Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Monday, January 10, 2011

Akhirnya Jasa Guru KEMAS terbalas?

Cikgu TADIKA KEMAS moden?


Cikgu-cikgu KEMAS ni 1Malaysia tahu fungsi sebenarnya..
Dan diakui oleh 1Malaysia akan betapa hebatnya peranan cikgu-cikgu KEMAS ini..

Waktu teman kecik-kecik dulu..
Cikgu KEMAS adalah cikgu yang pertama hadir dalam hidup teman..
Teman sempat bersekolah Tadika KEMAS Kg Balun...
Dan sehingga sekarang teman akui, peranan cikgu KEMAS dalam mendidik kanak-kanak prasekolah sangat berkesan kerana di kampung-kampung hanya TADIKA KEMAS sahajalah yang mampu ditanggung oleh ibubapa yang menghantar anak-anak mereka.

Namun harus diingat!
Cikgu-cikgu KEMAS inilah juga medium utama UMNO menyusup masuk mendekati kaum wanita terutamanya kerana syarat utama untuk menjadi cikgu KEMAS adalah mesti WANITA UMNO!

Mereka inilah yang melaksanakan agenda meng'UMNO'kan wanita-wanita di kampung dan luar bandar... dan sehinggalah artikel ini ditulis.. ianya masih berkesan dan memainkan peranan penting. Muslimat PAS dengan PASTI mereka pun masih jauh ketinggalan berbanding dengan Wanita UMNO dan Kemas ini!

Itulah hakikat...
Oleh itu, tidak hairanlah jasa cikgu-cikgu KEMAS kini dibalas oleh Kerajaan Malaysia!

sunsnake 10012011

Guru Tabika Kemas boleh lanjut pelajaran ke institusi pengajian tinggi

PUTRAJAYA 9 Jan. - Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) akan menjalinkan kerjasama dengan institut pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta dalam usaha mempertingkatkan kemahiran guru-guru Taman Bimbingan Kanak-Kanak (Tabika) Kemas tidak lama lagi.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, kerjasama itu bagi membolehkan tenaga pengajar Tabika Kemas yang sedia ada melanjutkan pengajian di peringkat diploma atau yang lebih tinggi di IPT terbabit. "Kita sedang meneliti beberapa IPT awam dan swasta yang program diplomanya telah mendapat pengiktirafan pihak Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

"Buat masa ini, kita ada hantar guru-guru Tabika ke institut perguruan di bawah Kementerian Pelajaran dan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) untuk melanjutkan pengajian mereka ke peringkat diploma," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, baru-baru ini.

Berita Penuh

PRK Dun Sri Muda Selangor?


Wakakakaka!!
Makin hayun puak-puak yang mengaku setia pada Sultan Selangor ni..
Bab berdemo tu dah biasala dah..
Walaupun mereka derhaka dengan pimpinan UMNO yang mengatakan demo bukan budaya mereka!

Tapi sampai desak Adun Sri Muda letak jawatan ADUN yang tak tahan tuh!!

Wakakakakaka!

Sebab 'derhaka' pada Sultan sampai kena letak jawatan??
Kalau betul derhaka takpe la jugak..

Yang UMNO hilangkan kuasa Sultan tahun 1993 tu macam mana pulak?

Kalau ikut teori dan desakan UMNO nie..
Maknanya semua ADUN UMNO di Malaysia kena letak jawatan laaa!!!

Perghhh!!! jenuh nak layan banyak sangat PRK lepas niehhh!!

Dah macam PRU pulak nanti!!
Adehhh!! makin terdesak puak-puak nehhh!!

sunsnake 10012011

Penduduk bakar patung ADUN Sri Muda


Kira-kira 300 penduduk Kampung Jalan Kebun di Klang hari ini mengadakan demonstrasi secara aman bagi membantah tindakan ADUN Sri Muda Shuhaimi Shafie yang didakwa mengeluarkan kenyataan biadap terhadap Sultan Selangor dan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim atas dakwaan memutarbelit titah ucapan baginda.

Mereka menuntut Shuhaimi agar segera memohon maaf secara terbuka kepada Sultan Selangor dan meletakkan jawatannya sebagai ADUN. Sambil melaungkan 'Daulat Tuanku' dan menyanyikan lagu 'Selamat Tuanku', penduduk kampung terbabit turut bertindak membakar poster Shuhaimi bagi menggambarkan kemarahan mereka.

Berita Penuh