Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, July 11, 2010

Dey Tambi!! Saya sokong sama anda!


hahahaa..
Ini wakil MIC saya sokong..
Memang itu PERKASA very2 racist! ..
Islam pun tada ajar itu macam punya racist!!

Ini PERKASA tadak ikut Islam punya!!
dia ikut UMNO jugakk!!
UMNO pun tadak ikut Islam... sebab itu dia racist!!

itu PERKASA.. sama juga UMNO la macha!
worang yang sama..
cuma itu Ibrahim katak tada boleh masuk UMNO..
sebab tadak worang percaya sama dia!!
banyak belit punya lidah serupa katak wooo!!

wakakakaka!
sunsnake 11072010

Perwakilan MIC kecam PERKASA

Jul 11, 10
4:31pm

Selepas MCA dan Pemuda Umno, hari ini perwakilan MIC di perhimpunan agung parti itu pula mengecam presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali. Perwakilan tersebut - S Pulligesi dari Batu Gajah - berkata PERKASA sepatutnya diharamkan sejak awal lagi.

Beliau turut menyalahkan Ibrahim yang didakwanya bertanggungjawab menimbulkan ketegangan kaum di negara ini. Ibrahim, dakwanya, sering mempertikaikan kerakyatan individu yang menimbulkan isu tertentu. "Tapi siapakah dia untuk menuntut perkara ini?," soalnya ketika membahaskan ucapan dasar presiden. "Dia boleh cakap apa yang dia mahu (kerana) ada wakil daripada kerajaan yang menyokongnya," katanya.

Beliau bagaimanapun tidak menamakan individu di dalam kerajaan yang didakwa mendukung PERKASA. Pulligesi seterusnya meminta presiden Datuk Seri S Samy Vellu supaya masuk campur. Beliau memberi amaran, negara akan diancam bahaya sekiranya keadaan ini tidak diperbaiki.

Dalam pada itu, seorang lagi perwakilan menuntut supaya pemimpin yang menyebabkan perpecahan kaum, ditahan bawah ISA. Wakil Labuan, R Ramasamy berkata perdana menteri perlu segera menahan pemimpin "berlidah tajam" itu - termasuk ahli politik dan pegawai kerajaan.

UMNO semakin gigil dan cuak!


Di pentas UMNO.. Najib bukan main bersemangat dan berani! Berucap berapi-api..
Macam dia tak gentar dengan sesiapa pun!
Hatta Malaikat Maut pun gamaknya manusia anak Tun Razak ini tak gentar!
Yang dia takutkan cuma wanita puaka! wakakaka!

Dalam masa yang sama..
Makin hari makin jelas himpitan kepada Pakatan Rakyat..
Suara Keadilan tidak diperbaharui permit..
Harakah diberikan amaran.. ntah kali keberapa..
Dan terbaru Anwar Ibrahim dituduh ejen CIA!!!

Sial punya UMNO!
sunsnake 11072010

Hisham: Anwar dikena tindakan jika terbukti jadi alat CIA
Jul 11, 10 5:55pm
Ketua umum PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dikenakan tindakan sewajarnya jika didapati mengancam keselamatan negara selepas dikaitkan menjadi alat kepada agensi perisikan Amerika Syarikat, Agensi Perisikan Pusat (CIA), kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein.Bgaimanapun, beliau berkata pihaknya belum mempunyai maklumat dan perlu bergantung kepada bukti untuk mengambil sesuatu tindakan. "Tak tahulah sama ada (alat) CIA atau tidak, tetapi kita tengok banyak rahsia dia sudah terbongkar. "Kita sebelum ini tidak tergamak cuba korek (rahsia) kerana cukup-cukuplah mereka sendiri menabur fitnah terhadap pemimpin-pemimpin kita, tetapi kalau mereka tidak berada di atas landasan dan niat jujur akhirnya benda yang tidak baik akan keluar juga," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan Umno Bahagian Paya Besar di Kuantan hari ini.

Berita Penuh