Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, August 9, 2011

KJ Sembang Pasal Murtad? Kah! Kah! Kah!


Lahhh..
Sekarang baru nak kecoh?
Lahhh..
kenapa Selangor sahaja?

Paling utama..
kenapa politikkan isu ini?

Jelas.. ada majlis yang melibatkan orang Islam di gereja tersebut!
Tapi.. bak kata Dr Asri, rapuh sangatkah iman umat Islam di Malaysia?

Takkan kerana sebuah Bible, habis murtad semua?

Jika benar, mengapa sebegitu teruk umat Islam di negara ini?

Mengapa setelah 50 tahun lebih merdeka, Umat Islam makin lemah 'akidah'nya?

Dan paling best,

mengapa PKR diminta keluarkan kenyataan?

hehehe..

Khairi Jamaluddin oiii...
Suruh bini kamu tutup aurat dulu wehhh!!
Yang itu pun kamu failed!
nak sembang pasal murtad?

hadehhhh!!!
budakbalun 09082011

Kerajaan Selangor tidak bertanggungjawab

KUALA LUMPUR 8 Ogos - Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor dilihat tidak amanah dan bertanggungjawab apabila gagal mengeluarkan sebarang kenyataan khusus mengenai serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya minggu lalu.

Sehubungan itu, Pergerakan Pemuda UMNO mendesak kerajaan Selangor supaya menyatakan secara jelas sama ada benar terdapat usaha tertentu untuk memurtadkan penganut Islam di negeri tersebut sehingga membawa kepada pemeriksaan JAIS ke gereja berkenaan.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, penjelasan Kerajaan PKR Selangor mengenai insiden itu perlu dikeluarkan segera dalam usaha mengurangkan ketegangan di antara penganut Islam dan Kristian di negara ini berikutan kejadian itu.

"Kita desak kerajaan Selangor jangan berselindung di belakang JAIS, jangan tunggu sahaja laporan itu siap, keluarkan kenyataan dengan jelas agar kita fahami apa yang berlaku. - utusan meloya


2 comments:

Pakcu Rantau Panjang said...

Salam persaudaraan buat tuan.

Dalam suasana keriuhan dan kejutan Melayu Islam berada di gereja untuk berbuka puasa dan terdedah kepada virus dakyah Kristian seharusnya kita bersama memikirkan cara supaya perkara itu jangan terus berlanjutan.

Tidak perlu antara dua parti politik yang memanyungi kepentingan umat ini saling menuding jaring mencari kesalahan masing-masing. Kerana orang luar sering menjerat mangsa tampa mengira waktu.....

Rasanya sudah tiba masanya kita berlapang dada dan mencari kata sepakat untuk mencari jalan agar umat ini tetap kental iman dan terus bergerak. Apa-apa ancaman terhadap agama maka itu adalah hak kita bersama untuk mempertahankannya bukan hanya sekadar omong kosong atau saling meletak kesalahan kebahu orang. Jika kita tahu tugas umat ini maka tentunya kita akan terhiris dan hiba dengan apa yang berlaku......walahualam

Anonymous said...

Salam..Benarlah spt kata Pakcu ttp dimanakah kita org2 Melayu semasa dibangkitkan Isu Apco dan Asiasoft berada dlm Jabatan Kerajaan dahulu..
Nampak sgt isu ini dibangkitkan krn Politik Interest..
Perkara Isu Gereja ini sudah lama berlaku dan ini bukan kali pertama..
Tiba2 UMNO serius di Selangor semenjak mereka menjadi pembangkang disana..
Di Negeri Sembilan pun berlaku isu2 spt ini ttp kenapa tidak dibawa ke muka depan Akhbar Proksi2 UMNO?
Mcm mana sy nk berlapang dada sedangkan isu ini berulang-ulang ttp hanya Selangor yg diberi perhatian seolah-olah negeri2 lain suci dari ancaman2 spt ini..
Akhirnya kamu memandangnya spt isu agama ttp org yg membangkitkan perkara ini mempunyai agenda politk krn dinegeri2 yg mereka berkuasa perkara ini tidak dibesar-besarkan pun..
Khairi x pyh byk ckp,nanti aku lempang ko dgn kaki,baru ko tahu..Pg tgk Kawasan2 industri Senawang yg berada dlm Parlimen ko tuh,dh berapa org2 Melayu yg Murtad sebelum nk selak kain negeri lain..
Lu memang cibai bro..
Mcm la negeri Beradat lu tuh suci sgt2 la kan dari pengaruh2 gereja ne kan..