Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Tuesday, January 3, 2012

Malaysia Ada 2 Set Undang-Undang ke?Demo anti-Lim Guan Eng kat atas ni siap bakar-bakar lagi!
Tengah-tengah bandaraya lagi!

Hmmm...
Tak nampak pulak ada polis hayun cota!
Punya la banyak masa depa hingga mampu buat pembakaran terbuka!
Sikit punya banyak law yang depa break!

hmmm...
ABU!

budakbalun 03012012

Insiden UPSI: Polis tubuh pasukan siasat blog

Polis akan menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat dakwaan berunsur fitnah dalam beberapa blog berhubung isu penuntut universiti dipukul polis dalam satu perhimpunan haram di Perak semalam.

Ketua Polis Perak Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata polis juga mempunyai bukti-bukti yang kukuh untuk menyangkal fitnah yang dilemparkan itu.

smm protest in sultan idris university 010112 06"Semasa perhimpunan haram itu, beberapa jurugambar dan jururakam polis ditugaskan untuk merakamkan kejadian tersebut sebagai bukti polis tidak menggunakan kekerasan termasuk mencederakan mana-mana penuntut.

Siswa: Saya dipukul ketika bantu rakan

Mahasiswa yang tercedera dalam perhimpunan prokebebasan akademik di Tanjung Malim semalam mendakwa beliau beliau dipukul di bahagian muka ketika membantu rakannya yang diseret polis.

Bercakap kepada sidang media selepas dibenarkan keluar daripada hospital hari ini, Muhammad Safuwan Anang, 23, juga mendakwa beliau tidak melawan langsung pasukan keselamatan dalam insiden di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).-Mkini