Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, February 9, 2010

YB Zul - Munafik UMNO lebih mulia dari Kafir DAP?

Buat renungan semua..
Khasnya Bro Zul...Berita Baik Buat Perompak!! Lebih Jimat!!!
Berita baik buat semua perompak-perompak, penyamun, penyangak dan seangkatan dengannya!
Sila rujuk berita di bawah!
Pastinya ia akan dapat menjimatkan 'kos operasi' dimusim-musim perayaan ini.
Pastinya warga bandar akan pulang ke kampung halaman masing-masing dan inilah masa yang terbaik melaksanakan operasi bersepadu besar-besaran!
'Sokongan' dan 'galakan' daripada syarikat-syarikat dibawah sangat-sangat dihargai!

p/s: Nak bagi pun jangan la macam hampeh! kemalangan pun banyak berlaku malam laa..
bagi la offer time puncak! CIFU betul laaa!

sunsnake 09022010

Tol percuma, diskaun

*Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak, Lebuh Raya Pantai Timur (Fasa 1) tiada bayaran tol pada 11 Februari dan 15 Februari pukul 11.30 malam hingga 4.30 pagi.

* PLUS Expressways pengendali Lebuh Raya Utara-Selatan dan Lebuh Raya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) menawarkan diskaun 20 peratus, 12 tengah malam hingga 7 pagi dari 10 hingga 19 Februari.

* 15 lebuh raya lagi menawarkan diskaun tol antara lima hingga 20 peratus pada 14 Februari. 10 lebuh raya menawarkan diskaun pada 14 Februari bermula dari pukul 12.01 tengah malam hingga 12 tengah hari.

sumber - utusan meloya

Hoi! Pimpinan PR? Still nak 'bercakor' sesama sendiri kaa??
Manfaatkan Kekalahan DS Nizar

Oleh Cyberboron

Walau apa pun yang kita rasa nak kata, DS Nizar telah sah kalah. Panel lima hakim yang celaru kearifan telah sebulat suara memutuskan mereka tak berdaya untuk menyanggah tuan besar politik 1 Malaysia. Mereka mungkin merasakan Tuhan sedang bercuti hari ini.

Seksyen 16 atau seksyen 36 Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak yang dikononkan ’sepatutnya begini’ dan ’sepatutnya bukan begitu’, hanyalah madah lacuran untuk justify kehendak tuan pangkat dan tuan gaji yang disembah. Mulai hari ini, istilah ‘vote of no confidence’ bolehlah dibuang terus daripada kandungan perlembagaan negara dan undang-undang tubuh negeri-negeri. Khir Toyo dan Mahdzir Khalid bolehlah merangka usaha memujuk dan menculik ADUN Pakatan Rakyat dan bawa berjumpa Sultan. Selepas itu anak Toyo dan anak Khalid akan jadi MB semula. No problem kalau TS Khalid dan DS Azizan mengadu ke mahkamah. Malaysia dah ada precedent untuk kes ini. Tak payah undi dalam Dewan Undangan Negeri. Cukup sekadar di Balai Rong Seri.

Sabor je lah. Kebangangan seperti hari ini bukanlah yang pertama kali dalam sejarah politik dan kehakiman Malaysia. Dan pasti bukan yang terakhir. Pejuang keluhuran undang-undang dan pencinta budaya politik demokratik telah sekian lama mengharung episod duka seperti hari ini. Besok lusa sudah terjadual episod baru yang sama pilu dan lebih duka. Kes DSAI mungkin yang terdekat. Kes Teoh Beng Hock akan menyusul. Kes royalti minyak Kelantan macam haramjadah. Altantunya mampos katak. Orang Kedah kata kes kerusi DUN Kota Seputeh macam ‘pelaq’.

Di sebalik semua keharamjadahan itu, UMNO masih kekal jadi pilihan majoriti orang Melayu. Menurut kajian terkini Merdeka Centre, 63 peratus orang Melayu masih sokong UMNO. Pakatan Rakyat dapat 37 peratus saja. Apa ceritanya ni?

Suka atau tak suka, penggerak dan pendokong politik Pakatan Rakyat mesti mengakui bahawa kempen UMNO memang berjaya. Jangan terus pujuk hati untuk syok sendiri berkata “UMNO dapat tarik sikit je..”. Be real. Mainan perkauman yang ditiup oleh UMNO ke telinga orang Melayu ada kesannya. Melayu bengap jenis UMNO totok dah tentu semakin setia. Melayu ala-ala educated sikit pun tersampuk sama dengan jampi mentera perkauman UMNO. Alangkan mufti lagi terbengong, inikan pula Melayu 1 Malaysia yang tak pernah khatam sebarang bidang pengajian.

63 peratus orang Melayu percaya bahawa kalau Pakatan Rakyat menang dan memerintah negeri atau negara, kuasa sebenar adalah ditangan DAP. Bila disebut DAP, maksud sebenarnya ialah kaum Tionghua. Senang cakapnya orang Cina. Akibatnya habislah Melayu. Ke hutan rimba dan ke gunung-gananglah sekelian bangsa Melayu. Dan … Melayu yang 63 peratus tu percaya bulat-bulat. Orang Melayu perlu waspada. Orang Melayu perlu peka. Orang Melayu perlu bangkit. Orang Melayu mesti pertahankan nasib bangsa. Jangan biarkan orang Cina menjajah kita, bla bla bla.

Memanglah kita ada berjuta hujah untuk menangkis dakyah perkauman UMNO itu. Kita boleh bentangkan matematik kerusi parlimen dan kerusi dun untuk menunjukkan seruan UMNO itu adalah hujah bodoh tahap gaban. Bahkan sebenarnya kita dah bentangkan beribu bukti pengkhianatan UMNO terhadap hak dan kepentingan orang Melayu. Kita dah dedahkan fakta tentang tanah Melayu dan harta negara yang digadai oleh UMNO. Berjuta trillion perkataan dah ditaip oleh penulis, wartawan, bloggers dan petugas penerangan parti yang menelanjangkan rompakan siang hari oleh UMNO. Hasilnya, berlakulah pertambahan kecenderungan dan sokongan orang Melayu kepada Pakatan Rakyat. Tapi pertambahan itu hanya sedikit. Dan proses peralihan kecenderungan itu sangat perlahan. Follow-up tak berapa berdaya. Sebahagian yang beralih datang itu mungkin pula boleh kembali ke pangkuan UMNO.

Kita bukannya kekurangan hujah. Isu sentiasa ada. Isu yang dah lama pun masih boleh laku bahkan boleh laris. Isu baru sentiasa ada dan terus datang atau terbongkar. Kalau dinilai pada ucapan dan pidato pemimpin-pemimpin PR, apatah lagi dalam penulisan oleh sekelian professional yang pakar-pakar belaka sama ada dalam PAS, PKR atau DAP, sebenarnya kita ada idea yang hebat dan berpotensi. Tetapi, yang bernas dan yang hebat itu kurang diterjemahkan di medan sebenar. Tak kelihatan di lapangan. Tak merakyat.

Maka di hari ‘kekalahan rakyat’ ini, elok sangatlah kalau kita dapat berbisik ke dalam diri mengajak jiwa untuk mengerah akal supaya melahirkan idea yang real. Jom berpencak di dalam gelanggang sebenar. Di tengah-tengah kehidupan rakyat. Jiwai senak dan sengal kehidupan mereka yang sebenar. Jadikan prihatin kita menyangkut periuk dan poket rakyat. Sebenarnya hati Melayu mudah disentuh. Kadang-kadang tanpa perlu berbelanja walau sekupang.

La ni Refree Bola lagi bebas dari Hakim Malaysia!


Dengan pengumuman mahkamah tadi..
Maka Sahihlah betapa terpicitnya 'telur-telur' hakim-hakim Malaysia..

Tahniah jugak buat Sabkhidin yang terpilih mewakili Asia bertugas di Pusingan Akhir Piala Dunia di Afrika Selatan nanti..

Pastinya Sabkhidin lebih adil daripada hakim-hakim yang bukan main berjubah di Putrajaya!

p/s: kalau teman jadi Anwar Ibrahim, teman dah siap2 pack barang,salam cium dengan bini dan anak-anak.. standbya nak masuk penjara koman2 20 tahun lagi atas kesalahan liwat!
sunsnake 09022010

Dunia kamu Hakim.. Akhirat kamu Pesalah!


Ingat dan hafal baik-baik wajah-wajah ini..
semuanya ternakan UMNO-BN...

Tahniah DS Nizar! Tahniah Pakatan Rakyat Perak!


Zambry MB Haram disahkan oleh Mahkamah yang juga salah sebuah anak syarikat UMNO Group Malaysia..

