Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, June 15, 2011

Cari Nahas Mufti Neh!

Saya disahkan HALAL oleh UMNO de!
Huihhh!!
Kalaulah Ditakdirkan UMNO dapat balik Selangor nie..
KOMPOM! Tok mufti neh kena tendang dari opis Mufti Selangor dia..
KOMPOM!

Takde dakwa-dakwi dah!

Nasib la Tok Mufti.... Berani sangattt!!
wakakakaka!

Khusrin mesti ngetap bibir bila selisih dengan Tok Mufti neh!
budakbalun 15062011

Khutbah Jumaat tiada motif politik, kata mufti S'gor

Mufti Selangor, Datuk Mohd Tamyes Abdul Wahid menegaskan khutbah Jumaat mengenai dosa fitnah yang dibacakan di masjid-masjid seluruh negeri Selangor minggu lalu, tidak mempunyai motif politik sebagaimana yang didakwa oleh Utusan Malaysia. Beliau menjelaskan, khutbah itu sekadar mendidik ummah negeri ini tentang bahaya gejala fitnah dan syarat-syarat Islam yang perlu dipatuhi dalam menuduh seseorang berzina. "Saya bersangka baik bahawa khatib bertujuan mahu memberikan penjelasan kepada masyarakat agar kita lebih berhati-hati supaya jangan sampai membuat sebarang tuduhan yang tidak ada bukti (atau) saksi kerana jika seseorang itu membuat tuduhan zina ataupun qazaf mestilah ada bukti (dan) saksi,” kata beliau kepada TV Selangor. Justeru, Tamyes menyifatkan tindakan Utusan Malaysia menggambarkan masjid di Selangor 'diperkudakan' demi kepentingan politik pihak tertentu adalah tidak benar dan bertujuan mencetuskan kontroversi semata-mata.-Malaysiakini

BERSIh 2.0 - Akhirnya... Polis bersuara!

Hairan ye? demo yang ni Polis tak bagi amaran pun! Polis pun takde!


Teman dok nunggu gak Polis keluarkan kenyataan pasal BERSIH 2.0 nie..
Akhirnya penantian terhenti!

Polis bagi amaran akan tangkap demonstrator sepertimana arahan UMNO kepada mereka.
Akta Polis sekali lagi jadi ugutan..
Hmmm... Adakah kalian semua gentar??

budakbalun 15062011

Polis akan mengambil tindakan perlu termasuk membuat tangkapan pencegahan sebelum dan semasa perhimpunan BERSIH yang dijadual berlangsung pada 9 Julai depan, kata Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar.

Katanya, polis tidak akan mengeluarkan permit untuk perhimpunan BERSIH atau kumpulan lain yang menentangnya, kata Khalid, lapor Star online.

Khalid berkata, keputusan itu dibuat kerana perhimpunan itu bukan sahaja akan mengganggu keamanan, tetapi juga mencetuskan kekacauan.

Menurutnya, polis menerima 418 laporan dari para peniaga, ejen pelancongan dan individu yang membantah perhimpunan itu diadakan di Kuala Lumpur pada tarikh 9 Julai.

Bercakap kepada media di Akademi Polis di Cheras hari ini, Khalid berkata polis difahamkan kumpulan lain juga merancang untuk mengadakan perhimpunan di lokasi dan tarikh yang sama dengan perhimpunan BERSIH.-malaysiakini


Siapa Nak Apply Update Facebook Kementerian di Malaysia?


Perghh!!
RM 1.8 juta untuk akaun facebook??
Perghhh!!! bertuahnya badan kalau dapat tender nehh!

blogger-blogger hardcore Pakatan Rakyat dan juga kader-kader PR yang beratus ribu jadi blogger sambilan confirm terkejut + berangan bila dengar berita neh!

Gila apa?

There goes Rakyat money....
budakbalun 15062011

RM1.8 juta... untuk laman Facebook?

Kementerian Pelancongan sekali lagi 'panas' apabila ahli-ahli parlimen hari ini membidas tindakan kerajaan yang membelanjakan RM1.8 juta bagi membina dan menyelanggara laman Facebooknya. Anthony Loke (DAP-Rasah) berkata sebegitu banyak wang dihabiskan sebegitu sahaja untuk laman sosial yang boleh dibuat secara percuma. “Semakan terakhir saya mendapati ada hanya 20,308 peminat di laman Facebook kementerian. Secara bandingan laman Facebook 'Visit Penang', yang mana kerajaan negeri Pulau Pinang tidak membelanjakan satu sen pun tetapi mendapat 100,000 peminat. Kenapa belanja RM1.8 juta?” soalnya semasa sesi soalan. Loke berkata adalah sukar untuk mempercayai kononnya tidak ada sesiapun di kementerian itu yang mempunyai pengetahuan untuk mengemas-kinikan akaun Facebook sehingga kerajaan terpaksa memberikan kontrak kepada pihak ketiga. - malaysiakini