Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, November 7, 2010

Patut La Nak Sangat Rampas Perak!


Wakakakaka!
Tak sangka pulak ada kes sebegini..
Sama-sama kita saksikan kesudahannya..
kalau senyappp je..
hmmm.. ye lah tu.. tu kroni MB Haram...

aduhhh!!! ingatkan nak bela melayu!!
rupanya nak collect duit lawat gua!
Gua Batu caves pun free rasanya kalau nak lawat!

sunsnake 07112010

Kena bayar masuk Gua Kandu

IPOH – Pelancong tempatan dan penduduk Kampung Jahang, Gopeng melahirkan rasa tidak puas hati terhadap sebuah syarikat yang mengenakan bayaran untuk memasuki Gua Kandu bagi aktiviti rekreasi.

Ketua Biro Penerangan Persatuan Perlindungan Pengguna Malaysia Daerah Kinta, Mior Azman Aminuddin Mior Aris berkata, permasalahan yang dialami pelancong dan penduduk setempat telah dipanjangkan kepada pihak berkenaan termasuk membuat laporan polis serta aduan kepada Exco bertanggungjawab.

Menurutnya, kadar bayaran yang dikenakan kepada pengunjung Gua Kandu dipercayai baru diwujudkan kerana tiada sebarang bayaran dikenakan sebelum ini.

“Persoalannya, bagaimana syarikat berkenaan boleh mengenakan bayaran kepada pengunjung sedangkan tanah itu adalah milik Kerajaan Negeri setelah Pejabat Tanah Kampar mengesahkan status hak milik.

“Menurut maklumat, apabila penduduk kampung menegur pemilik syarikat berkenaan untuk tidak mengenakan bayaran, beliau menggunakan nama Menteri Besar kononnya kawan baik, menyebabkan penduduk akur dengan penjelasannya,” katanya kepada Sinar Harian di sini, semalam.

Berita Penuh

Pemilihan PKR - Cucu Mat Kilau Jadi Korban seterusnya?

Teman dah lama follow Mat Kilau ni.
Sejak teman belum kenal apa itu blog pun!!
setelah lama teman admire dia dalam alam cyber..
akhirnya teman dapat bertemu mata dan berbual dengan CMK ni..
Sewaktu beberapa jam sebelum band carburetor dunk kena penyepak di Stadium MPPJ..
Protes minyak dulu beb!

Dapat la berborak dalam 1/2 jam dengan dia..
Masa tu tengah siapkan posting "Balasundram,Bala buat Najib?"
Macam tu lebih kurang...

Hmm.. makin berkecamuk PKR nih!

sunsnake 07112010

Ramai yang terkejut dengan keputusan CMK untuk berundur dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam masa terdekat ini. Satu keputusan yang cukup berat dalam sejarah hidup CMK sebenarnya.

Sselepas lebih 11 tahun berjuang mempertahankan Anwar dan Keadilan, akhirnya CMK tidak sanggup lagi untuk menipu diri sendiri. Selama ini apa saja yang berlaku kepada Anwar dan Keadilan pasti CMK akan pertahankan bermati-matian, sama seperti penyokong "tegar" PKR yang lain.

Namun, sejak akhir-akhir ini CMK merasakan bagai satu kesalahan besar jika CMK gagal menegur dan mengembalikan semula maruah parti yang kini mula tercalar gara-gara pemilihan 2010 yang sedang berjalan sekarang ini.

Budaya jahiliah kini menyelinap masuk secara meluas ke dalam parti dan ia menyebabkan hala tuju perjuangan PKR sedikit tersasar sebenarnya. Biar pun perkara ini tidak mahu diakui namun itulah hakikatnya. Kuasa sudah mula duduk didepan dan perjuangan rakyat mula goyah sekarang ini.

Berita Penuh