Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Thursday, June 17, 2010

Dapat RM2juta.. Kena Saman RM5 juta! rugi-rugi...Hah ambik!
Walaupun teman dapat rasakan mahkamah takkan jadi lurus kat Perak nie..
Tapi tindakan DAP Perak ni sangat-sangat baik dan bermotivasi!

Tapi kesian la dengan Adun-Adun katak tu.. baru nak berangan pegang duit juta-juta!

aduhhhh!!
Bak kata Mahmud June "Baru nak beli peti televisen!"
sunsnake 17062010

DAP Perak Kuatkuasa Kontrak RM5 Juta Terhadap ADUN Melompat

Oleh Fazli Othman

KUALA LUMPUR 16 Jun - DAP Perak mengambil keputusan untuk menguatkuasakan kontrak RM5 juta dan tindakan undang-undang terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri Malim Nawar, Keshvinder Singh dan ADUN Jelapang, Datuk Hee Yit Foong yang ditandatangani oleh mereka semasa dipilih sebagai calon Pakatan Rakyat pada pilihan raya umum 2008 lalu.

ADUN Sitiawan, Datuk Ngeh Khoo Ham berkata keputusan untuk menguatkuasakan kontrak itu diambil setelah kedua-dua ADUN tersebut melompat parti.

"Sebelum ini kita tidak menguatkuasakan undang-undang ini kerana takut rakyat beranggapan DAP cuba mendenda dan mengumpul dana tetapi keputusan ini dibuat untuk menghukum mereka yang membelot kepada rakyat yang telah memilih mereka.

"Tetapi sekarang rakyat sekarang berpendapat, ADUN yang melompat ini tidak sepatutnya mendapat laba dan menjadi jutawan segera hasil daripada pembelotan tersebut.

"Tindakan undang-undang akan diambil terhadap mereka dan wang hasil daripada denda tersebut akan diberikan semula kepada rakyat melalui program-program yang dijalan DAP," kata Koo Ham pada sidang media di parlimen tengahari tadi.

Berita Penuh

0 comments: