Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Friday, July 8, 2011

BERSIH 2.0 - Pak Samad! I'm With You!!

budakbalun 08072011

BERSIH 2.0 - Apabila Ayah Jadi Pandy Kutty!


Disebuah meja makan suatu tengahari disebuah rumah...

Ayah : Anak-anak semua boleh makan nasi dan lauk tapi tak boleh sentuh nasi, tak boleh sentuh lauk.. itu sahaja

Anak-anak : tapi kami nak makan ayah?

Ayah : ye laa.. makan la.. siapa melarang?? tapi jangan sentuh nasi dan lauk aje...

Anak-anak : Kenapa ayah tak bagi kami makan nasi dan lauk?

Ayah : Mana ada aku tak bagi korang makan?? Makan lah... cumanya jangan sentuh nasi dan lauk aje??

Anak-anak : Mana ADIL macam ni ayah.. ni zalim neh?

Ayah : Korang semua pengkhianat!!! Tak suka dengan keamanan rumahtangga yang kita ada selama ni!! Korang semua ni tak tahu bersyukur!!! Sepatutnya korang kena berterima kasih pada aku!!!(baca- Kerajaan malaysia)!!!

Anak-anak : ????? (terus sarung tshirt kuning!)

budakbalun 08072011

Polis: BERSIH tidak penuhi kriteria untuk permit

Pihak polis mahu Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) memohon mendapatkan permit bagi perhimpunan yang dijadualkan pada Sabtu ini, tetapi mengakui pertubuhan itu tidak layak berbuat demikian.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar hari ini mengadakan sidang akhbar bagi menasihatkan BERSIH 2.0 supaya memohon permit. "Setakat ini, tiada permohonan bagi mengadakan perhimpunan di stadium,” kata Khalid pada sidang akhbar di ibu pejabat polis di Bukit Aman, Kuala Lumpur, petang ini.-mkini

BERSIH 2.0 - Patutla Marah Sangat kat BERSIH!!!

Cakap banyak tarakk!!
Malam ni gerakkk!!
Esok jumpa kat KL..

Tapi..

Tak tahu laaa..
jumpa dalam black maria @ lokap Dang Wangi!!

Wakakakaka!!

Hoi!
Ingat Kita Takut?
Jangan Mengarut!
Kita Tunjukkan!
RAKYAT KE DEPAN!!


budakbalun 08072011

Pemuda PAS Dakwa 10,000 Pengundi Hantu Di Selangor

Wednesday, 06 July 2011 | Ruangan: Berita

SHAH ALAM 6 JULAI : Dewan Pemuda PAS Negeri (DPPN) Selangor mendakwa mengesan 10,000 pengundi hantu di negeri itu bagi membantu kemenangan Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya umum ke-13.

Timbalan Ketua Pemudanya, Mohd Sany Hamzah berkata semakan daftar pemilih yang dilakukan mendapati individu terlibat tidak mengetahui kad pengenalan mereka di daftar di kawasan lain untuk tujuan pengundian.

“Melalui semakan oleh para petugas kami mendapati 10,000 nama pengundi yang didaftar secara tidak sah dan mengundi secara dua kali dalam pilihan raya umum akan datang.

“Tuan rumah tidak mengetahui kad pengenalan mahupun nama mereka digunakan. Mereka tidak tahu kewujudan para pengundi yang tidak berdaftar ini.

“Dengan angka sebanyak itu kita bimbang pengundi-pengundi hantu ini di hantar ke DUN atau parlimen di kawasan Pakatan Rakyat untuk memenangkan BN,” katanya.

Berikutan itu, Mohd Sany menyokong Bersih 2.0 tuntutan Bersih untuk membersihkan daftar pemilih dan mengadakan pilihan raya yang adil.

Sementara itu, peguam DPPN, Zainal Said mendakwa SPR mahupun PDRM melanggar undang-undang apabila membiarkan pemalsuan daftar pemilih ini.

Beliau mendakwa akibat kegagalan siasatan ke atas pemalsuan daftar pemilih itu, kerajaan boleh diambil tindakan undang-undang.

“Saman boleh dikenakan ke atas kerajaan dan jabatan-jabatan tertentu yang didapati tidak menjalankan tanggungjawab menyiasat pemalsuan dan penyelewengan daftar pemilih itu,” katanya.

-Free Malaysia Today-