.youtube.com/watch?v=YKN5jW8WJ9Y

Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.



Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk...ap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
2.Buku - Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran

Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
Pokok Krismas - Simbol Paganism



Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.

Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan

Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.


Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?


Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.


Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..


Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).

Sumber - Kalamul Haqq

10 comments:

Anonymous said...

bang, tak payah la pikir jauh sangat sampai masuk freemason la ape la. buat pening pikir je. freemason bergerak cara lain la.

hamba Allah said...

salam bos, saya nak intak izin sampai2 artikel bos. mintak dihalalkan

Anonymous said...

Jauh sangat pikir tu yeop, menggigil kepala hotak dibuatnya. Nanti cepat beruban nampak tua plak.

-madir-

sunsnake@budakbalun said...

kadang2 kena gak pikir jauh2..
sebab kalau Para sahabat pikir dekat2 dulu.. payah jugak Islam nak sampai ke kita ni ha!!

Hamba Allah.. sila2.. teman pun amik kat sahabat lain...

Syafrizal said...

kesian orang melayu masih tak boleh nampak lagi... dah takde kesensitifan lagi ke?

kang kali kung said...

Sikap malas berpikir ne la yg akan membuat umat Islam tergelincir ke lembah kekufuran tanpa mereka sedari..Kita x sedar akidah kita di on dan off tanpa kita perasan waima ketika kita berada di dlm rumah lg..Kita dh x tau fadhilat membaca surah Al-Kahfi yg akan melindungi kita dari Fitnah Dajjal krn asyik sgt melayan hiburan dan jauh dari Al-Quran..Inilah yg diinginkan oleh Illuminati,x perlu smpai Umat Islam menganut ajaran batil, cukup sekadar x sensitif krn Roh Islam itu telah dicabut krn minda bawah sedar kita tidak lg kita gunakan sebagai perisai dari serangan2 fitnah Dajjal..Ijtihad kita di awang-awangan krn sudah hati tlh di"moderate"kan tanpa bantahan...kononnya itu la kemajuan..Jgn la menjadi org yg secara tidak sedar telah menjual akhirat krn nak moden sgt..Dunia ini adalah syurga dan perhiasan bg musuh2 ALLAH sehingga mereka membenci pertemuan dgn ALLAH..Sebaliknya dunia ini adalah penjara bg mukmin sehingga mereka tidak hirau sgt akan mengejar dunia dan mencintai pertemuan dgn ALLAH kelak..

Anonymous said...

Tu la orang-orang PAS, Pandai Menuduh, Pandai Tuding Jari, Pandai Lempar Tahi....

Apa yang depa buat..
Pandai buat honar, bising sana-bising sini, hari ni cakap lain, besok cakap lain....
jenis lidah biawak macam LGE.

Sepatutnya.. jika nama parti Islam.
Ajak manusia buat kebaikan.
Yang tidak betul, perlu dinasihat.

Tapi orang-orang PAS suka kepada lidah bercabang...macam kafir LGE.
kih.. kih...

Bagaimana nak perintah negara.
Pungkor sendiri pun penuh Tahi dan berulat lagi.

Kata dulang, paku serpih.
Mengata orang, PAS YANG LEBIH.

Anonymous said...

Aik Anon 10:09 main cut n paste je nampak, habis semua Blog Pro Pakatan hang paste komen BANGANG HANG TU.

Makan gaji ngan um-NGOK ke?

-madir-

sunsnake@budakbalun said...

hehehe.. setakat blog ni dibuka..
belum ada rasanya pencacai UMNO yang masuk blog teman ni bagi hujah yang bernas..

semua buh macam babi menyondol aje!!

wakakaka!!

jeng said...

Anon 10:09..Ko tulis ayat melalut apa dlm blog ne?Klu la kau kata PAS x betul la,lidah bercabang la, mcm kafir la,habis sape yg betul? UMNO?? Aku doakan ko tinggalkan dulu tebiat2 buruk spt men judi klu ada,x sembahyang klu ada,hisap dadah klu ada,makan duit dari sumber yg was2 klu ada..Klu ko tinggalkan perkara yg disebutkan diatas tu,barulah ko ada can mendapat Hidayah dari ALLAH..Klu x, hidayah tu akan terus terhijab dari ngko..Sbb Pas yg ko kutuk mcm kafir ne,pendokong2 dia golongan ulama yg amalan ko nk lwn suku amalan diorang pun x sampai..Ilmu agama ko x tinggi mana,jgn ckp ulama yg bukan2 sbb ulama bole bg Syafaat,tp klu PM tu aku ragu2 la dia boleh bg syafaat ke tidak kt mahsyar nanti..Jaga lidah ko tu,takut yg ko kutuk gila2 tu pulak tersangkut kt Rasulullah,sbb ulama pewaris nabi..Jaga2,jgn melampau sgt..