Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, April 19, 2010

PRK Hulu Selangor (90) Zul Nordin nafi - ohh! hancurnya hati ku!


Ohh!! Betapa frustnye teman apabila terbaca nafian oleh Zul Nordin ini!
Mengapa Zul?? Mengapa??
Adakah kamu teringat kembali Sumpah mahu menjatuhkan UMNO yang kamu buat di Bukit Beruntung selepas kekalahan besar Barisan Alternatif 2004 dahulu?

Adakah kamu teringat kembali bagaimana mikrofon melayang apabila ditepis oleh kamu yang sedang berceramah berapi-api!

Sayangnya.. sudah terlambat... namun teman masih mengharapkan kamu sebagai penceramah............ di pentas UMNO!
sunsnake 19042010

MP Zulkifli nafi kempen BN di Hulu Selangor

Oleh G. Manimaran

HULU SELANGOR, 19 April — Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu Zulkifli Noordin yang dipecat PKR bulan lalu menafikan akan terlibat dalam kempen membantu Barisan Nasional (BN) menghadapi pilihan raya kecil Hulu Selangor.

Zulkifli berkata, sebagaimana telah dimaklumkan sebelum ini kepada The Malaysian Insider beliau tidak akan berada dalam negara ketika tempoh pilihan raya Hulu Selangor dan oleh itu tidak timbul soal akan turun berkempen.

berita penuh

Kucing kata tak nak makan ikan?


Dulu masa kecik-kecik dulu.. Teman ada sorang mak sedara yang sangat-sangat cintakan kucing! Silih berganti kucing-kucingnya di rumah malahan kucing-kucingnya itu dibawa tido!

Secara otomatik teman pun terbabit sekali dalam menyediakan makan minum kucing-kucing dia ni.. Sememangnya kucing sukakan ikan melebihi segala-galanya! Itulah fitrah seekor kucing!
Walaupun la ni dah ada macam-macam jenis makanan kucing, tetap ikan akan jadi 1st option untuk kucing dan pastinya kucing juga akan memilih ikan sebagai makanan paling 'aula'! Friskis tu pun ada bau-bau ikan.. kalau ada bau-bau Rosmah tobat lahum kucing tu takkan nak!

Apa gaknya berlaku bila kucing kata dia tak nak makan ikan? Pastinya tuan kucing tersebut akan kepala kebawah kaki keatas! Satu sebab kucing tu boleh bekcakap, satu lagi sebab kucing tu kata dia tak nak ikan!!! Jadi, apa pendapat kita tentang cerita dibawah?

Nasihat teman pada Bala.. Tak payah percaya la Bala.. lu duduk diam-diam sudahhh! Kang tak pasal tingkat 14 tinggi, tingkat 9 suda jatuhhhhh!

sunsnake 19042010

SPRM jamin Bala tidak ditahan jika beri keterangan

KUALA LUMPUR, 19 April — Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberi jaminan tidak akan menahan penyiasat persendirian P. Balasubramaniam tetapi hanya mahu mengambil keterangan daripadanya.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Mohd Shukri Abdull berkata Balasubramaniam (gambar) hanya sebagai saksi dan keterangannya membolehkan siasatan terhadap kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu, diselesaikan segera.

berita penuh

PRK Hulu Selangor (89) Muhyiddin - asal dapat makan sudahhh!!


Makin lama apa yang keluar dari mulut Hamba Allah ni makin bodoh! Dulu dengar je macam bodoh, la ni dengar bodoh, rasa bodoh nampak bodoh dan confirm bodoh!!

Kalau nak tunggu ada rakyat Malaysia mati tak makan baru nak UMNO-BN ini dikatakan gagal, baik pilih komunis kat China tu jadi kerajaan! Bodoh tak sudah-sudah! Malangnya terlalu ramai melayu masih rela menjadi tukang angguk kepada kebodohan ini!

Spesis melayu bodoh tapi dapat jadi pemimpin seperti ini akan dipupuskan oleh rakyat tak lama lagi!

sunsnake 19042010

Kerajaan BN bukan kerajaan zalimi rakyat: Muhyiddin

HULU SELANGOR: Kerajaan Barisan Nasional (BN) bukan kerajaan yang menzalimi rakyatnya seperti yang digembar-gemburkan pihak pembangkang, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata kerajaan di bawah pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga Pengerusi BN sentiasa membela nasib dan tidak mengenepikan kebajikan rakyat.

"Kalau ada pihak yang mengatakan kerajaan BN menzalimi rakyat seperti yang disebut Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berkata kita tak beri perhatian kepada nasib rakyat, adakah penduduk di Hulu Selangor ini mati tak makan," katanya ketika berucap pada majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sungai Choh di sini, hari ini.

PRK Hulu Selangor (88) Sejarah 'gelap' si Zaid Ibrahim!

MEREKA YANG TIDAK PERNAH BELOT - DIMANA MEREKA SEKARANG?
PETANG ITU - 38 TAHUN DAHULU


Ini cerita lama. Tapi baik juga untuk dibuka kembali agar kita semua dapat tahu apa yang berlaku puluhan tahun dahulu. Cerita-cerita ini kalau baik kita jadikan tauladan. Kalau tidak molek dapat kita jadikan sempadan. Kalau tidak pun kita baca untuk ketawa.

Ceritanya bagini:

Saya ingat lagi pada tahun 1972 - ketika itu saya anak mahasiswa yang mengulang tahun satu di Universiti Malaya. Saya telah aktif dalam perjuangan gerakan mahasiswa sejak dari awal tahun pertama lagi. Pada tahun itu, ketika Kongres Tahunan Persatuan Kebangsaan Pelajar-Pelajar Malaysia (PKPM ), saya telah dilantik untuk menjadi Setiausaha Agung. Badan yang bernama PKPM ini telah diharamkan pada tahun 1974 - sesudah demo pelajar menyokong warga Baling.

Ketika saya dilantik sebagai SU Agung PKPM – perang Vietnam sedang rancak. Kuasa imperial Amerika sedang melancarkan perang kolonial ke atas Vietnam, Laos dan Kamboja – sama seperti yang sedang berlaku di Iraq dan Afghanistan hari ini.

Justeru dalam Kongres PKPM tahun 1972 itu ada terdapat resolusi yang mengutuk imperialis Amerika Syarikat dan menyokong perjuangan menuntut keadilan oleh rakyat Indo China. Ketetapan yang dibuat dalam kongres akan menjadi dasar persatuan sehingga ke kongres tahun hadapan.

Pada zaman itu gerakan mahasiswa cukup rancak. Saya adalah seorang ahli kelab sosialis yang aktif. Justeru pandangan politik saya adalah kiri. Buku dan akhbar yang saya baca adalah kiri. Negara dan pemimpin negara yang saya hormati adalah dari jalur kiri.

Berdasarkan resolusi PKPM yang anti-Amerika saya telah memasang poster-poster anti-perang Vietnam yang kami terima dari International Union of Students yang berpengkalan di Prague.

Rupa-rupanya ada juga kumpulan mahasiswa, terutama dari PMUKM yang yang tidak bersetuju dengan pemasangan poster ini. Lalu saya dikritik sebagai SU Agung PKPM yang tidak bertanggungjawab. Sebenarnya isu poster anti-perang Vietnam ini hanya alasan. Kritikan ini datang dari pelajar reaksionari bermazhab kanan.

Akhirnya satu persidangan tergempar telah diadakan. Persidangan ini diadakan di Dewan Majlis Persatuan Universiti Malaya. Saya ingat lagi petang itu – delegasi dari PMUKM, dari Serdang College, dari Institut Teknoloji Kebangsaan, KSITM dan tuan rumah PMUM turut hadir.

Saya dapat merasakan seolah-olah telah ada persetujuan untuk menyingkirkan saya dari PKPM. Idris Jusi, dari PMUKM mula bercakap membuka kes tentang saya yang dikatakan tidak mengikut dasar PKPM dan dilihat pro-komunis. Dari KSITM, presidennya Zahari tidak pula bercakap. Yang banyak bercakap ialah Ibrahim Ali.

Pandangan-pandangan kanan dan reaskioner bertaburan pada petang itu.

Sebelum keputusan dibuat untuk menyingkirkan saya dari PKPM - tiba-tiba seorang wakil delegasi dari KSITM mengangkat tangan untuk berucap. Saya masih ingat lagi anak muda itu. Dia kurus lansing dan kacak. Berkulit sawo matang. Anak muda ini memakai seluar hitam dan berbaju biru. Mustahil saya akan melupakan susuk ini. Sampai akhir hayat saya ingat apa yang berlaku pada petang itu. Tidak mungkin saya akan lupa kerana pada petang itu saya sedang disalib.

