Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, August 10, 2011

Siapa Nak Ngaku Ber*k Tengah Jalan oii??


"Jika mana-mana parti yang menemui keraguan dalam Senarai Daftar Pemilih yang dikeluarkan oleh SPR, mereka boleh membuat bantahan dengan disertakan bayaran wang bantahan"

Peraturan diatas pun dah jadi pelik dah!
Parti-parti politik yang berdaftar diibaratkan 'membantu' SPR mengemaskinikan senarai mereka tetapi parti-parti politik ini pulak yang kena bayar!
Sudahlah tempoh yang diberi hanya dalam masa 5 hari!

Bayangkan dalam tempoh sesingkat itu, kena check berpuluh ribu nama didalam sesuatu kawasan Parlimen dan Dun!
Ntahlah...

Lepas tu si Nazri suruh mengadu balik pada SPR?
Hadehh!!
Kalau SPR ni jenis terbuka takpe la jugak!

Ini ngadu kes IC merah pun jadi pengundi pada Ketua SPR..
Dia kata 'ini kes level kerani aje!"??

aduihhh!!

Jangan buat lawak la Nazri...
budakbalun 09082011

Kemuka bukti kepada SPR - Nazri

KUALA LUMPUR 8 Ogos - Mana-mana pihak termasuk pembangkang sepatutnya mengemukakan bukti kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhubung keraguan membabitkan daftar pemilih untuk disiasat.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, ia termasuk dakwaan kononnya penduduk tetap (PR) yang tidak layak mengundi turut berada dalam senarai pengundi SPR yang sah.

"Saya tidak jangka perkara itu boleh berlaku (PR dalam senarai pengundi). Sebab untuk mendaftar jadi pengundi, seseorang itu perlu mempunyai kad pengenalan biru.

"Jadi saya tidak tahu bagaimana orang yang tidak ada kad pengenalan biru ini boleh menjadi pengundi (seperti yang didakwa pembangkang)," katanya kepada pemberita di bangunan Parlimen di sini, hari ini.-utusan meloya