Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, April 26, 2010

HULU SELANGOR ADALAH 'KOTA UMNO'

Dengan kekuatan 25,000 ahli berdaftar.


Walaupun tidak penuh lapan hari di Hulu Selangor, namun hasil kerja disebahgian tempat dan beberapa tinjauan secara 'play on the field', kami memang terasa kemenagan tidak menyebelahi PR, terutamanya tiga hari sebelum hari mengundi.

Namun, sebagai menjalankan amanah yang bukan sekadar setiap pertempuran mesti di akhiri dengan kegembiraan atas keputusdan manusia, banyak perkara yang harus 'disimpan' dalam beberapa hari sebelum menjelang pilihanraya.

bagi saya dan beberapa sahabat, meyakini bahawa prinsip perjuangan kita bukan pengiktirafan manusia semata-mata.
Maka meneruskan apa yang seharusnya dilakukan tidak terjejas, kerana matlamat utama ialah DASAR parti untuk meninggikan syiar Islam.

Kita sedar, pada 2004 Parliimen ini di tandingi oleh PAS dan mendapat LK 13,000 undi 'solid' Muslim dan sedikit sangat bukan Muslim.
2008 menurut perkiraan kami ia telah naik kepada lebih 15,000 undi Muslim Melayu diterima apabila Allahyarham Dato Zainal bertanding atas tiket PKR/PR.

kami memang sedar 3089 untuk memberikan kemenangan dengan jumlah 23,177 undi yang PR terima melalui DZ adalah 'solid' dari undi penyokong UMNO, Muslim Melayu.


Walau bagimanapun, keadaan tiga-empat hari sebelum mengundi, adalah menjadi suatu 'kemenangan moral' sekiranya Zaid/PKR boleh mencapai LEBIH DARI 15,000 undi. Sekiranya sokongan dari pengundi Tionghua dan India dapat membantu sebagaimana 2008, adalah dianggarkan harus mencapai antara tambahan dibawah 10,000 undi.

Apabila keputusan menunjukan undi Zaid/PKR bukan sahaja meningkat dari PRU12, maka adalah menjelaskan betapa undi 'PENYOKONG TETAP PR MUSLIUM MELAYU tidak berubah dan harus bertambah.

berbanding dengan kekuatan UMNO yang mempunyai 136 cawangan yang ahlinya LK 25,000 orang itu.
INI ADALAH KEMENANGAN MORAL YANG SANGAT BESAR sekalipun secara 'adatnya' PR kalah.

Para pemimpin dan penyokong, khasnya ahli-ahli PAS/PKR Muslim dan kelab penyokong PAS serta DAP PATUT bersyukur kerana, hakikatnya PAS/PKR/DAP telah berjaya menambahkan sokongan rakyat lebih dari jangkaan.

Sebaliknya; UMNO yang harus lebih aib disebabkan TELAH TERBUKTI TIDAK LAGI MENDAPAT SOKONGAN MUSLIM MELAYU di Hulu Selangor.
Merekalah yang harus membuat 'bedah siasat' mengapa tidak mendapat sokongan majoriti MELAYU SEKALIPUN PARTI KEBANGSAAN MELAYU.
Sedangkan 25,000 Melayu di Hulu Selangor adalah ahli UMNO.

UMNO hanya berjaya manarik sokongan semula pengundi UMNO yang berpaling tadah pada 2008 disebabkan mereka adalah penyokong calun PKR dimasa itu termasuk penyokong Mike Tyson. Maka apabila DZ sudah tiada dan Mike Tyson pun bukan siapa-siapa dalam UMNO adalah munasabah mereka bergantung harap kepada Kamalanathannya.

MAKA secara pukal,
UMNO TEWAS SECARA MUTLAK MERAIH UNDI MAJORITI MUSLIM MELAYU DI HULU SELANGOR PADA PRK INI.


Dengan itu,
Muslim Melayu PAS/PKR boleh mengadakan kesyukuran atas kemenangan mengekalkan penyokong berada dalam jemaah sekalipun menghadapi serangan dari berbagai kaedah yang pahit lagi kelat.
TIDAK MENGAIBKAN.
InsyaAllah.

ALLAHU AKBAR. sumber - TKO