Masih terngiang di telinga saya hingga ke hari ini apa yang dikatakan oleh anak muda itu:

“Sebelum dia dibuang, dia berhak untuk diberi peluang bersuara. Ini adalah cita-cita demokrasi pelajar… dan ini adalah hak dia.”

Saya terperanjat kerana tidak ada sesiapa dari persatuan lain yang menyokong saya kecuali PMUM. Saya terperanjat kerana anak muda ini berani ‘pecah regu’ untuk menyokong saya. Saya kagum atas keberanian nya.

Saya tidak kenal anak muda ini. Tapi saya tahu anak muda ini datang dari KSITM – satu persatuan pelajar yang saya anggap reaksionari. Bila saya selidiki baru saya sedari anak muda ini ialah Zaid Ibrahim – pelajar jurusan undang-undang Institut Teknoloji Mara. Saya juga difahamkan si Zaid ini datang dari Sekolah Tuanku Abdul rahman (STAR) seteru kuat sekolah saya, MCKK.

Semenjak petang itu saya tidak bertemu dengan Zaid Ibrahim. Kami meneruskan keyakinan diri. Saya difahamkan Zaid telah menjadi seorang peguam yang berjaya. Saya terus menjadi diri saya.

Lima tahun dahulu seorang kawan dari MCKK mengajak saya untuk menjadi ahli Civil Society of Malaysia. Ini badan hak asasi manusia yang cuba diwujudkan oleh Zaid Ibrahim. Cuma ada ‘catch’ - sesiapa yang ingin menjadi ahli wajib membayar RM250. Jumlah ini agak berat untuk saya - lalu saya menolak jemputan ini.

Seminggu sebelum Ngo ini berkumpul dan bersidang saya telah mendapat panggilan telefon mengatakan bahawa RM250 telah dibayar oleh Zaid Ibrahim. Saya hairan kerana seumur hidup saya – saya belum pernah bercakap sepatah pun dengan susuk ini. Dari panggilan talipon - saya telah diberi kebenran untuk datang ke persidangan pertama Civil Society ini di Hotel Renaisance.

Inilah kali kedua saya melihat Zaid Ibrahim. Kali kedua ini agak berbeza. Anak muda kurus yang berbaju biru dan berseluar hitam dahulu telah agak bersisi. Rambutnya telah dicantikan oleh anyaman uban. Baju dan pantalon yang dipakainya kelihatan dari jenis yang baik dan bermutu. Nah! Pastilah dia telah berjaya hinggakan sanggup membayar yuran untuk orang yang tidak dikenalinya.

Dua hari sebelum nama Zaid Ibarahim dimahsyurkan sebagai calon di Hulu Selangor saya telah pergi menemuinya. Rumah kediaman si Zaid ini bukanlah sama seperti bilik sewa tempat saya menginap. Ini kawasan lumayan yang hanya 30 minit dari Serendah Hulu Selangor.

Mata saya memerhati dengan rapi untuk mengetahui lebih dalam lagi manusia yang bernama Zaid Ibrahim ini. Rumahnya tidak mengancam tapi pastilah lebih luas dari bilik sewa saya. Dalaman tidak lucah dan bukan bermotifkan budaya ‘arriviste – horray henry’ yang sering kita temui di wilayah-wilayah mewah.

Tujuan saya datang kerana ingin bertanya apakah dia masih ingat lagi apa yang terjadi di Dewan Majlis PMUM 38 tahun dahulu. Zaid termenong sabentar sebelum mengakui yang dia pernah datang ke PMUM untuk bermesyurat. Tetapi tidak ingat apa tujuan dia hadir. Malah dia juga tidak ingat bahawa pada petang itu yang di salib ialah saya.

Saya tidak merasa kecewa kerana si Zaid tidak mengingati episod itu. Inilah perjalanan hidup kita sebagai manusia . Terpencar pencar - ada yang kita ingati dan ada yang kita lupakan. Untuk kita – pekara yang ini mungkin penting dan untuk orang lain pekara yang sama adalah ‘non event – tidak ada apa apa yang penting’.

Kenapa saya menulis kesah ini? Saya menulis kerana susuk yang bernama Zaid Ibrahim ini sedang berkempen untuk memenangi kerusi di Parlimen. Saya menulis ini kerana saya yakin bahawa manusia yang bernama Zaid Ibrahim ini adalah manusia demokrat. Tiga puluh lapan tahun dahulu – ketika kami masih lagi anak pelajar - si Zaid ini telah memperlihatkan sifat jujur dan demokratnya.

Pada petang itu – 38 tahun dahulu - si Zaid telah tidak terpengaruh dengan tohmah anti-komunis, anti kiri dan anti sosialis. Sifat demokratiknya telah tertanam dalam sebelum dia meletakan jawatan sebagai menteri kabinet kerana menentang ISA. Susuk yang bernama Zaid Ibrahim dapat melihat salah dan benar.

Jika saya warga Hulu Selangor saya merasa senang hati untuk menobatkan Zaid Ibrahim sebagai wakil suara saya di Parlimen. (TT)

( sebarkan lah kesah ini - untuk kita membuat kebaikan)

sumber - idolaku si tukar tiub!

PRK Hulu Selangor (87)UMNO-BN kompom menang 25 hb ini!


Kalau ikut majoriti PKR menang dulu 198 undi, tapi dalam kes ini 228 undi akan hilang dari Hulu Selangor! Kalau kita kira secara mudahnya, anggaplah 228 ini undi PKR dahulu, BN dah menang dengan majoriti kecil jugak! Janji dia menang!

SPR oh SPR! Memang laknat ke atas kamu!
sunsnake 19042010

SPR perjelas pemindahan pengundi Kpg Tanjung
Apr 19, 10
4:41pm
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini menafikan tuduhan bahawa suruhanjaya itu menjadi 'dalang dalam konspirasi' untuk memenangkan BN dalam pilihan raya kecil Hulu Selangor.

Timbalan pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar hari ini menyifatkan tuduhan itu sebagai satu fitnah dan dakwaan palsu. Beliau berkata demikian ketika mengulas dakwaan pengarah strategik PKR Tian Chua bahawa atas SPR telah memindahkan satu lokaliti mengundi dalam kawasan parlimen Hulu Selangor ke dalam kawasan Rawang.

Mengulas dakwaan itu, Wan Ahmad berkata, SPR bertindak demikian setelah menyedari bahawa lokaliti 228 pengundi Kampung Tanjung di Sungai Choh itu sepatutnya diletakkan di kawasan parlimen Selayang.

Ini bermakna mereka tidak boleh mengundi dalam pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor pada 25 April depan.

"Apabila kita semak menggunakan pemetaan geografi berkomputer, barulah kita sedar bahawa daerah mengundi sebenarnya bukan di Hulu Selangor tetapi di Selayang," katanya dalam satu sidang media di pejabat tanah daerah Hulu Selangor hari ini.

berita penuh

PRK Hulu Selangor (86) Pak Saleh! Manusia terhebat di Malaysia!

Apakah kehebatan jantan ini? Adakah kerana kemachoannya? adakah kerana kehitaman bibirnya? Atau adakah kerana ketinggi lampaiannya?

Itu semua anugerah Allah SWT kepadanya..

Yang pasti kehebatannya adalah jarang gagal menghadirkan diri di kebanyakkan sidang media ahli-ahli PKR yang melompat! Baik melompat jadi bebas mahupun melompat masuk BN!

Apakah rahsianya? Pergi "mam" lah dengan rahsia dia ni tapi yang pasti.. mungkin dikalangan yang melompat, dialah yang paling kaya! mau tak kaya? semua percent dia makan maaa!!!
Komisen tuhhhh!!

Apa-apa pun.. buat manusia pengkhianat No.1 ini, kamu tunggu la balasan rakyat kepada kamu nanti.. Barisan Nasional yang kamu serahkan maruah tu tidak akan lama bertahan.., Pasti akan tersungkur di kaki gelombang kebangkitan rakyat Malaysia! Di kala itu.. melompatlah kamu dihadapan kami!
sunsnake 19042010

Dr Halili keluar PKR masuk Umno

Sebaliknya, jelas Dr Halili, beliau akan berlepas ke Melbourne, Australia selepas ini bagi menghadiri konvokesyennya di Universiti Monash - satu keputusannya yang didakwa sudah lama dibuat dan "bukan untuk lari".

Dalam sidang media kira-kira 25 minit itu, Dr Halili bagaimanapun kelihatan sedikit 'gugup' dengan mengabaikan beberapa soalan media, kerap meneguk air dan kerap kali mengambil masa dan berbisik kepada Salehuddin sebelum menjawab soalan.

Malah di pertengahan sidang media beliau sempat berkata: "tak pernah dapat banyak kamera sebelum ini."

Bagaimanapun, di penghujung sesi itu beliau kelihatan lebih yakin apabila meminta soalan tambahan walaupun Salehudin sudah mahu menamatkan sidang media itu.

"Seronok juga, boleh tanya dua lagi, bukan selalu boleh macam ni," katanya disambut gelak ketawa kira-kira 70 petugas media.

berita penuh

PRK Hulu Selangor (85) Dr. Halili umum keluar PKR masuk UMNO!


Pulak! sebab apa? merajuk tak dipilih jadi calon?
Haaa... sama-sama kita tunggu apa cerita!!!

Actually, teman pun tak berapa kenal Hamba Allah ni..
masa dia jadi calon dulu pun teman dok sibuk di Slim River!

sunsnake 19042010


Dr Halili keluar PKR masuk Umno
Apr 19, 10 11:19am

Bendahari PKR Hulu Selangor, Dr Halili Rahmat hari ini mengumumkan keluar daripada PKR dan menyertai Umno.

Dr Halili Rahmat merupakan seorang pakar bedah saraf dan dikatakan mempunyai hubungan yang rapat dengan keluarga Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.Sebelum ini, beliau disebut-sebut antara yang disenaraikan untuk bertanding mewakili PKR dalam pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor.Bagaimanapun, Anwar kemudiannya mengumumkan pemilihan penyelaras Pakatan Rakyat, Datuk Zaid Ibrahim untuk bertanding dalam pilihan raya kecil tersebut.

Anak kelahiran Ulu Yam, Dr Halili pernah dua kali bertanding dalam pilihan raya umum sebelum ini pada 1999 (Hulu Selangor) dan 2004 (DUN Batang Kali), tetapi tewas kedua-duanya.

sumber - malaysiakini

PRK Hulu Selangor (84) UMNO repair bumbung flat?


PROJEK TUKAR BUMBUNG DI HULU SELANGOR : SIAPA YANG UNTUNG BESAR?

Kerajaan Pusat BN sedang menukar bumbung pangsapuri-pangsapuri kos rendah di Bukit Beruntung dan Bukit Sentosa di Hulu Selangor. Kos yang diperuntukkan menurut Perdana Menteri adalah RM17 juta. Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat telah menukar bumbung bagi 2 blok dengan kos lebih kurang RM400,000 atau RM200,000 setiap blok.

Setelah ditolak 2 blok yang Kerajaan Negeri tukarkan, ada baki 52 blok. Maka jika satu blok RM200,000 maka kos untuk 52 blok adalah RM10.4 juta. Katalah blok-blok itu dicat dan kos mengecat adalah RM40,000 setiap blok maka untuk 52 blok adalah RM2.8 juta. Kalau dicampur kos tukar bumbung dan mengecat maka jumlahnya RM13.2 juta. Ini termasuk keuntungan bagi kontraktor. Tapi peruntukan RM17 juta.

Maka ke mana perginya lebihan RM3.8 juta? Adakah ia untuk pilihanraya kecil P.94? Saya mengalu-alukan projek menukar bumbung ini tetapi janganlah peruntukan disalahguna. Pastikan ia benar-benar untuk rakyat

PRK Hulu Selangor (83) Siri fitnah UMNO semakin menjadi-jadi!

Baru je teman post malam tadi akan kegusaran teman dengan gerak kerja kempen UMNO di Hulu Selangor ni, dah pagi ni menjadi kenyataan!
Laporan daripada beberapa orang sahabat dan mms yang disertakannya jelas UMNO cuba mengelirukan rakyat dengan sebaran cd-cd yang meragukan!

