Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, February 28, 2010

Mahukah kamu menjadi anjing?

Seumur hidup teman sejak joint Parti Islam ni..
Langsung tak pernah teman dengar isu duit/upah untuk petugas menjadi keutamaan!
Wallahi! Tak pernah langsung!

Malahan ada sahabat yang agak berkemampuan pulak yang sanggup keluar duit disamping mengerah tenaga dan fikiran untuk segala gerak kerja terutama pilihanraya.

Apatah lagi untuk bagi/sogok ahli-ahli PAS mahupun sesiapa saja duit untuk datang ke aktiviti parti Islam!

Malangnya.. itulah dia level/taraf rakyat dimata UMNO..
Menghinakan rakyat dengan duit!
Seolah-olah rakyat ni anjing yang senantiasa mahukan/laparkan tulang!

Tak taulah kalau ahli-ahli UMNO sudi menjadi anjing tersebut?

sunsnake 28022010

RM10 Seorang Untuk Dengar Ceramah UMNO


Melihat rakyat kurang memberi sambutan kepada program mereka, Umno terpaksa "merasuah" RM10 kepada setiap penduduk Guar Jering di Penanti, Pulau Pinang yang rela hadir ceramah anjuran parti itu bagi menggelakkan terus dimalu.

Apatah lagi ahli Umno di situ tidak mahu menjatuhkan air muka Pengerusi Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Zahid Hamidi yang hadir pada ceramah tersebut.

Ketika mendedahkan perkara ini Naib Presiden KEADILAN Azmin Ali berkata Umno terus mengumpan rakyat melalui amalan rasuah dan imbuhan material bagi mendapat belas kasihan serta perhatian semula rakyat.

"Umno rasuah RM10 kepada penduduk Guar Jering untuk tarik penduduk hadir majlis Umno yang diadakan pada hari yang PKR membuat ceramah tapi penduduk di sini tidak termakan pujuk rayu duit haram yangingin disampaikan.

"Halal haram Umno tidak peduli lagi, yang penting bagi mereka janji rakyat boleh dibeli supaya Umno boleh berangan-angan kembali merampas kembali kawasan mereka kalah," kata Azmin pada ceramah isu semasa dan menolak fitnah terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim di Guar Jering, Penanti bersama Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang Mansor Othman semalam.

0 comments: