Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, May 26, 2010

MIC-UMNO, tunggu masa terburai!


Semua ahli MIC tahu, tapi tiada siapa yang berani melawan kerana jika ada mulut yang berani bersuara akan disumbat dengan rasuah.

Jika tidak dengan rasuah, mereka hantar samseng untuk menakut-nakut orang yang berani bersuara.

Kalau tidak guna samseng, mereka cipta konspirasi untuk jatuhkan orng yang menentangnya.

Dan sekarang pekara yang paling sinonim adalah halau keluar parti atau pecat keahlian.

Samy tidak akan lepaskan jawatan dalam parti MIC sehingga dia dapat selesaikan segala penyelewengannya yang dilakukan sepanjang dia menjadi presiden parti... jika tidak dia akan menghabiskan masanya didalam kandang mahkamah dan akhirnya dipenjara.

Itu sebabnya ada khabar angin kononnya ada parti tertentu cuba membantu pasukan anti-samy agar kedudukan Samy segera tergugat.

Dan Samy tidak pernah takut dengan gertak pemimpin UMNO kerana segala rahsia penyelewengan pemimpin UMNO dalam kerajaan berada dipoketnya.

Siapa berani usik Samy.. buruk padahnya ? kalau ada pun cuma acah-acah anjing saja..... lepas tu melutut menyembah "MAHARAJA"

Sekarang siapa jadi tuan dan siapa jadi hamba...?

Padan muka pemimpin UMNO...

comment TT
sunsnake 26052010

ANAK SAMY : AYAH SAYA TOLAK GELARAN TUN, JAWATAN DUTA

Ketika ramai beranggapan Datuk Seri S. Samy Vellu mengharapkan ‘ganjaran’ gelaran “Tun” dan jawatan sebagai duta sebelum bersara, anaknya mendedahkan Presiden MIC itu sebenarnya telah menolak kedua-dua tawaran itu ketika ‘kompromi’ dicapai berhubung isu calon pilihan raya kecil Hulu Selangor bulan lalu.

Sehubungan itu, S. Vell Paari mempertahankan ayahnya dengan berkata, ia menunjukkan “ayah saya tidak mahu kekal memegang jawatan politik atau kerajaan sebagaimana didakwa oleh sesetengah pihak.”

“Ia menunjukkan ayah saya bukan seorang yang ingin kekal dalam jawatan yang dipegangnya buat selama-lamanya... ini tidak benar, saya bersama beliau, saya tahu,” kata beliau ketika dihubungi The Malaysian Insider.

“Saya hendak memberitahu anda hari ini, ayah saya menolak apabila pegawai khas Perdana Menteri datang jumpa dengan ayah saya ketika pilihan raya kecil Hulu Selangor (bulan lalu) dengan tawaran gelaran “Tun” dan jawatan dilantik sebagai duta.

“Ayah saya kata tidak, beliau tidak mahu terima kedua-dua tawaran ini,” katanya ketika timbul pelbagai spekulasi di sebalik perubahan calon Barisan Nasional (BN) pada minit-minit terakhir untuk diturunkan di Hulu Selangor dan pelan peralihan kepimpinan dalam MIC.

“Beliau memberitahu pegawai khas Najib bahawa keutamaan beliau ialah menyelesaikan isu Maika Holdings,” katanya.

sumber - Malaysian Insider

0 comments: