Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, March 3, 2010

"Seks" pun nak kena cikgu ajar ke?





Apabila Pendidikan Islam sama level dengan Pendidikan Moral

Yang patut diajar.. tak diajar..
yang mengarut diajar.. nak diajar..
Nak kata bodoh! Golongan terpelajar!
Nak kata Pandai! Gaya macam dah banyak belajar!

Pendidikan Islam la ni kat sekolah dah macam subjek Moral..
Nak amik boleh.. tak amik tak boleh!
Last-last jadi la sama level Pendidikan Islam dengan Pendidikan Moral..
Failed takpe.. Lulus pun takpe..
Failed tak bagus! Lulus pun takde la bagus sangat!

Nasib baik tak dengan Pendidikan Islam kena di'English'kan!
Idak dengan Pendidikan Islam terberancai!
ehh?? Bukan dah memang terberancai ke?

Idak takkan budak-budak sekolah la ni lagi advance daripada makbapak dalam hal dalam kelambu?

Dalam keadaan budak-budak tak belajar pun dah makin tenat!
Dah makin banyak mak bapak haram lahirkan anak suci?
Dah makin banyak perempuan melayu tak ber'dara'!
Dah makin banyak anak gadis felda yang di'belasah' celah pokok sawit!
Anak gadis kota yang 'terkulai' di tangan jantan melayu,cina dan india?

Nasib la melayu oiiii!!
Allah bagi cara Islam.. nak cara British jugakkkk!!
Nak cara kafir jugakkkk!!
Hidup Melayu!!!

sunsnake 03032010

Guru belum sedia ajar pendidikan seks
Mac 2, 10 2:50pm

Guru-guru di Malaysia masih belum bersedia mengendalikan pendidikan seks di sekolah kerana mereka kurang latihan profesional dalam subjek itu, kata Setiausaha Agung Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP), Lok Yim Pheng (bawah).

Katanya walaupun kesatuan itu menyokong penuh usaha kerajaan untuk menyediakan pendidikan seks di sekolah-sekolah tetapi sesuatu yang menyedihkan guru-guru kurang latihan formal dari segi kerumitan dan sensitiviti subjek itu dan tidak yakin untuk mengajarnya.

Beliau berkata, guru takut mereka mungkin disaman ibu bapa jika melakukan kesilapan dalam menyampaikan pengetahuan seks kepada murid-murid.

artikel penuh

2 comments:

Masshah said...

alahai..tak perlulah ajar kat sekolah..tak setuju!

sunsnake@budakbalun said...

tak ajar pun budak2 dah advance syeikh!