Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, February 15, 2011

Mahkamah Itali Pengkhianat!!

sekadar Gambar Hiasan...

Nasib baik di Itali..
Mahkamah Italy dakwa/arahkan Perdana Menteri Itali masuk mahkamah!
Perghhh!! PM kena dakwa!!!
Sekafir-kafir Italy pun buleh telus sampai tahap tuh!!
Sekurang-kurangnya ianya membuktikan..
Perdana Menteri pun seorang lelaki yang bernafsu..

Cuba kita bayangkan Malaysia..
Kalau dah nama Menteri ataupun pemimpin UMNO..
Selagi ada jawatan dalam Kerajaan..
Confirmed!!! Tak akan didakwa!
Melainkan dah takde jawatan...

Cuba Mahkamah Malaysia panggil PM DS Najib ke mahkamah..
Confirmed!!! Hakim mahkamah tersebut adalah pengkhianat Agama, bangsa dan negara!!
Macam la si PM kita takde nafsu!
Cun beb awek mongolia tuh!
Wakakakaka!

Tak malu ke kat negara Italy kafir laknat tuh!

apa pun.. cun jugak si 'Ruby the heart stealer' tu ye? wakakakakaka!

sunsnake 15022011

PM Itali didakwa langgan gadis bawah umur, salah guna kuasa

February 15, 2011

ROM, 15 Feb — Perdana Menteri Itali Silvio Berlusconi diarah muncul di mahkamah April ini untuk menghadapi tuduhan melanggan khidmat seks gadis 17 tahun dari Maghribi dan kemudian cuba untuk menutup kes tersebut.

Hakim Cristina Di Censo mengemukakan tuduhan dengan kenyataan yang ringkas tetapi ‘pedas’.

Kes itu akan didengar 6 April ini.

Berita Penuh

4000 India Tiada KP? Termasuk KIMMA ke?

Ce suruh mamat2 ni nyanyi Negaraku tanpa iringa muzik.. agak-agak apa hasilnya?? wakakaka!


Hmmm..
Bahaya nih!
4000 orang India yang takde IC tu India di Estate atau pekerja dari negara India di Restoran-restoran mamak milik ahli KIMMA di seluruh negara?
Maklumlah... Kalau kuli-kuli dari India tu diberi IC dan pergi mengundi pun bukan kita senang-senang boleh kenai...

Hmmmm.. PR kena kaji betui-betui nih!
sunsnake 15022011

Dianggarkan 4,000 India tiada K/P

Anggaran 4,000 masyarakat India tempatan dikenal pasti tidak mempunyai dokumen pengenalan diri, kata Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S Subramaniam. Beliau berkata keadaan itu berlaku disebabkan beberapa faktor antaranya kurang pengetahuan serta beberapa masalah lain. Sehubungan itu, katanya Kempen Mydaftar peringkat kebangsaan mulai 19 hingga 26 Februari ini mensasarkan untuk mendaftarkan sebanyak mungkin masyarakat India tempatan yang tidak mempunyai dokumen diri yang sewajarnya.

Berita Penuh

Persamaan Ben Ali dan MahathirSubky Latif
TUN Dr. Mahathir jadi Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun dan Zaine al Abidene jadi Presiden Tunisia selama 25 tahun. Kira-kira sama lama.

Zaine al Abidene sebelum menjadi Presiden adalah Perdana Menteri di bawah Presiden Habib Bourgiba. Keduanya berbalah. Sebelum dia dipecat Presiden, dia merampus kuasa dan menjadi Presiden.

Dr. Mahathir berbalah dengan pemimpinnya Perdana Menteri Tunku Abdul Rahman Putra. Dia dipecat dari partinya, Umno. Selepas Tunku dipaksa berundur, Dr. Mahathir dapat kembali dalam Umno dan kemudiannya jadi Perdana Menteri.

Kedua-duanya sama-sama keras terhadap orang bawah dan rakyat.

Ada satu lagi persamaan antara keduanya. Dr. Mahathir dikatakan bertanya Presiden Ben Ali bagaimana dia menghadapi kaum muda yang berpelajaran tinggi sehingga mereka menyoal kepimpinannya dan pemerintahannya.

Senang saja. Ben Ali menjadikan mereka orang yang berhutang sepanjang hidup. Sebaik mereka lulus universiti dan mendapat pekerjaan dan yang tidak lulus universiti pun dapat pekerjaan, maka mereka diberi kemudahan untuk membeli kenderaan.

Mereka pun jadi orang yang berhutang. Sebahagian dari pendapatan mereka digunakan untuk membayar ansuran hutang motokar. Menampung perbelanjaan motokar seperti menampung seorang isteri.

