Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Saturday, July 31, 2010

SAH, POLITIK DAN ISLAM ITU SATU

SAH, POLITIK DAN ISLAM ITU SATU

UMNO KATA - Politik dan Islam tak ada hubungkait, Islam lain - politik lain.

PAS KATA – Islam itu merangkumi politik dan seluruh kehidupan.

APA YANG TELAH DILAKUKAN OLEH HARUSSANI BARU-BARU NI ATAU SEBELUM-SEBELUM NI , KINI TERBUKTI bahawa........

1. Politik dan Islam itu tak boleh dipisahkan. Malah Islam berada dikedudukan teratas atau lebih tinggi dari politik. Islam menguasai politik, bukan politik menguasai Islam. Politik yang sebenar mesti membawa kearah perpaduan,.. dan Islam itu sendiri menyeru kepada perpaduan sejagat. Jadi ternyata bahawa PAS berada dilandasan yang benar.

2. UMNO dengan sendirinya terpaksa mengaku, sama ada dia sedar atau tidak...bahawa perpaduan yang dicari itu memang sangat-sangat penting, samaada dalam ruang lingkup kepartiannya mau pun seluruh kaumnya sendiri... tapi sebenarnya itu tidak cukup... PAS telah, sedang dan akan terus perjuangkan lebih dari itu.

3. UMNO sudah tidak mampu lagi bertahan. UMNO perlukan tabung oksigen untuk menyambung hayatnya. Ya! Tabung oksigen itu ialah perpaduan atau sokongan orang melayu kepada mereka. Tapi malangnya politik sebenar yang membawa kepada perpaduan yang tulin dan hakiki itu tidak difahami oleh mereka. Mereka hanya perlukan perpaduan kaumnya sahaja .......itu silapnya.

4. Usaha yang cuba dilakukan oleh Dato’ Mufti itu telah membuktikan bahawa Islam dan politik itu bercantum,.. ibarat satu badan...

Semua anggota badan dan perbuatannya adalah politik...

Dan seketul hati di dalam badan itu ialah Islam.

Jadi semua perbuatan yang dilakukan oleh manusia dikawal oleh hati atau dengan kata mudahnya.... “POLITIK ITU DIKAWAL OLEH ISLAM bukan politik menguasai Islam” Maka Perjuangan politik yang dibawa oleh PAS berlandaskan Islam itu harus mendapat tempat di hati seluruh rakyat.

Bagaimana !? Wahai pemimpin-pemimpin UMNO ? Masihkah berpegang kepada fahaman Asabbiah mu yang mengatakan agama itu lain – politik lain ?

Penulis : rahimothman 27/7/2010Berita Buruk buat Team EPL kecuali Man Utd!

Haaaa.. ni teman punya striker baru wehhh!!!
wakakakakak!
pada budak2 Chelsea, Man Utd dan Arsenal..
termasuk la poyo Manchester City kalau ada..

tolong...tolong...tolong ingat betul2 nama ni...

"Chicharito"


wakakakakak!!

sunsnake 31072010

KISAH TONG NAJIS, BAS DAN PEMANDU

Lagi tentang perpaduan

KISAH TONG NAJIS, BAS DAN PEMANDU

**Wahai UMNO ! Kalau nak bermuzakarah atau mencari jalan perpaduan bersama PAS pun bersihkan diri dengan sebersih-bersihnya ATAU dengan kata mudahnya SAMAKLAH DIRI ANDA DULU.

Nampaknya Umno terus terusan mempelawa PAS untuk duduk semeja bulat bersama mereka dalam keadaan badannya umpama “Tong Najis” itu. Pas tak mau dan tak mau !. Pas dengan tegas menolak. Salahkah Pas ? Kenapa UMNO tak faham-faham ! Dah meroyan? Dah gila talak ? Kenapa degil sangat ?... Ooooo.. kalau nak tahu... itulah pendekatan yang dibawa oleh YAHUDI.

Kan sudah terbukti “Tong Najis” itu sangat kotor. DS Anuar telah cuba mencucinya dari dalam tapi gagal. DS Anuar kira-kiranya bernasib baiklah ! sebab dengan kuasa Allah beliau terpelanting keluar dari dalam tong najis itu . Maka berpusu-pusulah ahli-ahli “Tong Najis” yang lain keluar menuruti Anuar , lalu menubuhkan PKR. Kini PKR terus berkembang dan mendapat sokongan padu yang luar biasa dari seluruh masyarakat di Malaysia, lebih-lebih lagi orang Melayu .

Salahkah mereka yang keluar meninggalkan Tong Najis itu ?.

Mengenai perpaduan UMNO PAS, Kalau UMNO benar-benar ikhlas nak mencari perpaduan sesama Melayu kenapa tak pelawa sama orang orang Melayu PKR untuk bersatu atau bermuzakarah walaupun diluar pagar kepartian ?. Kalau nak pelawa mereka semula masuk UMNO atau “Tong Najis” yang telah mereka tinggalkan itu tentulah mustahil !

Sebenarnya UMNO merasa malu nak buat pelawaan. Tapi adalah lebih malu UMNO mempelawa Pas untuk bersatu dan bekerjasama dengannya... kerana UMNO seolah-olah yang tidak menghormati bahawa Pas adalah sebuah parti bersih dan tidak tercemar dengan najis.

Sudah 50 tahun Umno/BN diberi kuasa memerintah – kini nampak benar, mereka tidak lagi mampu dan hilang kepercayaan rakyat.

Mari kita umpamakan Negara ini adalah sebuah bas dan BN adalah pemandu... Penumpang pula sebagai rakyat .Penumpang merasa amat tidak selesa dan takut berada di dalam bas itu , kerana pemandu nya memandu bas itu secara gila-gila, kadang-kadang mabuk. Pemandu sering melanggar peraturan lalu-lintas , dan selalu berlaku kemalangan. Jadi,..sebelum bas bertambah rosak dan runtuh, wahai pemandu bas yang mabuk ! Kami nak TUKAR PEMANDU !. Kami hendak pemandu yang lain ! ..Orang lain pun boleh memandu.

Wahai pemimpin BN ! Serahlah mandat baru kepada “PAKATAN RAKYAT”. Mereka hendak membuktikan yang mereka boleh memerintah dengan cemerlang, adil, amanah, telus, tidak rasuah dan tidak menyalahguna kuasa. Mereka pun rakyat Malaysia juga !... Melayu, Cina India – sama macam BN. Kenapa takut sangat ?. Buanglah rasa TAMAK KUASA itu jauh-jauh. TAPI,, SANGGUPKAH UMNO/BN mengambil sikap terpuji ini ? – sama-sama kita tunggu.

Penulis : rahimothman – 22/7/2010