Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Friday, April 23, 2010

PRK Hulu Selangor (106) Sah! JAIS 'Anjing' UMNO!


Ntah apa ilmu atau tulang yang UMNO bagi kat Khusrin ni.. Sangat-sangat setia dia dalam melaksanakan keanjingannya!

Semoga Khusrin ini kekal didalam neraka yang paling dalam melainkan dia sempat bertaubat!
kesetiaanya kepada Sultan melebihi taatnya kepada Allah SWT!

Teman pernah menghadiri solat Jumaat di Masjid Sg Buaya dan yang membacanya adalah Zainal Sakom (Pengkhianat rakyat miskin). Isi khutbah Zainal ini penuh dengan kebencian terhadap PAS. Jelas dipuji-pujinya kerajaan negeri dalam masjid!

OK lah.. teman boleh terima situasi itu sebab politik itu sendiri sebahagian daripada Islam!

Tapi mengapa bila turn kita dihalang pulak?
Apa masalahnya pencuci bontot UMNO yang jadi Ketua JAIS ini?

Adakah kesetiaan kepada UMNO lebih tinggi daripada Islam itu sendiri?

Kepada ahli-ahli PR dan penyokong yang Islam, inilah hakikat yang dihadapi oleh Dr Hassan Ali selaku Exco Islam di Selangor ini. Anjing-anjing UMNO yang bersarang di dalam JAIS dan MAIS ini berselindung di sebalik nama Tuanku Sultan bagi menghalang kerja dakwah Islah politik Islam daripada sampai ke seluruh masyarakat.

Kerana apa? kerana pada UMNO, selagi rakyat berada dalam kegelapan agama, selagi itu mereka boleh memperkudakan mereka!

sunsnake 23042010


JAIS larang Nik Aziz berceramah di masjid Hulu Selangor

SHAH ALAM 23 April - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menegaskan tidak akan membenarkan mana-mana pihak termasuk Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk menyampaikan ceramah atau kuliah Maghrib di mana-mana masjid dan surau di Hulu Selangor.

Pengarahnya, Datuk Muhammed Khusrin Munawi berkata, arahan itu dikeluarkan sebagai menjunjung titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah yang melarang pengunaan masjid oleh individu-individu berkepentingan politik menggunakan institusi umat Islam itu untuk tujuan berkenaan sebelum ini. - Utusan

3 comments:

Anonymous said...

Salam,

1 Kalau Hj Khusrin & Hj Zainal Sakom mahu jujur kepada Allah dan sayangkan pengundi2 Muslim di Hulu Selangor supaya tetap akidah mereka, tafsirkan & ceramahkan ayat 28 dan ayat 118, drp Surah Ali lmran [3].

2 Lastly, ini ingatan utk mereka berdua : '... janganlah kamu campur-adukkan yg haq dgn yg bathil, dan jangabnlah kamu sembunyikan kebenaran, walhal kamu mengetahuinya...".

3 Tak 'kan tak mau beriman kepada ayat-ayat Allah ini, dan sanggup dijilat api neraka semata-mata kerana mahu bersama-sama & meredai orang2 yg zalim.

Anonymous said...

JAIS memang dari dulu lagi anjing UMNO bro. cuma gua tertanya awat la hasan Ali takleh nak ubah sket2 JAIS tu, dah 2 tahun ni, kalau dari dulu ubah sket2 orang nye. semingu sket2 kalau dua tahun?

sunsnake@budakbalun said...

syeikh berdua.. bila UMNO amik tahu pasal akidah?

Syukran bagi komen...