Selagi hutang motokar itu tidak selesai, maka tidak banyak memikirkan hal lain selain dari menjelaskan hutang itu. Mereka akan menghadapi masalah kiranya hutung motokar tidak dijelaskan. Biasanya mereka menunaikan beban itu.

Sekali seseorang itu bermotokar, maka dia mesti sepanjang hidupnya bermotokar. Sebaik hutang itu selesai motokar pula tua terpaksa diganti baru. Maka dia menyambung hutang lagi sehingga tua.

Kemudian mereka diberi kemudahan pinjaman membeli rumah. Kadang-kadang sampai usia bersara hutang rumah belum selesai.

Sepanjang hidup rakyat seperti itu sebok menanggung hutang. Justeru itu mereka tidak boleh berfikir untuk berlawan dengan kerajaan kerana ada risiko berlawan dengan kerajaan. Kalau ditakdirkan dia hilang pekerjaan, maka bagaimana dia hendak menjelaskan ansuran hutang motokar dan rumah?

Oleh kerana itu orang cerdik pandai yang berhutang itu tidak banyak memikirkan kerajaan dan pimpinannya baik atau tidak, kerana tanggungjawab utama mereka ialah sebok menjelaskan hutang.

Dr. Mahathir pun berkongsi pengalaman yang sama. Sebelum Dr. Mahathir menjadi Perdana Menteri, lulusan sekolah menengah dan lulusan unversiti yang bekerja membeli motokar dulu. Mereka juga ada kemudahan membeli rumah.

Kerajaan menyediakan pinjaman itu.

Kerajaan Dr. Mahathir membuka peluang mudah memiliki motokar. Kerana Malaysia sendiri membina lebih dari satu kilang membuat motokar, bukan saja orang senang membeli motokar, orang juga senang bertukar motokar.

Dr. Mahathir juga menukar sistem biasiswa bagi mahasiswa berjalan sejak di zaman British dulu kepada sistem pinjaman. Setiap pelajar diberi hak untuk membuat pijaman pelajaran.

Maka sebelum pelajar itu keluar universiti, mereka sudah jadi orang yang berhutang. Sebaik saja mereka dapat pekerjaan, maka mereka mula membayar hutang.

Rakyat Tunisia hanya menjadi orang yang berhutang selepas keluar dari universiti. Rakyat Malaysia sudah jadi orang yang berhutang sebaik saja masuk universiti. Beban hutang itu akan bertambah apabila mereka membeli motokar dan membeli rumah.

Oleh itu mereka sebok sepanjang hidup bekerja untuk menyelesaikan hutang. Beban hutang itu mungkin selesai apabila masing-masing bersara. Orang masuk usia bersara tidak lagi banyak memikirkan tentang politik dan kerajaan. Orang yang penat ini biasanya memilih untuk berehat.

Apa yang dibuat oleh Ben Ali itu berjaya menyelamatkan politiknya hingga sampai 23 tahun. Memang pelannya lojik dan menasabah.

Tetapi rakyat Tunisia akhirnya tidak lagi memikirkan mereka berhutang atau tidak. Dimulai oleh orang tidak ada pekerjaan di jalan-jalan bangkit menyoal pemerintahan Ben Ali. Mereka disokong oleh orang-orang yang berhutang, mereka hambat Ben Ali hingga tidak ada negara hendak menerimanya sebagai orang buangan.

Dr. Mahathir lebih cerdik. Sebelum orang berhutang hambat dia, dia berhenti dulu. Ben Ali bukan tidak cerdik, tetapi dia pun tidak sangka rakyat Tunisia rupanya sudah cerdik belaka.

sumber - Harakahdaily

Petrol - Rakyat Malaysia! Mari Gunakan Otak!

Barang siapa yang naik Pak Jib oiii!!


Hari tu Kerajaan Malaysia yang Prihatin.. UMNO dan Barisan Nasional..
Naikkan harga minyak petrol Ron97 dari RM2.40 ke RM2.50 (10sen) atas alasan krisis politik di Mesir dan sememangnya betul.. waktu itu harga minyak dunia mencecah lebih USD 100/barrel!

Dah 2-3 hari dah..
Harga minyak dunia dok main area USD 80/barrel...
Apsal tak umumkan ROn97 turun harga?

Aikk?? nak naikkan bukan main laju!
Nak turun slow gilerrr!!

Makan pil apa Kerajaan UMNO nih??
Selalunya nak naik payah.. nak turun laju! wakakakaka!

Ayuh! Rakyat Malaysia!
Khasnya pencacai UMNO..
Mari gunakan otak!
Jangan malas berfikir!

sunsnake 15022011

Tipu daya UMNO!

Leh usha harga minyak kat sini..