Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, October 5, 2010

Biawak Mengaku Tak Makan Telur?

Kalau mamat atas ni ngaku tak nak jelir lidah nak caye tak?


Wakakakaka!
Ni spesis biawak tua!
Dah banyak kali dia ngaku tak makan telur..
Tapi dah banyak kali jugak dia makan telur!
Telur Tuan dia pun dia makan!!
Kalau RPK balik.. kompom mamat ni makan telur RPK!

Wakakakak!

Ada sesapa nak percaya UMNO lagi ke??
Kalau ada sila angkat tangan..
dan sila hantukkan kepala ke divider jalan!
Sebab tiada gunanya otak anda itu!
Sebab tidak digunakan langsung!!!

Wakakaka!

sunsnake 05102010

Nazri: Malaysia bukan ‘banana republic’, RPK selamat jika balik

October 04, 2010

SHAH ALAM, 4 Okt – Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz memberi jaminan kepada penulis blog Malaysia Today Raja Petra Raja Kamaruddin bahawa beliau akan selamat jika kembali ke Malaysia.

“Malaysia bukan ‘banana republic’ sehingga tidak dapat memberi jaminan keselamatan terhadap seorang saksi bagi satu kes. Saya lebih suka jika Raja Petra balik ke Malaysia dan hadapi dakwaan terhadapnya, dan bertindak mengikut peraturan,” katanya yang menghadiri forum mengenai kebebasan bersuara dengan para pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) dekat sini hari ini.

Nazri berkata terpulang kepada orang ramai untuk mengadili sama ada apa yang ditulis Raja Petra, betul atau sebaliknya, tapi beliau berpendapat bahawa penulis blog yang sedang melarikan diri itu tidak sepatutnya menjadikan masalah lebih rumit bagi pihak berkuasa untuk menjalankan tugas.

“Ada kebaikan juga dengan (apa yang ditulis Raja Petra dalam blog) kerana sekurang-kurangnya SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) boleh bertindak ke atasnya jika ia benar.

“Tapi jika ia dibuat seperti ini, orang ramai akan keliru dan ini akan menyebabkan SPRM sukar menjalankan tugas,” katanya.

Berita Penuh

0 comments: