Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Thursday, December 24, 2009

rindunye kat Kampung Balun!


"aduhhh.. kena potong la pulak line streamyx aku nih!"
ngomel teman bila lampu kat modem billion teman tak henti-henti menyala..
sms member sebelah rumah nanya line streamyx dier..
'OK je.." ringkas reply mamat tu..
chait!! memang la ok sebab ko bayor bil!!
hahaha..

Tetiba teringat pertanyaan sahabat PAS Bukit Sentosa 2 pasal isu masjid di Slim River & Tanjong Malim tu..
sorrylah.. teman dah lama sungguh tak balik Balun yeop!
Kalau balik mau kena pukul kat simpang kampung sebab samseng2 kampung dah lupe muke teman nih!! hahahaha..

InsyaAllah lee..
Sabtu ni teman balik Balun sebab ada kenduri kawin..
Ayahcik teman tipon hari tu ajak main kompang..
takde 'penganak' katenye..
wokeh! InsyaAllah teman balik! dah lama tak mem'balun' kompang nih! ntah ingat ntah idak lagi care memukulnye..

Teringat zaman ayah teman duk jadi imam kat masjid Kg Balun tu..
payah jugak dia sebab waktu tu Perak masih diperintah BN lagi..
(bukan sekarang pun sama ke?)..
jenuh orang tua tu menahan asakan pencacai-pencacai UMNO kampung tu..

Kg Balun ni memang sejak dulu lagi 'totok' dengan UMNO..
hebat UMNO Kg Balun ni..
Teman masih ingat waktu kecik2 dulu..
Boleh kata kesemua rumah kat Kg Balun ni ada bendera UMNO yang dibuat daripada papan plywood sebesar A3 size.. Pehhh!! hebat syeikh!
Alhamdulillah.. rumah Atuk teman je takde sebab tak sempat pencacai UMNO nak pasang arwah dah keluar golok siap2!! haahahaha..

Disebabkan kehebatan UMNO, maka sudah pastilah kemerosotan sahsiah pun berlaku..
makin hebat dengornya budak-budak kampung sekarang ni.. makin 'sosial' beb!
ntahlah.. nanti le teman balik usha2..

sunsnake 24.12.2009

2 comments:

Ayid said...

Salam sunsnake,

Kat Balon mana ada UMNOngok, Nama pun balun. UMNOngok dengor pun takut.Masuk aje balun.hehe hehe. Orang UMNOngok mana boleh jadi Pengerusi Masjid, pergi Masjid pun jarang-jarang. Kelab malam selalu le

Budak Balun said...

uihhh!! kat Balun la banyak lagi UMNGOK ni.. kebebasan media dan kecairan maklumat masih rendah la kat sini..