Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, May 26, 2010

PAS lancar DHPP terus MIC-UMNO bergaduh!


Nampaknya Muhyiddin jelas bergaduh dengan anak Samy Vellu! Menyifatkan anak Samy Veelu itu sebagai biadap manakala anak Samy Vellu tu pulak jelas tak puas hati!

Pemuda MIC Pusat siap bagi amaran dan ugutan kepada UMNO untuk mempertimbangkan kedudukan parti itu dalam Barisan Nasional dek kerana MIC mengesyaki UMNO terlibat dalam usaha menggesa Samy Vellu meletakkan jawatan segera!

Pada teman jelas, UMNO sangat-sangat terkesan dengan kejayaan PAS dan keberanian orang India dan Cina menyerlahkan sokongan mereka kepada perjuangan Islam! Teman sendiri tiba-tiba terasa sebak apabila melihat seorang apek tua memakai T-shirt bertulis "Membangun Bersama Islam" sewaktu Majlis Perasmian Dewan Himpunan Penyokong PAS baru-baru ini.

Apakah rakyat Malaysia akan berpeluang melihat kehancuran Barisan Nasional lebih awal dari yang dijangka?
sunsnake 26052010

Anak Presiden MIC biadab – TPM

MUAR 25 Mei – Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan tindakan anak Presiden MIC, S. Vell Paari menuduh UMNO melakukan ‘pembunuhan politik’ (political assassin) untuk memecahbelahkan parti komponen Barisan Nasional (BN) itu sebagai biadab dan tidak bertanggungjawab.

Timbalan Perdana Menteri yang menafikan sekeras-kerasnya tuduhan tersebut menegaskan, kepimpinan BN dan UMNO tidak terlibat dalam masalah MIC.

Oleh itu, beliau yang juga Timbalan Pengerusi BN meminta supaya UMNO tidak dikaitkan dengan masalah dalaman parti yang diterajui Datuk Seri S. Samy Vellu itu.

Berita Penuh

MIC kaji kedudukan dalam BN

KUALA LUMPUR 25 Mei – Ketua Pemuda MIC, T. Mohan hari ini menegaskan, parti itu tidak akan teragak-agak mengkaji semula kedudukannya dalam Barisan Nasional (BN) jika UMNO terlibat dalam penganjuran dan pembentukan Gerakan Anti-Samy Vellu (GAS) pada Ahad ini.

Sambil menyifatkan tindakan penganjuran berkenaan tidak wajar memandangkan Datuk Seri S. Samy Vellu adalah Presiden MIC yang dipilih secara sah oleh perwakilan, beliau menggesa UMNO menjelaskan tujuan penyewaan sebuah dewan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada hari berkenaan.

Menurut Mohan, beliau curiga tempahan oleh UMNO itu dibuat bagi menganjurkan perhimpunan dan pelancaran GAS bagi mendesak pemimpin tersebut meletakkan jawatan sebagai Presiden MIC lebih awal daripada perancangannya.

‘‘Apabila saya telefon PWTC pagi tadi, memang ada tempahan dewan dibuat oleh UMNO tanpa menyatakan siapa yang membuat tempahan serta untuk apa tempahan itu dilakukan.

Berita Penuh

0 comments: