Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, May 4, 2011

Kalaulah Ianya Dibuat Di Sebelah Rumah Adnan Yaakub..


Kalaulah loji Lynas ni dibuat disebelah Mahligai Adnan MB Pahang..
Kompom Jaminan Selamat oleh beliau ditukar 180 darjah menjadi tidak selamat!

Ataupun kalau benar selamat..
Mahukah MB Pahang ini membuat rumah di sebelah loji ini dan meletakkan setidak-tidaknya salah seorang anaknya duduk secara tetap di rumah itu?

hehehehe.. piiirraaaa!!!

Jangan risau.. ada berjuta ahli-ahli UMNO yang tetap akan mampus hidup balik memangkah UMNO-BN di PRU akan datang!
Tuihhh!!
budakbalun 04052011

Bukit Merah: Kering sudah air mata

Sudah 30 tahun berlalu selepas Lai Kwan kali pertama menjejakkan kaki di kilang nadir bumi Asian Rare Earth (ARE) di Bukit Merah, Perak. Wanita itu sedar dia sedang mengandung anak keenam, sekali gus yang bongsu.

Tetapi kemiskinan tidak memberikannya peluang dan beliau terpaksa menjadi buruh dengan kontraktor tempatan yang dibayar untuk membina struktur tambahan di tempat itu. Tanpa diketahuinya, keputusan untuk mencari sesuap nasi itu akhirnya berkesudahan dengan sungguh menyedihkan.

Beberapa bulan bertugas di ARE, anak lelakinya, yang hanya diperkenalkannya sebagai Kok Leong dilahirkan cacat. Budak itu mengalami beberapa masalah pada matanya dan hilang penglihatan di sebelah kiri ketika berumur lima tahun. Anak kecil itu juga menderita penyakit jantung berlubang.

Tetapi yang paling menyentap perasaannya apabila Kok Leong juga mengalami masalah mental. Kok Leong kini sudah dewasa dan sudah 29 tahun. Tetapi mindanya tidak banyak berkembang dan hanya seperti budak yang baru bertatih. -Malaysiakini

Najib Kena Lempang!


Perghh!!
Kalau teman yang kena ayat macam ni...
Mau 34 hari tak keluar rumah!
Kalau Najib ni ada deria rasa malu.
Sepatutnya 34 hari Najib dok bawah ketiak bik mama..
Maunye tidak?

Dia siap suka Osama mati dibunuh Amerika!
Walhal dia lupa akan konsep persaudaraan Islam..
Kena kilas dengan ayat golongan ulama' ni..
Bersepah!

Duhai Umat Islam Malaysia..
Especially yang dok berkarat UMNOnya tu..
Marilah sesekali menggunakan otak...
Jangan biarkan TV3 dan RTM tolong fikirkan untuk kamu!
budakbalun 04052011

Nik Aziz doakan rahmat, keampunan pada Osama


Datuk Nik Aziz Nik Mat menganggap pihak yang menyifatkan dunia lebih selamat dengan kematian Osama Laden sebagai tidak cermat dan "bertujuan menampakkan diri sebagai penyokong Amerika". "Jika dunia lebih selamat dengan kematian Osama, adakah dunia juga lebih selamat dengan kewujudan Amerika?" soal menteri besar Kelantan itu.

Kenyataan Nik Aziz (kiri, berserban) itu dipercayai cuba 'menyiku' Najib yang semalam dilaporkan berkata dunia akan lebih selamat dan aman dengan kamatian pemimpin al-Qaeda itu. Perdana menteri juga dilaporkan berkata kematian Osama adalah juga satu pengajaran bahawa keganasan tidak membuahkan sesuatu kebaikan sebaliknya membawa kemudaratan kepada semua pihak. Nik Aziz bekata, jika benar Osama dibunuh oleh Amerika Syarikat semalam, sebagai seorang Islam beliau perlu mendoakan rahmat dan keampunan saudara seagamanya itu.-Malaysiakini

Najib: Dunia lebih selamat dengan kematian Osama

Datuk Seri Najib Razak berkata dunia akan lebih selamat dan aman berikutan kematian pemimpin pengganas Al-Qaeda, Osman bin Laden, dalam satu operasi oleh pihak keselamatan Amerika Syarikat bersama Pakistan di luar Islamabad hari ini.

Perdana Menteri berkata kematian Osama adalah juga satu pengajaran bahawa keganasan tidak membuahkan sesuatu kebaikan sebaliknya membawa kemudaratan kepada semua pihak. "Saya berharap bahawa pada masa akan datang, dunia akan lebih sedar bahawa keganasan bukanlah satu pendekatan yang patut dilakukan untuk mencapai apa juga tujuan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan sambutan Rumah Terbuka Hari Vaisakhi 1Malaysia di Dataran Merdeka, di Kuala Lumpur.-Malaysiakini