Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Saturday, June 19, 2010

Umat Islam - Kot ye pun nak layan bola...



Petang tadi teman ke pasar malam dengan anak bini.. Biasala Bukit Sentosa ni..
Setiap Rabu dan Sabtu ada pasar malam..
kalau nak tengok ramai tak ramai penduduk sini inilah masanya!

Alhamdulillah..
makin ramai penduduk Bukit Beruntung/Bukit Sentosa ni..
Moga-moga dapat jadi satu DUN PRU13 nih! heheheeh

Pasal bola ni.. tadi game Holland-Jepun start jam 7.30petang..
on the way balik teman tengok 7.15 petang kedai-kedai tomyam
dah full dah budak-budak melayu buat 'pot'...
Azan Maghrib 7.30 petang.. ntah bila pulak deme nak solat Maghrib?
aduhh!!

Lepas tu jam 8.30 lebih Isya' masuk.. pun lagi ramai bersidai kat kedai-kedai makan tuh!
Surau dok punya kuat speaker Imam baca Al-Fatihah Solat Isya',
maintain je bebudak ni layan bola.. takpelah.. waktu Isya' panjang sampai Subuh.. kot?
Kalau tak mati kul 12 malam laaaa!

Kot ye pun nak layan bola.. Solat tu janganlah diabai langsung!
Inilah masalahnya...
sunsnake 19062010

4 comments:

keluhum said...

Salam Sheikh..Ne la ujian dunio wahai sahabat..Dh namo pun pialo dunio,bkn Pialo Ahkirat..Kasi i dunio nengok bola smpai tinggal semayang ne agenda sapo...hehe..Menggelaleng malaikat sheikh...

sunsnake@budakbalun said...

W.salam..
yo tak yo jugak...
Dah nama Piala Dunio!
hehehe

Tapi serius laaa.. memang sodih tengok...

keluhum said...

Utk mengesahkan iman,perlu la ia melalui ujian..Ujian yg tiap2 hari kita lalui ini rupanya masih x setanding dgn ujian yg dtg 4 tahun sekali neh..Buek eh FIFA jd gilo la ,buek Pialo Dunio waktu bulan Ramadhan,ntah berapo ramai la yg terlopeh sahur,tp ado x yg terlupo berbuko? Raso hea xdo..Tp yg terlangkau sembahyang Tarawih tu ramai kot...

sunsnake@budakbalun said...

betul gak tuh keluhum..
kalau world cup bola ni dibueknyo bulan ramdhan.. kompom usahkan tarawih.. sahur pun kot ado yang miss!!