Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Saturday, October 13, 2012

DAP Semakin Menggila!

Tak gitu Tengku Aziz @ Trojan Horse? hahahahahah!Teman yakin sangat-sangat!

Ini semua keje DAP!
DAP yang aturkan sumbangan ni untuk bagi ke UMNO Sabah!

Bukankah DAP ni pengkhianat melayu?
Bukankah DAP ni pengkhianat Islam?

Insaflah wahai umat melayu!
DAP ini sangat-sangat bahaya!
DAP ni serpihan PAP Singapura!

Yang bagi Singapura ke Lee Kuan Yew pun DAP jugakk!
Cer tanya Ibrahim Ali.. wakakakakaa!

budakbalun 13102012

'Dedahkan sumber RM40 juta pada Umno Sabah'


 
Transparency International Malaysia (TI-M) menuntut pihak berkuasa mendedahkan sumber "sumbangan politik" RM40 juga kepada Umno Sabah, yang menyaksikan seorang ahli perniagaan ditangkap ketika cuma menyeludup masuk ke negara ini dari Hong Kong.

Merujuk kepada jawapan bertulis Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mohd Nazri Abdul Aziz kepada Tian Chua (PKR-Batu) di Parlimen, Setiausaha Agung TI-M Josie M Fernandez berkata, pihaknya terkejut dengan kenyataan yang menyebut "elemen perbuatan rasuah tidak dibuktikan" dalam kes itu.

"Nazri berkata dana itu merupakan sumbangan kepada badan perhubungan Umno Sabah.

"Beliau kemudian berkata SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) memutuskan elemen rasuah tidak dapat dibuktikan dalam kes ini.

"Bagaimanapun SPRM harus menyiasat sekiranya rasuah menjadi faktor dalam sumbangan politik RM40 juta itu," katanya dalam kenyataan.

Nazri semalam dilaporkan berkata, Jabatan Peguam Negara memutuskan bahawa elemen perbuatan rasuah tidak dibuktikan dalam dakwaan melibatkan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman, selepas mengambil kira keterangan SPRM.

Katanya, dana tersebut ialah sumbangan yang dibuat kepada Umno Sabah dan bukan untuk tujuan persendirian ketua menteri.-Mkini