Jelas, walaupun mempunyai kuasa media, UMNO masih lagi gagal meyakini kemampuan mereka sendiri! terpaksa menggunakan cara lama dan tidak profesional!

Semoga Rakyat cerdik daripada tipu daya UMNO ni..

p/s: benda-benda ni ditemui di kawasan Bukit Sentosa@Jalan Teluki.

sunsnake 19042010


PRK Hulu Selangor (82) Gerak kerja BN di Genting Highland?


Ketika ini jam 2.37pg di Bukit Sentosa.. Suhu sejuk.. sebab lepas hujan lebat petang tadi!
Namun ketika hujan itu teman di Hulu Bernam meneruskan agenda perjuangan menuju kemenangan buat rakyat dan masa depan Malaysia..

Mungkin teman akan dibelasah dengan tajuk posting kali ini..
Katalah apa nak kata.. tapi inilah hakikat yang teman nampak..
Jika tak kena gayanya, Pakatan Rakyat yang diwakili oleh PKR akan kalah Ahad ini..
Dan mungkin dengan majoriti yang besar mahupun mungkin sangat besar!

Kemenangan PKR pada PRU 2008 pada teman bukanlah kemenangan mutlak! Sebelum ini pun teman dah postingkan betapa teman sangat-sangat mencurigai kemampuan PR untuk memenangi sebarang pilihanraya kecil didalam Parlimen 'bertuah' ini!

Jangan terlalu yakin bro!
Dan jangan tertipu dengan kemenangan kita di hari penamaan calon tempoh hari! Kalau nak ikut penamaan calon hari tu, di Bagan Pinang pun kita ramai!

Gerak Kerja BN di Genting Highland?

Dimana-mana pun sekarang ini, teman dapat lihat betapa perlahannya mereka. Ceramah-ceramah ala-kadar, hanya sesekali apabila menggunakan kapasiti Kementerian maka terlihatlah pemimpin-pemimpin mereka. Gerakan rumah-ke rumah sangat perlahan walaupun kadang kala sangat jarang kelihatan. Tinjauan malam teman mendapati puak-puak ni hanya melepak-lepak di restoran mamak, tomyam dan berpeleseran baik puterinya, pemudanya mahupun wanitanya! Malangnya di Hulu Selangor ini tiada tempat yang 'happening' malahan kebanyakkan pekannya akan 'shutdown' selepas jam 12 malam! Mujurlah di Bukit Sentosa, restoran mamaknya banyak dan besar-besar! Jadi bolehlah puak-puak BN ini melepaskan 'lelah' mereka. Memanglah kerja-kerja poster,banner dan billboard mereka di'swastakan' namun usaha petugas-petugas itu sendiri sangat malap! Berbeza sungguh pendekatan mereka kali ini! Ke memang mereka takde orang?

Informer teman bagitau, alang-alang dah sampai Bukit Sentosa ni, apahal pulak tak ke Genting Highland? Lagi sejuk doww!! Puteri pun ramai turun!! Duit pun dah mahsyukk!! Wallaweyy!!

Masalah teman, informer teman inipun la ni ada kat atas genting nuh! Hampeh! dia berpoya-poya tanpa pesan padaku! hanya sms penawar duka!

Apa Gerak kerja Sebenar BN?

Ini adalah satu-satunya keraguan teman yang amat agung buat masa ini!!! Teman yakin sangat-sangat bahawa mereka sedang mengatur suatu strategi yang sangat-sangat membunuh! Baik membunuh semangat mahupun jentera PRK PR! Gerak saraf PR sila ambil perhatian! Jangan lepas ni salahkan orang lain yang kamu tak tahu apa-apa! Ni ada orang dah bagitahu! So? kaji la sendiri? takkan pancing orang dah bagi, ikan pun nak dilambung?

Pointnya ialah Jentera PRK BN slow! Dan mereka memang sangat sangat sangat mahukan kemenangan! Adakah ini logik?
Jika ada yang menjawab "BN akan full swing 2 last days".. so? apa persiapan PR?
masih nak menyalahkan SPR? Media? Polis? Itu semua memang kompnen BN!

Takat ini dulu.. mata dah ngantuk! Tak sabar nak tunggu Jumaat.. layan ceramah 3 katak!

Sebelum tu paham betul-betul maksud Lim Kit Siang kat bawah.. berdasarkan risikan dan underground teman, apa dia kata tu betul dan silap-silap akan jadi kenyataan! Full Stop!

sunsnake 19042010

Kit Siang: Pakatan tak boleh terlampau yakin kekal di Hulu Selangor

Dalam analisis terperincinya, Lim menjelaskan, Barisan Nasional (BN) tewas kerusi Parlimen dengan perbezaan undi tipis tetapi menguasai ketiga-tiga kawasan Dewan Undangan Negeri dengan majoriti keseluruhan 6,175 undi.

Pada pilihan raya umum 2008, BN menang di DUN Hulu Bernam, Batang Kali dan Kuala Kubu Baru masing-masing dengan majoriti 3,548, 2,179, dan 448 undi.


Justeru, Lim persoal mengapa majoriti 6,175 undi BN membabitkan ketiga-tiga DUN itu terbalik berbanding kelebihan 198 undi diperoleh oleh Datuk Dr. Zainal Abidin Ahmad.


“Undi peringkat Parlimen bagi PKR (23,388) hanya lebih 54 undi berbanding yang diperoleh calon-calon Pakatan Rakyat bagi tiga kawasan DUN (23,334),” katanya.


Beliau berkata ketika pilihan raya umum Timbalan Presiden MIC Datuk G. Palanivel memperoleh 23,190 undi, di mana kurang 6,320 undi berbanding keseluruhan 29,510 undi yang diperoleh ketiga-tiga Ahli Dewan Undangan Negeri dari BN.


“Jelas lebih 6,200 pengundi memberikan undi kepada BN di peringkat Dewan Undangan Negeri, dan tidak mengundi untuk Palanivel. Apa yang signifikan ialah lebih 6,200 undi tidak pergi kepada Pakatan Rakyat,” katanya.


“Ke mana perginya lebih 6,200 undi ini?” kata beliau.


“Jika 2,000 atau 3,000 pengundi keluar mengundi untuk BN pads 25 April ini, BN boleh menang,” katanya.


Oleh itu kata Lim, kesemua pemimpin PKR, PAS dan DAP, dan mereka yang berkempen untuk Pakatan Rakyat harus sedar bahawa pihaknya boleh pasti akan mencapai kemenangan muktamad Ahad ini.


Dalam analisis itu Lim menambah, BN hanya tewas di Hulu Selangor dua tahun lalu kerana pengundi tidak gembira dengan calon yang diturunkan, bukannya tiket yang dia tanding.


berita penuh

PRK Hulu Selangor (81) Ikrar budakbalun untuk 3 katak!


Teman..sunsnake.. owner blog marhaen ini..
Berikrar..
Akan berusaha sedaya upaya teman..
Untuk menghadiri ceramah yang bakal diadakan..
sekembalinya 3 ekor katak jadian ini dari US...

Nantikan berita teman... kalau tak kena belasah dengan pemudaBN!

wakakakak!
sunsnake 19042010

HULU SELANGOR, 18 April — Tiga Ahli Parlimen Bebas termasuk Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali dijangka akan muncul pada pentas yang sama untuk membantu Barisan Nasional (BN) hujung minggu ini.

Dua wakil rakyat Bebas itu ialah Datuk Seri Zahrain Hashim dan Zulkifli Noordin.Ketiga-tiga mereka akan muncul pada pentas yang sama Jumaat ini.

Zahrain telah keluar dari Parti Keadilan Rakyat Februari lalu manakala Zulkifli pula dipecat oleh parti itu bulan lalu.

The Malaysian Insider
difahamkan Zahrain dan Zulkifli akan berkempen di sini selepas pulang dari Washington.

PRK Hulu Selangor (80) Ceramah TG Hj Hadi di Bukit Beruntung
PRK Hulu Selangor (79) Sukan Pasti Hulu Selangor

Bertempat di Padang Awam Ulu Bernam, berlangsung Hari Sukan PASTI Hulu Selangor. Kali ini konsepnya ialah hanya untuk 2 acara sukan iaitu Futsal dan Bolajaring. Sangat meriah dan menggeletek hati dengan telatah anak-anak kecil ini. Sesunguhnya merekalah bakal pemimpin negara. Harap mereka tak joint UMNO pulak besor nanti! wakakaka!

Sedikit rakaman peristiwa..

sunsnake 18042010