Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, January 1, 2012

Anak-Anak Muda Malaysia!! Standby!!


Dan Akhirnya nanti dunia ini akan jadi milik anak muda!
Mungkinkah akan lahir Mohamed Bouazizi versi Malaysia??

Tahun Baru 2012 Tercemar
1. Tahun Baru 2012 dikotori oleh keganasan dan kezaliman melampau apabila sekumpulan mahasiswa yang dipercayai kena belasah Polis. Safwan Anang Talib Timbalan Presiden GAMIS merangkap Pengerusi BEBAS , Badan Mahasiswa Menuntut Kebebasan Akademi atau BEBAS AUKU cedera parah dan kini [ saat artikel ini ditulis ] masih mendapat rawatan kecemasan di wad kecemasan Hospital Slim River Perak.

2. Sementara 17 orang mahasiswa yang lain masih ditahan dalam Lokap di IPD Tanjung Malim dan seorang yang lain cedera dan pecah di bahagian kepala.

3. Saya beri masa kepada pihak kerajaan dan juga PDRM sehingga jam 12 tengahari ini [ 5 jam dari sekarang ] agar semua tahanan itu dibebaskan. Mereka juga mesti mengambil tanggungjawab jika sesuatu yang buruk berlaku kepada mahasiswa khasnya Timbalan Presiden GAMIS yang masih dirawat dalam wad kecemasan di Hospital Slim River.

4. Sungguh zalim dan kejam tindakan mereka ke atas anak - anak muda yang hanya berhimpun untuk menyuarakan isi hati mereka di UPSI lewat malam tadi. Apakah mereka sedang menguji kebangkitan anak muda ? apakah mereka mahu menguji kesabaran anak muda ?

5. Dewan Pemuda PAS Malaysia membantah dan mengutuk sekerasnya tindakan kejam ini. Saya harap seluruh pemuda dari seluruh negara bersedia. Mulakan detik ini untuk bermunajat kepada Allah swt agar saudara Safwan kembali pulih dan 17 mangsa tahanan di bebaskan menjelang jam 12 tengahari ini. [ 5 jam dari sekarang ] Jika tidak satu himpunan besar anak muda akan diadakan bagi mendesak pembebasan mahasiswa dan pihak polis yang terlibat melakukan kekasaran ini mestilah disiasat dan diambil tindakan tegas.

Nasrudin bin Hassan Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia

Soalan Wajib Jawab! Ikhlas!

Adakah lelaki ini melayu?Lelaki ini adalah Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang!
wakakaakakakakaaaka!!

Ada info kata, mamat mengaku melayu ni cakap dia hitam sebab dia duk tepi laut!
wakakakakakakakakaakaka!!

Macam mana la pemuda UMNO Pulau Pinang mengundi masa
pemilihan Pemuda UMNO negeri dulu??? semua mengundi sambil pejam mata ke?
atau mengundi sambil pakai ray ban?
wakakakakakak!