Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, May 30, 2012

Duit Kita Kena curi,Polis Tangkap Kita?Tak tau nak kata apa dahhh!!
yang merembat duit rakyat kes dah masuk mahkamah..
Tapi ntah bila mahkamah nak bersidang ntahhh!

Alih-alih..
Sibuk nak siasat mana tukang report dapat maklumat!

Aduyaiii!!
Akta-akta tu patut digunakan untuk elak kes pecah amanah dan sebagainya..
Tapi akta-akta yang sama jugak digunakan untuk menyorokkan si pemecah amanah!

Mujur ada yang masih lagi amanah, menyalurkan maklumat yang membuktikan betapa pecah amanahnya segolongan manusia yang mengaku hebat memimpin!

phuiii!!

budakbalun 30052012 

Rafizi: Bank Negara juga perlu siasat Salleh

Muhammad Faizal, 30 Mei 2012
PETALING JAYA: Pengarah Strategi PKR, Mohd Rafizi Ramli mempersoal, kenapa pihak Bank Negara tidak pula menyiasat Pengarah National Feedlot Corporation (NFCorp) Datuk Seri Dr Muhamad Salleh Ismail.

Menurutnya, Bank Negara sepatutnya mengambil tindakan terhadap Salleh dan keluarga yang secara jelas memindahkan wang rakyat secara tidak sah ke syarikat-syarikat mereka yang berada di Singapura dan Kazakhstan.

"Perkara ini diakui oleh mereka dan bukankah ini perlu disiasat juga oleh Bank Negara di bawah Akta Pengubahan Wang Haram," katanya.

Beliau semalam menerima notis untuk hadir memberi keterangan di Bank Negara petang ini di bawah Seksyen 87(1)(a), Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989.

Menurut beliau lagi, tindakan ke atasnya menunjukkan pihak kerajaan termasuk Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak mengalu-alukan pendedahan penyelewengan dan rasuah oleh rakyat.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib juga katanya gagal mengotakan janjinya bahawa pentadbiran beliau tidak memangsakan penberi maklumat dan melindungi perasuah.

"Sementara saya menghormati tanggungjawab Bank Negara dan pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan tetapi saya risau tekanan ini dilakukan adalah bertujuan untuk menutup skandal NFC.

"Saya akan terus membuat pendedahan sehinggalah kredibiliti pihak berkuasa yang bertanggungjawab terutamanya SPRM dipulihkan di mata rakyat,"sambung beliau lagi.