Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, February 28, 2010

Jamal Behrang Melompat gembira!


"Mesra" BN akan dipertimbangkan

Elok sangat la macam tu..
Teman cadangkan Ibrahim Ali cepat-cepat jadikan Perkasa tu jadi parti politik..
Apa ada hal?
Jamal Posmen Behrang, Yee Balaci Jelapang & Osman askar pencen Changkat Jeirng kompom isi borang!
Zahrain kalau UMNO tak reject application dah tentu merayu-rayu minta borang..
Apa ada hal?

BN dah makin desperate nih! Semua leh joint!

Apa ada hal!
Segalanya mungkin bagi Ibrahim Ali!
sunsnake 28022010

BN timbang terima ahli bersekutu
Feb 27, 10 7:06pm
BN dikatakan sedang memikirkan untuk meminda piagamnya bagi membolehkan parti politik yang mesra BN bergabung menjadi ahli bersekutunya.

Menurut sumber sebagai 'jalan tengah' parti mesra BN tidak akan diberi keahlian biasa tetapi keahlian bersekutu dan langkah ini dijangka disokong oleh semua pucuk pimpinan parti komponen BN.

berita penuh

Nik Aziz, Al-Qardhawi lagi bodoh dari Ezam!


Hahahaha!
Nak tergelak pun ada..
Nak menangis pun ada.. pulak?

Hamba Allah yang 'urat malu' nya putus ni tak abis-abis..
Agak-agak siapa la nak tolong sambung kuatkan hujah-hujah dia nie...
Silsap-silap bini dia pun tak sanggup nak sokong!
sunsnake 28022010

"Penasihat PKR tidak pernah jujur"

BACHOK - Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Ezam Mohd Noor mendakwa Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak pernah jujur dalam hubungan de- ngan Pas termasuk Mursyidul Am parti itu, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Ezam mendakwa, pemimpin PKR itu hanya menggunakan Pas untuk meraih sokongan bagi menyelesaikan masalah peribadinya yang kini berhadapan perbicaraan mahkamah berhubung tuduhan liwat terhadap bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

“Anwar memang terdesak sekarang, orang macam Nik Aziz yang dilihat macam tok guru memang diperlukan oleh Anwar kerana dia menghadapi krisis moral. Jadi, dia akan menggunakannya (pengaruh Nik Aziz) untuk menyelesaikan masalah peribadinya," katanya ketika ditemui selepas menyampaikan ceramah royalti minyak di Kampung Pauh Sembila:n, di sini, semalam.

Hadir sama, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin.

Menurutnya, Pas kini juga dilihat sudah mula terpedaya dengan mainan politik Anwar sehingga sanggup menggadaikan prinsip utama parti itu untuk menubuhkan negara Islam.

“Memang betul, kita te-ngok sekarang ni, Pas seperti sudah meninggalkan asas penubuhannya untuk menubuhkan negara Islam dan bagi saya ini semua gara-gara Anwar yang memanipulasikan keadaan menyebabkan Pas tersepit," katanya.

Beliau berkata, Anwar juga memanipulasi Pas dan DAP sehingga kedua-dua parti itu dapat bersama dalam Pakatan Rakyat.

“DAP bersama Pas bukan kerana Pas tetapi kerana jaminan Anwar bahawa parti itu tidak akan bawa negara Islam, Anwar memanipulasi keadaan sehingga menggadai prinsip utama Pas untuk menubuhkan negara Islam,“ katanya.

Mahukah kamu menjadi anjing?

Seumur hidup teman sejak joint Parti Islam ni..
Langsung tak pernah teman dengar isu duit/upah untuk petugas menjadi keutamaan!
Wallahi! Tak pernah langsung!

Malahan ada sahabat yang agak berkemampuan pulak yang sanggup keluar duit disamping mengerah tenaga dan fikiran untuk segala gerak kerja terutama pilihanraya.

Apatah lagi untuk bagi/sogok ahli-ahli PAS mahupun sesiapa saja duit untuk datang ke aktiviti parti Islam!

Malangnya.. itulah dia level/taraf rakyat dimata UMNO..
Menghinakan rakyat dengan duit!
Seolah-olah rakyat ni anjing yang senantiasa mahukan/laparkan tulang!

Tak taulah kalau ahli-ahli UMNO sudi menjadi anjing tersebut?

sunsnake 28022010

RM10 Seorang Untuk Dengar Ceramah UMNO


Melihat rakyat kurang memberi sambutan kepada program mereka, Umno terpaksa "merasuah" RM10 kepada setiap penduduk Guar Jering di Penanti, Pulau Pinang yang rela hadir ceramah anjuran parti itu bagi menggelakkan terus dimalu.

Apatah lagi ahli Umno di situ tidak mahu menjatuhkan air muka Pengerusi Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Zahid Hamidi yang hadir pada ceramah tersebut.

Ketika mendedahkan perkara ini Naib Presiden KEADILAN Azmin Ali berkata Umno terus mengumpan rakyat melalui amalan rasuah dan imbuhan material bagi mendapat belas kasihan serta perhatian semula rakyat.

"Umno rasuah RM10 kepada penduduk Guar Jering untuk tarik penduduk hadir majlis Umno yang diadakan pada hari yang PKR membuat ceramah tapi penduduk di sini tidak termakan pujuk rayu duit haram yangingin disampaikan.

"Halal haram Umno tidak peduli lagi, yang penting bagi mereka janji rakyat boleh dibeli supaya Umno boleh berangan-angan kembali merampas kembali kawasan mereka kalah," kata Azmin pada ceramah isu semasa dan menolak fitnah terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim di Guar Jering, Penanti bersama Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang Mansor Othman semalam.