Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Wednesday, August 1, 2012

Kesian kat Zul Nordin neh!

Teman pun cuba memahami apa sebenornya berselindung di lubuk hati mamat ni yang paling dalam...
Kenyataan dia agar Lajim letakkan jawatan sangat-sangat kontra dengan dirinya sendiri!

Woi zul...
Kamu sendiri muka tak malu tak mahu meletakkan jawatan sebagai Ahli parlimen setelah melompat..
Ini kamu pulak nak orang lain letak jawatan?
hahahahahah!
Buang la kopiah tu wehhh!!


budakbalun 01082012

DEWAN PEMUDA PAS MALAYSIA
ZULKIFLI NORDIN MENGATA DIRINYA SENDIRI

11 Ramadhan 1433 bersamaan 31 Julai 2012

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) melihat kenyataan Naib Presiden PERKASA, Datuk Zulkifli Nordin yang meminta Datuk Seri Lajim Ukim melepaskan jawatannya sebagai Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan sebagai ditujukan kepada dirinya sendiri. Kenyataan beliau seperti memperli diri beliau sendiri yang meninggalkan soal prinsip perjuangan yang beliau selama ini laungkan hanya kerana mengejar kenikmatan sementara dengan meninggalkan Pakatan Rakyat dan menyokong Barisan Nasional.
DPPM hairan bagaimana Datuk Zulkifli Nordin boleh mengerti soal prinsip demokrasi sedangkan beliau sendiri yang menghinanya melalui tindakan beliau itu. Sepatutnya beliau sendiri melepaskan jawatannya sebagai Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu seperti yang didesak oleh pengundi di parlimennya.

Mungkin beliau tidak sedar bagaimana pahitnya rakyat menerima pemimpin yang berpaling tadah dan melompat parti sebagaimana beliau melihat kepada Datuk Seri Lajim Ukim dan Datuk Wilfred Bumburing sekarang. Beliau mudah melihat kepada Datuk Seri Lajim Ukim sebagai insan tidak bermaruah, tetapi beliau tidak pernah melihat kepada dirinya sendiri yang jauh lebih tidak bermaruah.

Bezanya Datuk Seri Lajim Ukim dan Datuk Wilfred beralih arah atas kerelaan diri mereka sendiri tanpa paksaan dan ugutan. Malah, sukar untuk dimengertikan jika mereka berubah kerana habuan yang menanti. Mustahil untuk difahami seorang Timbalan Menteri yang mempunyai kedudukan, pengaruh, dan juga kewangan mampu untuk bertukar haluan kepada Pakatan Rakyat yang tidak memiliki kuasa dan kedudukan seperti mana yang beliau nikmati sekarang. Malah nasib Pakatan Rakyat juga belum tentu kerana bakal menghadapi PRU ke 13 dalam keadaan yang sukar dibaca politik dan selera rakyat. Tetapi itu yang berlaku dalam politik sebenar dan pastinya rakyat melihat aspek keikhlasan memainkan peranan dalam penghijrahan kedua-dua Ahli Parlimen ini

Justeru, DPPM meminta Datuk Zulkifli Nordin dan insan sepertinya melihat ke cermin dan bermuhasabah diri sebelum menuding jari kepada orang lain. Saranan dan pandangan mereka hanya menjadi gelak ketawa rakyat atau menjadi cemuhan dan kemarahan rakyat.RIDUAN MOHD NOR
Ketua Penerangan
Dewan Pemdua PAS Malaysia 

2 comments:

C++ said...

Bhai ABB...

Hahahaha.... Zul Kulim nih lupa diri kot.. hahaha... bengong tul lar...

budakbalun said...

pelik mcm mana boleh dia yang keluar statement macam tuuu.. malu wooo!