Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, May 4, 2011

Kalaulah Ianya Dibuat Di Sebelah Rumah Adnan Yaakub..


Kalaulah loji Lynas ni dibuat disebelah Mahligai Adnan MB Pahang..
Kompom Jaminan Selamat oleh beliau ditukar 180 darjah menjadi tidak selamat!

Ataupun kalau benar selamat..
Mahukah MB Pahang ini membuat rumah di sebelah loji ini dan meletakkan setidak-tidaknya salah seorang anaknya duduk secara tetap di rumah itu?

hehehehe.. piiirraaaa!!!

Jangan risau.. ada berjuta ahli-ahli UMNO yang tetap akan mampus hidup balik memangkah UMNO-BN di PRU akan datang!
Tuihhh!!
budakbalun 04052011

Bukit Merah: Kering sudah air mata

Sudah 30 tahun berlalu selepas Lai Kwan kali pertama menjejakkan kaki di kilang nadir bumi Asian Rare Earth (ARE) di Bukit Merah, Perak. Wanita itu sedar dia sedang mengandung anak keenam, sekali gus yang bongsu.

Tetapi kemiskinan tidak memberikannya peluang dan beliau terpaksa menjadi buruh dengan kontraktor tempatan yang dibayar untuk membina struktur tambahan di tempat itu. Tanpa diketahuinya, keputusan untuk mencari sesuap nasi itu akhirnya berkesudahan dengan sungguh menyedihkan.

Beberapa bulan bertugas di ARE, anak lelakinya, yang hanya diperkenalkannya sebagai Kok Leong dilahirkan cacat. Budak itu mengalami beberapa masalah pada matanya dan hilang penglihatan di sebelah kiri ketika berumur lima tahun. Anak kecil itu juga menderita penyakit jantung berlubang.

Tetapi yang paling menyentap perasaannya apabila Kok Leong juga mengalami masalah mental. Kok Leong kini sudah dewasa dan sudah 29 tahun. Tetapi mindanya tidak banyak berkembang dan hanya seperti budak yang baru bertatih. -Malaysiakini

1 comments:

Anonymous said...

Bro,

Kita kena lihat dari aspek yang positif, PM buat kat Negeri asal usul dia masakan dia berani mempetaruhkan Rakyat Pahang kalau projek nie merbahaya. Betul tak?

Tahniah buat Rakyat Pahang kerana berani ambil risiko untuk kesejahteraan Negara.

-wakleman