Alhamdulillah.. Segala puji bagi Allah yang berkuasa menaikkan sesiapa yang Dia mahu dan menurunkan sesiapa yang Dia mahu..

Buat Zambri dan UMNO.. Ini adalah kemenangan yang bukan hakiki.. Teman yakin jauh disudut hati kamu, kamu langsung tidak gembira! Gembiranya ahli neraka dengan perbuatan maksiat mereka didunia akan lenyap apabila melihat dihadapan mereka sendiri nanti api neraka yang menjulang! Disitu nanti, hilanglah segala kemegahan dan kemaksiatan mereka..

Buat Jamal Behrang..
Dosa kamu terlalu besar pada teman dan pengundi2 kamu di Dun Behrang..
Teman selaku pengundi kamu di UPU Kampung Balun..
Tidak sekali-kali akan memaafkan kamu sehingga ke akhir hayat teman..
InsyaAllah.. kita akan selesaikan di akhirat..
Teman haramkan kamu dunia & akhirat selagi kamu tidak memohon ampun kepada DS Nizar!

Buat DS Nizar dan penyokongnya,
bersabarlah... banyak hikmah sebenarnya atas timbulnya isu ini..
Kesepakatan PR Perak emnjadi terlalu kukuh berbanding sebelum DS Nizar dilantik sebagai MB..
Jika PR negeri2 lain mahukan roll model.. Peraklah contoh yang terbaik!
Pernah dengar DAP-PAS Perak bergaduh?
PKR-PAS Perak Bergaduh?
PKR-DAP Perak bergaduh?
Tidak bukan?

Inilah rahsia dan hikmahnya..


jam sudah 2.00 petang..
teman masih lagi termanggu mengenang betapa zalim dan munafiknya UMNO....
sunsnake 08.02.2010

Rayuan Nizar ditolak
Nazri Abdullah
PUTRAJAYA, 9 Feb: Mahkamah Persekutuan menolak rayuan Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin terhadap keputusan Mahkamah Rayuan yang mengisytiharkan pelantikan Datuk Dr Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak adalah secara sah dan mengikut Perlembagaan.

Berikutan itu, Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham menenangkan para penyokong Pakatan Rakyat dan meminta mereka bersabar.

"Kita hormati keputusan mahkamah," ujarnya.

Para penyokong Menteri Besar Pakatan Rakyat (PR) Perak, Datuk Seri Ir Mohammah Nizar Jamaluddin dan BN, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir yang berkumpul di pekarangan Mahkamah Persekutuan di sini, mulai diasingkan jam 9.55 pagi.

Kira-kira jam 10.00 pagi kain rentang yang bertulis "Mahkamah rakyat, Nizar MB" dirampas oleh pihak keselamatan selepas direntang dan dilaungkan "Hidup Rakyat".

Walaupun suasana tenang, namun kira-kira 100 anggota pasukan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) yang pada ditempatkan di dalam kawasan mahkamah mulai keluar untuk memisahkan kedua-dua belah pihak yang berjumlah kira-kira 1,000 orang.

Beberapa pemimpin Umno Perak berucap yang sebelum diminta beredar dari pintu masuk dan tangga mahkamah.

Antara pemimpin PAS yang mulai hadir ialah Naib Presiden, Datuk Mahfuz Omar kira-kira jam 9.40 pagi, Ketua Penerangan dan AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad dan Dr Dzulkefly Ahmad sebentar tadi. Naib Presiden PKR, Mustafa Kamil Ayub juga kelihatan.

Penyokong PR turut menunaikan solat hajat di pekarangan mahkamah pada jam 9.30 pagi yang diimamkan oleh Ustaz Norazli Musa.

Para penyokong Menteri Besar Pakatan Rakyat (PR) Perak, Datuk Seri Ir Mohammah Nizar Jamaluddin dan BN, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir mula berkumpul di pekarangan Mahkamah Persekutuan di sini, kira-kira kam 7.00 pagi tadi bagi mengikuti keputusan siapakah menteri besar yang sah.

Penyokong PR yang diketuai Kelab Penyokong PR Perak, Drs Khalil Idham Lim tidak dibenarkan memasuki mahkamah.

Begitu juga dengan penyokong Zambry yang memakai baju kuning bertulis Daulat Tuanku dan 1Malaysia serta Belia 4B dan Pewaris sambil melaungkan Daulat Tuanku dan 1Malaysia.