Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, March 29, 2010

PRK Hulu Selangor (5)- Lagi calon recycle dari UMNO?

"Kita ada banyak calon yang berkelayakan"..
Itulah jugak kata-katanya sewaktu dalam proses pemilihan calon UMNO di PRK Dun Bagan Pinang dahulu namun akhirnya calon 'recycle' jugak yang terpaksa dinamakan sebagai calon UMNO!

Kali ini ayat yang sama jugak berulang bagi tokoh UMNO 'Mike Tyson'! Apakah ini juga akan membuahkan kemenangan buat UMNO-BN?

Perlu diingat, reputasi UMNO-BN sebenar semakin merudum selepas kemenangan mereka di Bagan Pinang. Kedua-dua bekas pemimpin UMNO ini sememangnya sangat diketahui terlalu banyak kes rasuah termasuk yang berskala besar! Mungkin tak perlu teman ulangi kes-kes tersebut terutama kes 'wang tunai berjuta dalam bes' oleh MIke Tyson suatu ketika dahulu yang langsung menamatkan kariernya sebagai Menteri Besar Selangor!

Apa-apa hal.. teman sokong MIC dalam isu calon ini!
sunsnake 29032010

TPM TAK FIKIR MAT TAIB MAHU BERTANDING DI HULU SELANGOR - malaysianinsider

Barisan Nasional (BN) tidak ketandusan pemimpin yang boleh diketengahkan sebagai calon dalam pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor, kata Muhyiddin Yassin.

Dia berkata BN tidak berada dalam dilema untuk menentukan calon sama ada daripada Umno atau MIC, tetapi berada dalam dilema kerana terdapat ramai calon yang berkelayakan.

"Kita tidak berada dalam dilema, tetapi dilema kita kerana ramai calon yang layak... calon yang baik yang boleh kita ketengahkan. Kita tidak ketandusan pemimpin-pemimpin yang boleh kita ketengahkan," katanya.

Ketika ditanya mengenai cadangan daripada Umno yang ingin mencalonkan bekas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Muhammad Muhamad Taib, Muhyiddin berkata: "Saya tidak fikir Mat Taib (Muhammad) setuju."

Berita 'standard' bila nak ada PRK


Asal nak ada Pilihanraya kecik aje..
Adalah berita-berita macam ni..
Kompom punyalah!
Dulu nak PRK Kuala Terengganu.. macam dah habis dah semua cawangan PAS di situ bubar!
Last-last mari PRK leh menang pulak!

Di PRK Bukit Gantang lagi teruk!
Macam dah habis dah semua cawangan-cawangan PAS di Changakat Jering!
Ahli PKR jangan cerita la.. macam dah tutup semua ranting PKR di Perak tuh!
Last-last kena titik gak UMNO-BN!

Di PRK Permatang Pauh, Penanti lagi laa jangan cerita..
Tinggal Anwar Ibrahim dan keluarga dia je PKR kat situ..
Last-last tak cukup tanah si Ariff tu kena titik!

NI dah dekat-dekat nak PRK Hulu Selangor nie..
taktik yang sama gak kedengaran..
err.. petanda PR nak menang la tu kot?
sunsnake 29032010

700 anggota Pemuda PKR keluar parti
Mac 28, 10 8:30pm
Lebih 700 anggota Pemuda PKR Cabang Ipoh Barat hari ini mengisytiharkan keluar parti, menyebabkan 12 cawangan Pemuda dalam cabang itu lumpuh. Wakil kumpulan itu yang merupakan ketua Pemuda cabang itu sebelum ini, V Subramaniam berkata mereka mengambil keputusan berkenaan berikutan kecewa dengan kepimpinan peringkat cabang, negeri dan pusat yang tidak berpegang kepada prinsip perjuangan parti. "Keputusan ini diambil setelah memikirkan semasak-masaknya kedudukan kami di dalam parti yang mengamalkan corak kepimpinan yang sering menabur fitnah bagi menguntungkan parti...sebanyak 12 cawangan akan ditutup," katanya dalam sidang akhbar di Ipoh. Turut hadir pada sidang akhbar itu ialah ADUN Manjoi dari BN Datuk Mohd Nadzri Ismail. - Bernama

Tajol Rosli 'lempang' Zambry Kader!

Aduhhh!!!!
Tambah kronik negeriku ini...
Apa la perancangan sebenar Tajul Rosli nih!
Apa la maksud sebenar dia terima surat nih!
Apa la yang dia nak buat?
Dan yang paling misteri..
Apsal la dia macam tak puas hati kat Zambry nih!
sunsnake 29032010

TAJOL ROSLI IKTIRAF SIVAKUMAR SEBAGAI SPEAKER YANG SAH

Posted by MisbahulMunir Sunday, March 28, 2010
YB Sivakumar menunjukkan surat jawapan yang ditandatangani oleh Tajol Rosli.


YB Dato' Seri Tajol Rosli, Adun BN Pengkalan Hulu yang juga mantan Menteri Besar Perak mengiktiraf YB Sivakumar sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri Perak yang sah. Melalui surat jawapan kehadiran beliau kepada Speaker Sivakumar dalam sidang DUN pada 30 Mac ini yang difaxkan ke pejabat Sivakumar membuktikan Sivakumar adalah Speaker yang sah negeri Perak, bukan sahaja melalui surat yang difaxkan, malahan pegawai Tajol Rosli juga mengubungi Sivakumar bertanyakan samada surat jawapanter sebut telah diterima atau belum. Perkara ini didedahkan oleh Sivakumar dalam sidang akhbar yang diadakan pagi ini di pejabat Sektetariat PR Negeri.

Dengan pengiktirafan ini, Zambry dan Ganesan serta BN Perak menerima tamparan hebat apabila anggota BN bahkan bekas Menteri Besar Perak turut mengiktiraf Sivakumar sebagai Speaker yang sah. Tidak mungkin Tajol Rosli tersalah hantar surat jawapan, kerana surat panggilan sidang DUN Perak tersebut jelas menggunakan nama dan ditandatangani oleh Sivakumar.

Ini juga boleh jadi satu isyarat yang UMNO dan BN Perak sedah menghadapi permasalahan dalam, dari sumber yang rapat dengan UMNO BN Perak, dikatakan 11 bahagian UMNO seluruh Perak tidak bersetuju dengan Zambry, kerana tindakan-tindakan Zambry sebagai pengerusi Perhubungan UMNO Perak dan juga Menteri Besar dilihat begitu angkuh dan sombong. Beliau bukan sahaja angkuh dan sombong kepada pembangkang malahan kepada UMNO-UMNO bahagian juga bersikap angkuh dan sombong.

Tajol Rosli sebagai orang lama dalam UMNO Perak, bekas Pengerusi Perhubungan dan juga bekas Menteri Besar Perak kelihatan dipinggirkan oleh Zambry, jasanya dalam memimpin UMNO Perak seolah-olah tidak dihargai. Menurut sumber Zambry hanya mementingkan orang-orangnya sahaja. Sikap Zambry ini sudah tentu mengecilkan hati Tajol Rosli.

Atau Tajol Rosli sememang berpegang kepada prinsip dan peraturan Tetap Dewan Undangan Negeri Perak. Sangat jelas, pemilihan Ganesan sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri Perak pada 7 Mei yang lalu bertentangan dengan Perintah Tetap. Kes ini pula belum diputuskan oleh Mahkamah siapa Speaker Perak yang sah. Kalau itulah pegangan Tajol Rosli, kita wajar hormati sikap YB Pengkalan Hulu ini dan wajib Adun-adun BN yang lain menghormatinya dan mengikut jejak langkah Tajol Rosli yang mengiktiraf Sivakumar sebagai Speaker yang sah.