Pages

Meh le jadi family teman di alam cyber! Jemput follow ye?

Sunday, September 18, 2011

Untungnya Jadi Kristian di Selangor!

Yang ramai-ramai ni agak-agak ada tauliah tak? untunglahhhh!

Itulah nasibnya Islam di negeri dan negara bertuah neh!
Punya la takut dengan kelebihan yang ada pada pimpinan PAS..
Boleh dikatakan 99% pimpinan PAS boleh dan berkemampuan untuk memberikan paling tidak pun tazkirah..

Malangnya..
kalau diminta ketua Pemuda UMNO Bahagian Hulu Selangor menyampaikan tazkirah Subuh mahu terberak-berak dia mengelak!

errr.. teringin gak nak tau..
Pendakwah/mubaligh kristian yang bersepah di Selangor dan Malaysia ni pun kena ada tauliah ke?
kalau takde maknanya untunglah kristian..
sesiapa pun boleh berdakwah!

yang kita umat Islam ni nak ngajor agama kat anak kat rumah pun kena ada tauliah agaknya!

Bangang betul!

budakbalun 18092011

Halang bercakap agama tak masul akal

KLANG, 18 Sept: "Menghalang ahli politik ataupun mereka yang dipilih oleh rakyat bercakap dan menyampaikan maklumat tentang agama adalah satu perkara yang tidak masuk akal, malah saya tidak setuju langsung," jelas Ahli Dewan Undangan Negeri Meru (Adun), Dr Abd Rani Othman.

Beliau yang telah ditarik balik tauliah mengajar oleh Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) sebelum ini menyuarakan ketidakpuashatiannya terhadap Jais kerana ingin menyekat aktiviti dakwa di kalangan pemimpin dari PAS.

"Pentauliahan ini diwujudkan adalah kerana ini mengelak daripada berlakunya penyebaran ajaran sesat oleh mereka yang kita tidak kenali tetapi apa yang berlaku sekarang adalah sebaliknya.

"Kita melihat ramai ahli politik yang mempunyai sijil-sijil agama yang diiktiraf sama ada di dalam mahupun di luar negara dan kebanyakan darinya telah mendapat pengiktirafan dari Arab dan juga Mesir.

"Jadi isu ajaran sesat tidak timbul, malah menghalang mereka-mereka ini dari menyampaikan sesuatu kebaikan adalah bertentangan dengan apa yang Islam kehendaki," jelasnya.

Dr Rani memberitahu sebelum ini pemimpin Umno bebas melakukan apa sahaja termasuk menyampaikan dakwah di surau-surau mahupun masjid.

"Kalau dulu pemimpin-pemimpin Umno bebas melakukan apa saja yang mereka mahu termasuk menyampaikan tazkirah di dalam surau mahupun masjid malah bermacam-macam perkara mereka lakukan.

"Sepanjang itu jugalah kita melihat tidak pernah ada pentaulihan diberikan malah JAIS hanya berdiam diri dan yang paling mendukacitakan Jais juga turun sama dalam program yang dianjurkan oleh Umno itu. - Harakahdaily

1 comments:

Amuraria said...

ITULAH KELANGSUNGAN AGENDA ZIONIS@APCO PENASIHAT UMNO-BN !